Βλέπεις μηνύματα με άλλη, βγαίνει μαζί της, περνάει καλά, κάποιος σου είπε και πως τους είδε αγκαλιά τις προάλλες. Ο σύντροφός σου βρήκε άλλη; Μήπως φταις κι εσύ γι’ αυτό; Ποιο είναι το συχνό λάθος στη σχέση σου που κι εσύ κάνεις;

Αγαπημένη μου φίλη, ήρθε η ώρα να παραδεχτείς το λάθος που κάνεις κι εσύ στη σχέση σου, για να μην πω σε κάθε σου σχέση, κι έτσι καταλήγεις να αγχώνεσαι μήπως βρήκε άλλη, που μπορεί και να ισχύει. Ποιο είναι αυτό; Τι πάει στραβά και καταλήγει να κοιτάει άλλες που τον ελκύουν περισσότερο;

λάθος στη σχέση
Pexels

Η απάντηση είναι απλή. Τον έχεις δεδομένο. Δεν υπάρχει χειρότερος λόγος για να σε απατήσει από το να φταις κι εσύ και μάλιστα επειδή εσύ τον έχεις δεδομένο. Όχι ότι οι ευθύνες πέφτουν μόνο σε σένα, αλλά… Για σένα, ο σύντροφός σου δεν έχει πια όνομα και ιδιότητα, είναι ο δεδομένος, τελεία. Κοιμάσαι στο ροζ συννεφάκι σου και νομίζεις πως τίποτα δε θα σου το χαλάσει. Είσαι βέβαιη ότι δεν πρόκειται να φύγει από κοντά σου, θα είναι πάντα μαζί σου, δε θα κοιτάξει ποτέ άλλη, γιατί; Επειδή σου το είπε; Προσπάθησε να σε πείσει ότι θα είναι για πάντα δικός σου κι εσύ ηρέμησες; Θα μου πεις ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες ίδιοι, όμως αν κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη σχέση σου, τότε δυστυχώς για σένα είναι όλοι ίδιοι.

Μην θεωρείς κανέναν στη ζωή σου δεδομένο. Οι άνθρωποι δεν είναι σαν τις καρέκλες του σινεμά, να βάλεις πάνω μια ζακέτα και να πεις είναι πιασμένος. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον σύντροφό σου, όπως κι εσύ έχεις την υποχρέωση να τον κρατήσεις, αν τον θες πραγματικά.

Οι δικαιολογίες του στυλ “του την έπεσε ενώ ξέρει ότι έχει σχέση μαζί μου” ή “μπήκε ανάμεσά μας και αυτή φταίει” δεν είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογίες. Αν δεν υπήρχε το κενό δε θα έμπαινε ανάμεσά σας και αν δεν τον είχες δεδομένο δε θα είχε κοιτάξει άλλη, ζητώντας από εκείνη επιβεβαίωση και προσοχή, αφού από σένα δεν την έχει πια.

Το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση δεν είναι πάντα αυτό που νομίζεις- Μερικές αλήθειες που θα σε ταρακουνήσουν

Φυσικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και αν γυαλίσει σε κάποια δεν σημαίνει και πως θα του την πέσει, όμως ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον θα βρεις το άλλο σου μισό, την αληθινή αγάπη, αυτό που πραγματικά θες από έναν άνθρωπο. Κι αν αυτός έχει σχέση αλλά σου δίνει το πράσινο φως γιατί κατά βάθος είναι δυστυχισμένος στη σχέση του και νιώθει λίγος σε αυτή, τι θα κάνεις; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση εδώ, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σου απαντήσω, όμως να θυμάσαι ότι αν τον έχεις δεδομένο, δε θα αργήσει η μέρα που οι φόβοι σου θα πραγματοποιηθούν. Και ίσως τότε να είναι αργά, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Μην το ξεχνάς.

λάθος στη σχέση
Pexels

Φρόντισε τη σχέση σου και ασχολήσου με τον σύντροφό σου όσο θες να ασχολείται και εκείνος μαζί σου. Κανένας δεν είναι ολόδικός σου και μία στιγμή αρκεί για να αλλάξουν τα δεδομένα σου. Δεν σου ανήκει, δεν είναι ιδιοκτησία σου, ούτε ο δεδομένος σου. Και μην ξεχνάς πως δε θα φταίει μόνο η άλλη για ό,τι συμβεί.

Η μονογαμία μπορεί να οδηγήσει στην απιστία; Η απάντηση που πρέπει να ακούσεις για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News