Όλες οι σχέσεις ξεκινούν με έντονο ενθουσιασμό και έρωτα! Ωστόσο, καθώς περνάει ο καιρός είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις εξελίσσονται και μεταλλάσσονται. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα ήθελες να μπορούσες να παραμείνεις ερωτευμένη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορεί να σε βοηθήσουν να κρατήσεις ζωντανό τον έρωτα στη σχέση σου και να παρατείνεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα στη ζωή σου.

Πώς να κρατήσεις ζωντανό τον έρωτα στη σχέση σου

Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν μία εστιασμένη προσπάθεια να εκφράσουν την αγάπη τους σε γενέθλια, επετείους ή ακόμα και στη γιορτή των ερωτευμένων, ωστόσο 3 ή 4 μέρες το χρόνο δεν είναι αρκετές αν θες να διατηρήσεις μία ποιοτική σχέση. Μία σχέση για να τη διατηρήσεις χρειάζεται μία μακροχρόνια προσοχή. Τα τρία βασικά συστατικά που χρειάζονται είναι αναλλοίωτο ενδιαφέρον, χημεία και διατηρητέα γοητεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να ζήσεις μία έντονη, μακροχρόνια και ρομαντική αγάπη.

πότε βρίσκεις την αληθινή αγάπη
Pexels

Πώς ερωτευόμαστε

Οι ερευνητές μελέτησαν μία ποικιλία παραγόντων που σχετίζονται με τον ερωτευμένο άνθρωπο. Η Suzanne Riela εξέτασε 12 παράγοντες που αλληλεπιδρούν με το φύλο, την εθνικότητα, τον πολιτισμό και την ταχύτητα: επιρροή, πλήρωση αναγκών, διέγερση, ετοιμότητα, συγκεκριμένες ενδείξεις, απομόνωση και μυστήριο. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν λίγες διαφορές που σχετίζονται με το φύλο, την εθνικότητα και την ταχύτητα, αν και αυτές που βρέθηκαν είχαν προβλεφθεί.

Η έλξη της αυθεντικότητας

Σύμφωνα με την έρευνα τα κοινά ενδιαφέροντα ενισχύουν τις σχέσεις. Ωστόσο το τρικ είναι θα πρέπει να τα απολαμβάνουν και οι δύο πλευρές. Το κοινό πάθος για κάτι βρίσκεται βαθύτερα, ενσωματώνει αμοιβαία οράματα και αξίες. Φυσικά μπορείτε πάντα να αναγνωρίζετε και να θαυμάζετε ο ένας τον άλλον για τα διαφορετικά γούστα στη μουσική, την κουζίνα και τον αθλητισμό, ενώ απολαμβάνετε κοινά ιδανικά και ιδέες.

Priscilla Du Preez/Unsplash

Η γοητεία της προσοχής

Στο πρώτο ραντεβού δε θα τολμούσες να έχεις το κινητό στα χέρια το μεγαλύτερο διάστημα, καθώς έχεις την προσοχή σου στο άτομο με το οποίο έχεις συναντηθεί. Αυτό δε μπορεί να αλλάζει με το πέρας του χρόνου. Ο ποιοτικός χρόνος πρέπει να πραγματοποιείται σε μια ζώνη χωρίς περισπασμούς. Φυσικά δεν μιλάμε για την πιθανότητα του να γίνει κάτι έκτακτο όμως ο χρόνος που έχεις με το σύντροφό σου πρέπει να είναι ποιοτικός σε σωματικό, ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η δημιουργία χημείας μέσω της συνομιλίας δεν είναι δυνατή εάν διακόπτετε συνεχώς.

Επένδυση στη σχέση

Ακόμα και όταν είσαι σε μία σχέση δε παύεις να έχεις και την προσωπική σου ζωή. Έχεις μοιράσει το χρόνο σου στις προσωπικές σου ευθύνες και ενδιαφέροντα, και αντίστοιχα το ίδιο έχει κάνει και ο σύντροφός σου. Ωστόσο αυτό δε μπορεί να στέκεται εμπόδιο στη σχέση σας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν όρια στη σχεσιακή αυτοθυσία, ειδικά εάν υπάρχει αρνητική επίδραση στη σωματική και συναισθηματική υγεία σου. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να είσαι ψυχικά και σωματικά καλά για να φροντίσεις οποιονδήποτε άλλο. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η αφιέρωση του χρόνου στη διατήρηση της ποιότητας της σχέσης είναι μια επένδυση τόσο για τον εαυτό σου όσο και για το μέλλον σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News