Έχεις αναρωτηθεί ποτέ εάν η χρήση δονητή θα μπορούσε να μειώσει την ευαισθησία του αιδοίου σου; Δεν είσαι η μόνη! Σε πληροφορώ πως εκατομμύρια γυναίκες έχουν την ίδια απορία με εσένα, ανάμεσά τους κι εγώ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να λύσουμε την απορία που μας βασανίζει εδώ και καιρό!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έρευνες δείχνουν πως οι δονητές ωφελούν τη σεξουαλική μας ευεξία και ενισχύουν την ευχαρίστηση. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η χρήση τους συσχετίζεται με θετική σεξουαλική λειτουργία και αυξημένη επιθυμία.

Είναι γνωστό πως μερικές γυναίκες το βρίσκουν ευκολότερο να φτάσουν στον οργασμό όταν χρησιμοποιούν δονητές, αυξάνοντας αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν την ικανότητα οργασμού, την ικανότητα να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού και της σεξουαλικής επαφής. Αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στις σεξουαλικές σχέσεις. Η χρήση ενός δονητή για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να έχει πολλαπλούς οργασμούς κατά τη διάρκεια της ευχαρίστησης του εαυτού σου, αυξάνει τις πιθανότητες να έχεις πολλαπλούς οργασμούς με έναν σύντροφο.

Ετοιμάσου να κάνεις το καλύτερο σεξ…ever! Όλα τα μυστικά για να πετύχεις το ταντρικό σεξ και να ενώσεις την καρδιά με το σώμα σου

Δονητής και ευαισθησία του αιδοίου: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι δονητές μπορεί επίσης να βοηθήσουν στον πόνο που σχετίζεται με το σεξ και τη δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους. Οι δονήσεις των γεννητικών οργάνων διευκολύνουν την αγγειοδιαστολή και τη ροή του αίματος στο πυελικό έδαφος, υποστηρίζοντας τη χαλάρωση, την άνεση και την αποκατάσταση.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση δονητή και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις, όπως η απευαισθητοποίηση, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

5 μέρη που λατρεύεις κι εσύ να κάνεις σεξ αλλά δεν το παραδέχεσαι- Πες την αλήθεια, σου αρέσει!

Σε μια μελέτη που εξέτασε τη χρήση δονητών σε ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.056 γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 71,5% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν ποτέ υποστεί απευαισθητοποίηση των γεννητικών οργάνων με τη χρήση δονητή, ενώ το 16,5% παρατήρησε μια αλλαγή στη γεννητική αίσθηση που ήταν ήπια και παροδική και λιγότερο από το 1% ανέφερε απευαισθητοποίηση που διήρκεσε για μία ημέρα ή περισσότερο.

δονητής και ευαισθησία του αιδοίου
Freepik

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τυχόν παροδικές αλλαγές στην ευαισθησία που μπορεί να συμβούν με τη δονητική διέγερση είναι σπάνιες και συγκρίσιμες με τον τρόπο με τον οποίο η χειροκίνητη διέγερση επηρεάζει την ευαισθησία. Και ενώ είναι πιθανό να συνηθίσουμε στην ευκολία και τη διέγερση ενός δονητή, η ανάπτυξη μιας φυσιολογικής εξάρτησης (δηλ. μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στην ευαισθησία) είναι επίσης απίθανη.

Πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά τα sex toys (Ναι, πρέπει να το κάνεις κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς)

Ανεξάρτητα από τη χρήση δονητή, μια αλλαγή στην αίσθηση μπορεί να συμβεί όταν η σεξουαλική λειτουργία επηρεάζεται από συνθήκες υγείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πιο έντονοι κραδασμοί μπορεί να είναι απαραίτητοι για τη διέγερση και τον οργασμό. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η επιθυμητή ένταση της δόνησης των γυναικών, μπορεί να αυξάνεται με την ηλικία, επομένως μπορεί να είναι επιθυμητή μεγαλύτερη ένταση καθώς γερνάμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News