Πώς τα βγάζεις πέρα σε μια σχέση με άντρα με χαμηλή αυτοεκτίμηση; Φυσικά είναι δύσκολο να κάνουμε διάγνωση. Μόνοι οι ειδικοί μπορούν να τα ξεκαθαρίσουν αυτά τα πράγματα. Εδώ παλεύουμε να καταλάβουμε ποιες είμαστε εμείς και τι θέλουμε να κάνουμε με τη δική μας ζωή. Αν σου έτυχε αυτό το λαχείο και ο άνθρωπος που διάλεξες, να παλεύει με τον εαυτό του, καλή δύναμη, ειλικρινά έχεις μεγάλο δρόμο μπροστά σου και δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτή την σχέση να λειτουργεί και για τους δύο καλά.

Σχέση με άντρα με χαμηλή αυτοεκτίμηση

Λογικά θα υπάρχουν πολλά Ups and downs σε αυτό που έχετε. Ο άνθρωπος αυτός έχει μόνον έναν εχθρό και αυτός είναι ο εαυτός του που παλεύει να αποδεχτεί. Ψάχνει με νύχια και με δόντια να βρει αποδείξεις αξίας και λόγων για να τον αγαπήσει. Για την εμφάνισή του, για την καριέρα του και τις κινήσεις που κάνει, για τις γυναίκες που ρίχνει στο κρεβάτι του, για τις επιτυχίες που έχει σε σημεία που δουλεύει πολύ.

Μόλις σε βρει, για πρώτη φορά στη ζωή του, θα θέλει να πιαστεί από κάπου, από πάνω σου, να αποδεχθεί ότι του αξίζει να αγαπηθεί και αγαπήσει άνευ όρων, χωρίς μέτρο και να επιτρέψει στον εαυτό του να είναι ευτυχισμένος. Ότι είναι ικανός να σκορπά χαρά και σε κάποιο άλλο ανθρώπινο πλάσμα εκτός από τον εαυτό του.

Αυτή η καρδιά καθαρό μάλαμα

Έχει καρδιά μάλαμα αλλά αυτό το αλλά… Είναι σαν ένα μικρό παιδάκι που λαχταρά συνεχώς επιβεβαίωση. Ξεχνά ότι δεν είναι πια εκείνο το μικρό αγοράκι που βασανίστηκε στο παρελθόν αλλά ολόκληρος άνδρας που του αξίζει να έχει ό,τι θέλει.

Δεν ξέρω πώς και αν έχεις τη δύναμη να του δίνεις αυτό το boost που χρειάζεται αυτός ο άνδρας. Θέλει πολύ ενέργεια από την πλευρά σου και πολλή δουλειά. Θέλει να επενδύσετε από κοινού για την ευτυχία σας.

σκοτεινή πλευρά
Pexels

Δέσμευση; Μακριά!

Μπορεί να τους λείπουν ένα εκατομμύρια άλλα πράγματα, αλλά τουλάχιστον μπορούν να δουν καθαρά. Δεν έχουν πρόβλημα μαζί σου, ξέρουν ότι εσύ δεν φταις σε τίποτα. Ίσως μάλιστα γεμίζουν τον εαυτό τους με επιπλέον τύψεις, λες και αυτές που ήδη έχουν δεν είναι αρκετές, γιατί βλέπουν τι θησαυρός είσαι.
Με τον εαυτό του τα έχει. Πιστεύει ότι δεν του αξίζει να είναι ευτυχισμένος, να έχει εσένα στη ζωή του, να κάνει οικογένεια και παιδιά, δεν του αξίζουν χαρές του ανθρώπου αυτού. Είναι πεπεισμένος γι’αυτό και άντε να βγάλεις άκρη με αυτό.

Και επειδή οι σχέσεις είναι σαν το ταγκό δεν μπορεί να δουλεύει ο ένας μόνο για την σχέση και ο άλλος για τον εαυτό του. Να παλεύει για την ακρίβεια με αυτό που είναι και αυτό που δεν είναι.

Τύψεις

Παλεύοντας με τις τύψεις, με όλες τις ευκαιρίες που πέταξαν στα σκουπίδια, με όλες τις βλακείες που έκαναν στην προσπάθειά τους να επιβεβαιωθούν. Τύψεις για τα λάθη που έκαναν, για τις επιλογές. Της περισσότερες φορές υποφέρουν προσπαθώντας να πάρουν μια απόφαση και τελικά επειδή δεν μπορούν να διαλέξουν παραμένουν όπως είναι. Ο πόνος σίγουρα θα είναι λιγότερος.

Αν τον αγαπάς…

Αν αυτός είναι ο άντρας που αγαπάς, πρέπει να του το πεις εδώ και τώρα. Η αγάπη δεν θέλει αποδείξεις. Η αγάπη όλα τα μπορεί, η αγάπη είναι φως, η αγάπη είναι μαζί, η αγάπη δεν κάνει περηφάνιες και κομπασμούς. Στην αγάπη δεν χωρά εγωισμός. Όσο μεγαλώνει ο εγωισμός τόσο φεύγει η αγάπη.

Μπορεί να σε αγαπάει και εκείνος αλλά να θέλει να πονέσεις και εσύ όπως πονά εκείνος. Να σε δει να υποφέρεις, να αμφιβάλεις, να παλέψεις και εσύ με τη δική σου αυτοεκτίμηση και την αξία.

Αν μπορείς εσύ να δείξεις τον δρόμο, πάρτον από το χέρι και τραβήξτε μαζί στο μονοπάτι της αγάπης και της αποδοχής. Και λέγοντας αποδοχής εννοώ από και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που χτίζεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρετε δύο άνθρωποι. Βρείτε τη δύναμη να γιατρέψετε όλα όσα σας πονούν και να ζήσετε απαλλαγμένοι από περιττές αποσκευές σε αυτό το κοινό σας ταξίδι.

Αντιμετωπίζοντας τον σύντροφο που κάνει μούτρα μετά τον τσακωμό. Το να κάνεις ειρήνη μετά τον τσακωμό δείχνει ωριμότητα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News