«Με ποιον βγαίνεις αυτές τις μέρες;», «Γιατί είσαι ακόμα single;», «Δεν νιώθεις ποτέ μόνη;». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν πάντα και παντού σε όλα τα κορίτσια που δεν έχουν σχέση. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, ως γυναίκες, μεγαλώνουμε με πολλά πράγματα που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε. Όπως για παράδειγμα, ότι η τέλεια σχέση και ο γάμος πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος μας.

Παρατήρησε λίγο το περιβάλλον σου, είτε πρόκειται για την οικογένειά σου, είτε για ταινίες, για βιβλία ή για ζευγάρια στη ζωή σου που αγαπάς και θέλεις να μιμηθείς, για να «τα έχεις όλα», χρειάζεσαι αυτόν τον τέλειο σύντροφο και την όμορφη οικογένεια. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του στόχου, πολλές γυναίκες τείνουν να χάνουν την ουσία, την ομορφιά και τη διασκέδαση αυτής της διαδικασίας.

Ακολουθώντας τα βήματα της Carrie Bradshaw, βλέποντας το Sex and the City, δημιούργησα μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω τώρα που είμαι νέα και θέλω να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο. Θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σου, είσαι έτοιμη;

μαθήματα σχέσεων από το Sex and the city
©New Line Cinema/courtesy Everett Collection

Μαθήματα σχέσεων από το Sex and The City: Τελικά τι είναι σημαντικότερο για εσένα;

«Οι άντρες απατούν για το ίδιο λόγο που τα σκυλιά γλείφονται: γιατί μπορούν!». Αυτή η ατάκα από τη σειρά έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πως τελικά δεν είναι και τόσο κακό να μείνω μόνη μου. Όχι επειδή πιστεύω πως όλοι οι άνδρες απατούν, ποτέ άλλωστε δε μου άρεσε να γενικεύω τις καταστάσεις, απλά βλέποντας την απόλυτη αυτοπεποίθηση, δύναμη και ενέργεια που είχαν αυτές οι τέσσερις γυναίκες χωρίς συντρόφους, με έκανε να καταλάβω ότι υπάρχει τόση ομορφιά και δύναμη ψυχής στο να είσαι single. Είναι κάτι φυσιολογικό και δε θα έπρεπε να ντρέπεται καμία κοπέλα που αναζητά χρόνο για τον εαυτό της.

Είναι μια σειρά που δίνει μαθήματα ζωής σε όλες τις νέες κοπέλες που εξερευνούν τον εαυτό τους και την ερωτική τους ζωή. Από τους καταστροφικούς χωρισμούς μέχρι τον ενθουσιασμό της γνωριμίας με κάποιον νέο τύπο περιγράφει ακριβώς τα πάνω και τα κάτω που έχει η ζωή ενός ερωτευμένου. Όλα αυτά μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων ισχυρών γυναικών που αποτελούν έμπνευση για τις νέες κοπέλες.

Η βαθιά επιθυμία της Carrie να αγαπηθεί, έχει συμβεί σε όλες μας. Η αυτοπεποίθηση της Samantha  είναι μια υπενθύμιση ότι όλες αξίζουμε περισσότερα. Το πάθος της Miranda για την καριέρα της και οι στόχοι της για τη ζωή, αποδεικνύουν ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Και το όνειρο της Charlotte για τέλεια ζωή δείχνει ότι μερικές φορές τα καλύτερα σχέδια είναι αυτά που αλλάζουν.

μαθήματα σχέσεων από το Sex and the city

Τα μαθήματα που μας δίδαξε το Sex and The City:

  • Μπορείς να βγαίνεις με τις φίλες σου κάθε βράδυ. Ξέχνα τα date nights. Girls just wanna have fun!
  • Μπορείς να βάλεις όλη σου την ενέργεια στη δουλειά χωρίς τύψεις.
  • Να ντύνεσαι για να αρέσεις στον εαυτό σου κι όχι στους άνδρες.
  • Έχεις χρόνο με τον εαυτό σου να σκεφτείς τι θες από μια σχέση.
  • Οι φίλες σου είναι τα άλλο σου μισό.

Από το πρώτο ραντεβού μέχρι και το σεξ, τα μαθήματα που διδάσκει το Sex and the City είναι για όλους, σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους κι αν βρίσκονται. Για εμένα, όμως, το σημαντικότερο μάθημα που πήρα, είναι η σημασία του να είσαι ελεύθερος. Το συγκεκριμένο μάθημα με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πως η σχέση που έχω με τον εαυτό μου είναι η σημαντικότερη σχέση που θα αποκτήσω ποτέ στη ζωή μου. Μόνο έτσι θα είμαι πραγματικά ελεύθερη, είτε είμαι σε μια σχέση, είτε όχι.

Τελικά, ποια σχέση είναι σημαντικότερη στα 20 σου; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News