Το κυνήγι της τέλειας σχέσης. Αν ψάχνεις και εσύ και κυνηγάς την τέλεια σχέση ίσως μοιάζει όλο αυτό σαν να κυνηγάς χίμαιρες. Το άπιαστο δήλαδη. Οι σχέσεις δεν είναι τέλειες, είναι δύσκολο να βρεις μια τέλεια σχέση όπως και τον τέλειο σύντροφο. Η ίδια εσύ αν το καλοσκεφτείς είσαι πολύ μακριά από το τέλειο, όπως και εγώ και όλοι μας. Κάθε μέρα παλεύουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο σκοπό μας, να βελτιωθούμε, να διορθώσουμε τα κομμάτια της ζωής μας που χρειάζονται βελτίωση.

Αχ αυτές οι σχέσεις…

Σου έχω ξαναγράψει για εκείνες τις «σχέσεις που επηρεασμένες από τα βιβλία και τις ταινίες φτιάξαμε τεράστιες προσδοκίες στο μυαλό μας» και μείναμε μόνες περιμένοντας τον «πρίγκιπα» και για τους «ανεκπλήρωτους έρωτες» που μένουν πάντα τεράστιοι στο μυαλό μας, γιατί κατοικούν μόνο στη φαντασία. Οι σχέσεις είναι όμορφες, το μαζί και να μοιράζεις τη ζωή σου με αυτόν που αγαπάς είναι ένα υπέροχο δώρο. Το να τον βγάλεις από το βάθρο που τον έχεις τοποθετήσει και να του δώσεις τη θέση δίπλα σου είναι το πιο δύσκολο.

Είναι δύσκολο και για τους δύο και κάποιες φορές ο φόβος μήπως δεν γίνουν τα πράγματα σωστά, ή μήπως κάνουμε λάθη, ή μήπως δώσουμε εμείς παραπάνω και ο άλλος λιγότερο και τελικά βγούμε «χαμένοι» στο ζύγι της αγάπης, ή οι ριγμένοι ή εκείνοι που προσπαθούν και οι άλλοι «αγρόν αγόραζαν» μπορεί να μας σταματήσει από το να προχωρήσουμε παρακάτω και να παλέψουμε για τον άνθρωπο αυτόν.

Αγάπη άνευ όρων
teksomolika / Freepik

Μπορεί να σκέφτεσαι: Δεν θέλω να νομίζεις ότι σ’αγαπώ αν δεν με αγαπάς και εσύ πίσω. Και το έχει πει τόσο ωραία ο Μ.Λουντέμης: «Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ…Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά». Δεν αγαπάμε και δεν δίνουμε για να πάρουμε πίσω την αγάπη του άλλου. Αγαπάμε γιατί έτσι είναι η καρδιά, δε σου δίνει λογαριασμό ποιον και γιατί θα αγαπήσει και όσο εσύ προσπαθείς να χωρέσεις τη λογική στην καρδιά σου τόσο χαμένη θα βγαίνεις. Όσο προσπαθείς να ζυγίζεις και να περιμένεις πίσω, τόσο δεν θα λαμβάνεις πίσω.

Όλες αυτό θέλουμε

Δεν ξέρω ούτε μια εκεί έξω που να μην θέλει να δει κινήσεις, να δει ενδιαφέρον, να δει mind-blowing έρωτες. Πώς θα το πάρουμε όμως αυτό όταν οι άντρες ή τουλάχιστον οι άντρες που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι τόσο διαφορετικοί από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας.

Θα σου πω τι έκανα όταν ήρθε η ώρα μου να βρω τον άνθρωπο της ζωής μου. Δεν περίμενα τίποτα από κανέναν, ούτε από μηχανής Θεούς ούτε από εκείνον. Δεν είχα καμία προσδοκία. Είχα όμως επιθυμία και ήξερα πάρα πολύ καλά τι ήθελα! Ήμουν πεπεισμένη ότι αυτή η επιθυμία είναι το καλύτερο για εμένα και ότι παρά τα εμπόδια, που ήταν πολλά, θα γίνει πραγματικότητα μια μέρα. Δεν είχα καμιά διάθεση να τα παρατήσω ή να συμβιβαστώ με κάτι άλλο. Και ξέρεις αυτή η σιγουριά μου νομίζω ήταν που τον παρακίνησε και εκείνον να το δοκιμάσουμε μαζί. Δεν τον έχω ρωτήσει ποτέ τόσα χρόνια μετά, αλλά νομίζω ότι έτσι έγινε.

Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί σε κάποιον που είναι τόσο αποφασισμένος! Και σε εκείνον που δεν ρώτησε η απάντηση θα είναι πάντα όχι. Δε θέλω να θεωρήσεις αυτό ένα στόρι επιτυχίας, πραγματικά το να κάνεις μια σχέση δεν το θεωρώ κατόρθωμα, στο γράφω κυρίως γιατί εμένα μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες αγάπης.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω και το γεγονός ότι αν και ήθελα και εγώ να δείξει ο άλλος το ενδιαφέρον του, να με κυνηγήσει, να μου δείξει αγάπη, εκεί στην αρχή πριν γίνει η σχέση, αυτό δεν έγινε και αν το σκεφτείς μπορεί να θεωρηθεί μια «αποτυχία» όταν είσαι στη φάση που θες να είσαι σε σχέση και μπορεί τότε να τα παράταγα και να έχανα όλα όσα βιώσαμε και ζούμε.

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: Το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που δε χορταίνουμε να διαβάζουμε

Πώς θέλω να με αγαπάς

Όταν είσαι αποφασισμένη και ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και το ζητήσεις ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές και ντροπές, θα έχεις και ξεκάθαρες απαντήσεις. Εσύ θα δείξεις τον τρόπο που θες να σε αγαπούν και δε θα το δείξεις με λόγια αλλά με τις πράξεις σου. Με το πρωινό τηλέφωνο για καλημέρα, με το ξαφνικό μήνυμα συνδυασμένο με το απρόβλεπτο καρδιοχτύπι, με τη συζήτηση, την επικοινωνία και το μαζί. Και αν ο άλλος δεν έχει μάθει να το κάνει από τις προηγούμενες σχέσεις του, θα το μάθει να το κάνει σωστά μαζί σου, θα το μάθετε από κοινού, γιατί ούτε εσύ μπορεί να το ξέρεις.

Το κυνήγι της τέλειας σχέσης ίσως είναι κυνήηγι χίμαιρας. Ναι είναι! Οι τέλειες σχέσεις κατοικούν στην φαντασία και τις σελίδες των μυθιστορημάτων. Οι πραγματικές σχέσεις έχουν και δυσκολίες και να πατήσεις τους εγωισμούς σου και να ξεγυμνωθείς τα μάτια του άλλου. Έχουν πλάκα και αστεία, έχουν τσακωμούς, έχουν και λίγη ζήλια και ενδιαφέρον.

Αυτή είναι η άποψή μου, σίγουρα έχει και κάποια λάθη και εσύ που τα διαβάζεις τώρα μπορεί να μην συμφωνείς και αυτό είναι αποδεκτό. Μακάρι να ήταν πιο εύκολο. Δυστυχώς για κάποιους είναι πιο δύσκολο από ότι για άλλους. Ίσως όλα αυτά που είναι τώρα μπροστά στο δρόμο σου να είναι εδώ μόνο για να γίνεις εσύ καλύτερη, να δυναμώσεις και άλλο και να μη σταματήσεις μέχρι να είσαι περήφανη για εσένα και τις επιλογές σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News