Οι παρούσες συνθήκες με την απειλή του κορωνοϊού έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις ενώ έχει επιβαρύνει υπάρχουσες σχέσεις λόγω των εξωτερικών πιέσεων και της υποχρεωτικής συνύπαρξης σε συνθήκες εγκλεισμού. Αυτός ο λόγος μαζί με άλλους μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε μια ομάδα αυτογνωσίας, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά και αυτογνωστικά για τα μέλη της για να εξερευνήσουμε θέματα που σχετίζονται με το πως σχετιζόμαστε (ή όπως λέμε στη Gestalt πως «κάνουμε επαφή»).

Πώς συν-δημιουργώ την εμπιστοσύνη; Πώς νοιάζομαι για τον Άλλον και πώς αντέχω να με νοιάζεται ο Άλλος; Ποια εμπόδια βιώνω στην ουσιαστική σύνδεση;

Τα σημαντικότερα θεμέλια που βελτιώνουν τις σχέσεις μας είναι η ανάπτυξη εμπιστοσύνης, το νοιάξιμο και η αποδοχή του άλλου. Ταυτόχρονα οι σχέσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό μας. Μας φέρνουν σε ένα σημείο οικειότητας με τον Άλλον και συχνά χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δικά μας θέματα, ανασφάλειες και βαθιά συναισθήματα. 

Στη συγκεκριμένη ομάδα αυτογνωσίας θα συναντιόμαστε ανά 2 εβδομάδες (2 μηνιαίες συναντήσεις) για δύο ώρες και η ομάδα θα έχει 2 συντονιστές. Η ομάδα θα είναι αποκλειστικά διαδικτυακή μέσω της πλατφόρμας Zoom. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε θέματα που μας απασχολούν σε μια σχέση. Θα διερευνήσουμε διάφορα θέματα όπως τα όρια μέσα στη σχέση, την επικοινωνία, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες (ατομικές και της σχέσης), τις συγκρούσεις και την αποφυγή τους, την προσπάθεια ελέγχου, τα σχεσιακά μοτίβα, την έκφραση των συναισθημάτων μέσα στη σχέση καθώς και τα σκοτεινά σημεία των σχέσεων.

Η oμάδα δέχεται νέα μέλη στην επόμενη συνάντησή της που είναι το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 στις 13.30-15.30 ώρα Ελλάδος και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 26/11/2020. Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom. Το κόστος για την κάθε συνάντηση είναι 40 ευρώ και υπάρχει ειδική τιμή για ανέργους και σπουδαστές (30€) και προκαταβάλλεται με πληρωμή στην τράπεζα.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλ. 6942217440 και στο email: maria.giannopulu@gmail.com Γιαννοπούλου Μαρία είτε στο τηλ.: +44(0)7881634985  Ναούμ Λιώτας και email: contact@naoumliotas.com.

Προσοχή! Είναι η τελευταία ευκαιρία να εισαχθεί κάποιος στην ομάδα αυτογνωσίας καθώς τα μέλη θα δεσμευτούν για τους επόμενους τρεις μήνες και τα μέλη της ομάδας θα είναι σταθερά για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σε μεγαλύτερο βάθος. Η ομάδα θα ξανανοίξει το Φεβρουάριο του 2021.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News