Φοβάστε ότι είσαι πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς; Δεν έχει σημασία αν είσαι 35 ή 75 ετών, η πεποίθηση ότι ο έρωτας δεν είναι για την ηλικία σου μπορεί να σε κρατήσει πίσω.

Μην αφήσεις τους φόβους και τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου να σε εμποδίσουν να ανακαλύψεις τις χαρές του να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν ιδανικό σύντροφο. Αντί να εστιάζεις στην ηλικία σου και στο πέρασμα του χρόνου, δοκίμασε μια νέα προσέγγιση.

Δεν είσαι πολύ μεγάλη για να αγαπήσεις – έχεις ακόμα χρόνο να αλλάξεις την προσέγγισή σου.

πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς

Η αγάπη δεν έχει όριο ηλικίας, ούτε κάνει διακρίσεις ανάλογα με το βάρος σου, το φύλο σου ή τα γεγονότα του παρελθόντος σου. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στο παρελθόν και να το αλλάξεις, αλλά μπορείς να αλλάξεις τα μοτίβα σου και να δημιουργήσεις νέες στρατηγικές για την αγάπη, ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Καθώς μεγαλώνεις, έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια πιο ώριμη σχέση αγάπης. Δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλη για την αγάπη, ειδικά όταν είσαι διατεθειμένη να επικεντρωθείς σε αυτό που μπορείς να αλλάξεις, αντί να θρηνείς για την αγάπη που έχασες στο παρελθόν.

Οι πεποιθήσεις σου έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην ικανότητά σου να δημιουργήσεις μια όμορφη σχέση. Άλλαξε τρόπο σκέψης και μην σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η πεποίθηση ότι είσαι πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς δημιουργεί ένα τείχος που θα πρέπει να ρίξεις για να προχωρήσεις στη ζωή σου ερωτικά.

«Όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι», «η αγάπη δεν είναι για μένα», «θα καταλήξω μόνη μου», «δεν αξίζω να αγαπηθώ», κι άλλες τέτοιες εκφράσεις σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να αφεθείς στον έρωτα.

πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς
Pixabay

Να θυμάσαι ότι μια παλιά άσχημη εμπειρία (εάν για παράδειγμα ο πρώην σύζυγός σου σε κεράτωνε) δεν πρέπει να σε κρατάει δεμένη στο παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάνεις την πίστη σου στην αγάπη. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οι ίδιοι.

Ξεκίνα να μιλάς με ανθρώπους της ηλικίας σου ή και μεγαλύτεροι που είναι ευτυχισμένοι και ρώτησέ τους τι είναι αυτό τους κάνει να κρατάνε ζωντανό τον έρωτά τους. Δες ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας που είναι ερωτευμένα και γίνε δεκτική στο να συμβεί αυτό και σε σένα.

Ρίξε τις άμυνές σου και πίστεψε ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια βαθιά σχέση αγάπης σε οποιαδήποτε ηλικία. Γιατί η αγάπη είναι αγάπη και δεν είσαι ποτέ είσαι πολύ μεγάλη για να ερωτευτείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News