Πώς να ξεκινήσω μια σχέση και να γνωρίσω έναν νέο άνθρωπο; Να μια ερώτηση που θα ακούσεις σε πολλά πηγαδάκια νέων. Είτε σε κοριτσοπαρέες είτε σε αντίστοιχες αντροπαρέες. Μπαίνουν πια στη διαδικασία οι άνθρωποι να βάλουν στη ζωή τους έναν νέο άνθρωπο στην εποχή μετά την καραντίνα. Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν φταίει η καραντίνα και σε αυτό ή αν ήταν ένα φαινόμενο που προϋπήρχε.

Γιατί δεν έχω σχέση. Γιατί δεν έχω βρει τον ανθρωπό μου, αυτά είναι θέματα που έχουν αναλυθεί και άλλες φορές, έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Χωρίς να θέλω να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα σαν έναν πρώτο λόγο που έχω κατά νου είναι ο φόβος. Ο φόβος του να ανοίξω τα χαρτιά μου πρώτος. Φόβος να φλερτάρω μήπως δεν βρω ανταπόκριση στο συναίσθημα που θα εκφράσω και τέλος ο φόβος της απόρριψης.

διαχείριση της απόρριψης
Pexels

Όπου απόρριψη και μάθημα

  • Αν μπορείς βγάλε αυτή τη λέξη από το λεξιλόγιό σου. Δεν υπάρχει απόρριψη με την έννοια της αποτυχίας, που συνήθως συνδέεται, υπάρχει μόνο το μάθημα που θα πάρω για την επόμενή μου μέρα.
  • Ζήτα περισσότερα πράγματα στη ζωή σου γενικά. Όσο περισσότερο ζητάς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να εξοικειωθείς με το γεγονός ότι μπορεί να σου πουν ναι. Αλλά ακόμα και όχι να σου πουν είναι εντάξει! Πραγματικά μετά από κάποια όχι δε θα σε πειράζει καθόλου.

Μην σε παίρνεις τόσο σοβαρά, αλλά να είσαι σοβαρός

  • Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή, κλισέ το ξέρω αλλά τόσο αληθινό.
  • Γέλα πολύ και συχνά! Δεν υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό από ένα λαμπερό και γελαστό πρόσωπο.

Πώς σε βλέπεις σε ένα χρόνο

Μια ερώτηση που μπορεί να γίνει οδηγός σου για το πώς θες να πάει η ζωή σου. Πώς σε βλέπεις σε ένα χρόνο. Δεν είμαστε τόσο ανίσχυροι όσο θέλουμε να περνάμε τον εαυτό μας κάποιες φορές για να διώξουμε την ευθύνη από πάνω μας. Αν ο στόχος σου είναι να είσαι σε μια σχέση στο εγγύς μέλλον go for it! Μη φοβάσαι, βγες έξω και κάνε γνωριμίες. Τι και αν πια ζούμε σε εποχές σόσιαλ μίντια, η αληθινή επαφή έχει πάντα άλλο ενδιαφέρον!

Μη φοβάσαι, ακόμα και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται είναι οκ, πάμε στο επόμενο. Μέχρι να βρεις αυτόν το ένα και μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να έχει πλαστεί για εσένα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Δοκίμασε στη ζωή σου, να είσαι ένας χορτασμένος άνθρωπος και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορείς. Το μια μέρα μπορεί να γίνει Σήμερα! Εσύ το αποφασίζεις. Παρακαλώ πολύ μην αφήσεις τα κλειδιά της ευτυχίας σου σε κανέναν άλλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News