Σήμερα είναι ημέρα αργίας αφού η κακοκαιρία Ελπίς πέρασε και έκανε αισθητή την παρουσία της. Αλήθεια πώς ο χρόνος στο σπίτι με τον σύντροφό μου θα περάσει διασκεδαστικά και εποικοδομητικά; Έκανα τη βόλτα μου στο Internet και βρήκα τέλειες ιδέες και πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ και νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μια ολόκληρη μέρα σπίτι, χωρίς να μπορούμε να βγούμε έξω και να μια ευκαιρία για να περάσουμε πολύ όμορφα μέσα στο σπίτι!

Χρόνος στο σπίτι με τον σύντροφό μου

ανανέωση της σχέσης στην καραντίνα
Freepik

Το ζήσαμε τις δύο περασμένες χρονιές με τους αποκλεισμούς λόγω καραντίνας, αλλά σήμερα είναι μια διαφορετική περίσταση! Είμαστε αποκλεισμένοι σε αυτό το χειμερινό σκηνικό χωρίς να χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε όλα τα βασικά, ηλεκτρισμό, θερμότητα και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε και εύχομαι το ίδιο να έχουν και όλοι οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας. Και αν δεν το έχουν να αποκατασταθεί άμεσα.

  1. Παίξτε το παιχνίδι “Δύο αλήθειες και ένα ψέμα“: Αλήθεια εσύ πόσο καλά ξέρεις τον σύντροφό σου; Ή πόσο καλά σε ξέρει εκείνος; Οι απαντήσεις μπορεί να είναι ανάμεσα σε πράγματα της καθημερινότητας όπως πχ πώς προτιμάς να βάζεις τα δημητριακά σου ή άλλες προτιμήσεις μέχρι πράγματα από την παιδική σου ηλικία που δεν έχεις αναφέρει ποτέ. Πολύ όμορφο παιχνίδι επανασυστάσεων με τον άνθρωπο μας. Κάνε σχετική έρευνα στο ΤΙΚΤΟΚ και βρες πώς το έχουν παρουσιάσει οι άλλοι ή ιδέες για αλήθειες και ψέματα.
  2. Κάντε διαγωνισμό αλά Masterchef: Ανοίξτε τα βιβλία μαγειρικής που έχετε σπίτι ή μια συνταγή που θα βρείτε στο Internet, στο ipop έχουμε μια τεράστια γκάμα συνταγών για όλα τα γούστα δοκιμασμένες από τους συνεργάτες μας. Βρείτε τα υλικά, διαβάστε τη συνταγή και εκτελέστε όσο καλύτερα μπορείτε. Ο διαγωνισμός γίνεται και στη γεύση και στην παρουσίαση αλλά και συνολικά στην προσπάθεια.
  3. Πικ νικ στο σαλόνι: Πώς θα σου φαινόταν να στρώσεις την καρό κουβέρτα κάτω στο χαλί και να φάτε εκεί τα φαγητά που θα δοκιμάσετε ως διαγωνιζόμενοι στο Masterchef; Να και η ευκαιρία να κάψεις το χειμερινό σου κερί και να ανοίξεις το κρασί που είχες τόσο καιρό στην κάβα. Ιδανικά μην ανοίξεις την τηλεόραση. Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται κάθε μέρα, σήμερα ας κάνετε κάτι διαφορετικό.
  4. Επιτραπέζια: Ποιο παιχνίδι σου αρέσει περισσότερο απ’όλα; Ποιο αρέσει και στους δύο; Βρείτε το και παίξτε σαν να είστε ακόμα παιδιά.
  5. Spa day: Πόσο σπάνιο είναι πια να γεμίζεις μια μπανιέρα και να κάνεις τα άλατά σου, να βάζεις τα κεριά σου και τη χαλαρωτική μουσική σου. Κάποιες φορές αυτή η αυτοφροντίδα είναι το μόνο που χρειαζόμαστε, να κάτσουμε μισή ώρα με τον εαυτό μας με κλειστά τα πάντα και να μας αφουγκραστούμε. Ετοιμάστε ο ένας στον άλλο μια μέρα spa και νιώστε όλη αυτή την ευεξία και την ηρεμία να σας γεμίζει.
  6. Καταστρώστε σχέδια: Για μελλοντικά ταξίδια, για ευκαιρίες στη δουλειά, για σενάρια σχετικά με τους κοινούς και τους ατομικούς σας στόχους. Όλος αυτός ο σχεδιασμός κρύβει μέσα του τη χαρά του οραματισμού, έχει μέσα μια επιθυμία που ελπίζουμε και προσδοκάμε να γίνει πραγματικότητα. Θα δεις ότι μετά από αυτό το brainstorming και τη σημείωση των αποτελεσμάτων αυτών θα είσαι ένας άλλος άνθρωπος.

Αυτές είναι κάποιες ιδέες ώστε να περάσει δημιουργικά και ευχάριστα ο χρόνος στο σπίτι με τον σύντροφό μου σήμερα που είμαστε αποκλεισμένοι από τα χιόνια. Ό,τι και αν διαλέξεις, εύχομαι να είστε ασφαλείς και να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες του αποκλεισμού!

Ζευγάρια και καραντίνα: Πώς να διαφυλάξουμε τον προσωπικό μας χώρο και να θέσουμε υγιή όρια

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News