Κάνοντας μια έρευνα στο google, βρήκα αυτήν την ερώτηση: «γιατί δεν έστειλε». Αν και είμαι χιλιόμετρα μακριά από αυτήν την φάση στη ζωή μου και από την εποχή που έκανα φλερτ και ξεκινούσα σχέση, με ενδιαφέρει πολύ στα πλαίσια της εργασίας μου αλλά και σαν παρατηρητής το πώς μπορεί να έχει αλλάξει ο τρόπος που κάνουν σχέσεις και γνωρίζεται ο κόσμος σήμερα. Μετά από δύο καραντίνες και δύο αποκλεισμούς στα σπίτια μας, πώς γνωρίζεται ο κόσμος σήμερα και πώς ξεκινάει μια νέα σχέση;

Google search: Γιατί δεν έστειλε;

Το έκανα και εγώ αυτό το Google search και οι απαντήσεις που διάβασα από τους άντρες που κυκλοφορούν εκεί έξω, με άφησαν άφωνη. Δεν ήξερα δηλαδή ότι πρέπει να περιμένεις και να μην στείλεις μήνυμα πριν τις 24 ώρες, για να μην το πάρει ο άλλος πάνω του (αλήθεια αυτό το σκεπτικό έχει κάποια βάση;). Ότι αν στείλει εκείνη πρώτη ξενερώνετε γιατί είναι παραπάνω δυναμική και αναλαμβάνει εκείνη ενεργό ρόλο και σας κλέβει τον αρχέγονο ρόλο του κυνηγού, ή ότι αν δεν σας αρέσει το πώς πήγε το πρώτο ραντεβού χάνεστε λες και άνοιξε η γη και σας κατάπιε. Λες και η καμία απάντηση είναι μια απάντηση.

Η καμία απάντηση δεν είναι απάντηση

Ο άντρας που τιμά τα παντελόνια του, δεν χάνεται! Η καμία απάντηση δεν είναι απάντηση. Μόνο ένα θρασύδειλο ανδρείκελο δεν ξεκαθαρίζει και κρύβεται πίσω από την σιωπή, πίσω από κλειστές οθόνες κινητού και περιμένει να περάσει ο καιρός και να ξεχαστεί.

Να είσαι ξεκάθαρος ρε φίλε, είτε θες, είτε δε θες. Καμία δεν το παίρνει τόσο σοβαρά το γεγονός ότι θα σε απορρίψει ο Μήτσος, ο Κώστας, ο Τάδε τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω κοινώς.

Η μόνη ερώτηση που χρειάζεται να σου κάνεις

Βγαίνεις το πρώτο ραντεβού με το αυτόν τον νέο άνθρωπο που ήρθε στη ζωή σου. Γνωρίζεσαι, κάνεις ερωτήσεις, μαθαίνεις πράγματα για τη ζωή του λες και εσύ για τη δική σου. Περνάτε καλά, όσο καλά μπορείς να περάσεις με κάποιον που δεν γνώριζες μέχρι χθες, αψηφώντας την αμηχανία και την ντροπή που μπορεί να υπάρχει. Τελειώνει το ραντεβού και από εκεί και πέρα τι γίνεται;

23+1 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου. Και όχι δεν είναι μέσα σ’αυτές με πόσες έχει πάει!

Το απόλυτο κενό. Εσύ έχεις κάτι στο μυαλό σου όπως και εκείνος. Η μόνη ερώτηση όμως που χρειάζεται να κάνεις είναι αυτή: «Θέλω να γνωρίσω καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο»; Τον θέλω ή την θέλω; Σε δεύτερο χρόνο απαντάς και επόμενα ερωτήματα του τύπου αν υπάρχει χημεία, αν το έβλεπα να έχω κάποιο μέλλον μαζί σου; Είναι τόσο απλό καμιά φορά και η απάντηση είναι μπροστά μας αλλά το χάνουμε και μπερδευόμαστε.

Αν η απάντηση είναι όχι, είναι πολύ οκ να το ξεκαθαρίσεις αυτό με έναν πολύ όμορφο τρόπο, αλλά ξεκαθάρισε. Ο άλλος άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να βγάζει μόνος του συμπεράσματα. Αν όμως η απάντηση είναι Ναι και θέλεις γιατί δεν το λες; Τι θα συμβεί άραγε αν μπορούσες να εκφράσεις τα θέλω σου.

Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Βρες λίγο χρόνο να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Τι θα γίνει αν πεις: «Πέρασα πολύ ωραία μαζί σου χθες και θα ήθελα να σε ξαναδώ»; Καθώς ξαναδιαβάζω αυτήν την αράδα προσπαθώ να καταλάβω πού είναι το δύσκολο στο να το εκφράσεις.

Κάθε απόρριψη είναι αποτυχία ή μήπως μια ευκαιρία για περισυλλογή;

Το ταγκό και η αγάπη θέλει δύο

Δεν μπορείς να χορέψεις μόνος σου ταγκό. Χρειάζονται δύο. Όπως και στην αγάπη. Λυπάμαι που χρειάζεται να ζεις με αυτήν την αγωνία και που κάτι σε εμποδίζει από το να ρωτήσεις ή να πεις τι νιώθεις. Λυπάμαι που χρειάζεται να ψάξεις τις απαντήσεις μέσα στο google και σε άρθρα που άλλοι άνθρωποι έκαναν υποθέσεις για εσένα και τον άνθρωπο που βγήκες. Μιλάμε για σχέση, για αγάπη, για συντροφικότητα, δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική.

Κάνε τώρα το σενάριο ότι προχωράει με αυτόν τον τύπο που σκέφτεται έτσι και δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση στη ζωή του ή που την λαμβάνει αλλά δεν μπορεί να την κοινοποιήσει στον άλλο άνθρωπο. Φαντάσου λοιπόν να βάλει ο Θεός το χέρι του και να προχωρήσουν τα ραντεβού και να γίνει σχέση, πώς θα είναι η σχέση με αυτόν τον άνθρωπο που δεν μπορεί να αποφασίσει, δεν μπορεί να εκφράσει τα θέλω του και τα δεν θέλω του, που φοβάται τόσο την απόρριψη και φοβάται και τη σκιά του. Να λείπει η βυσσινάδα.

Δεν σου αξίζει αυτό

Σε κανέναν δεν αξίζει να ζει με ανθρώπους που δεν μπορούν να σεβαστούν τα συναισθήματά τους. Τις απαντήσεις για τη ζωή μας τις έχουμε μόνο εμείς. Μην ψάχνεις στο google το γιατί δεν έστειλε. Μόνο εσύ και εκείνος ξέρετε. Μιλήστε, μη φοβάστε και κάνετε τα δύσκολα εύκολα, είτε είναι ναι η απάντηση είτε όχι.

Μην αφήνεις τα κλειδιά της ευτυχίας σου σε κανέναν άλλο

Φίλε μου ανανγώστη άντρα που με διαβάζεις

Αγαπημένε φίλε αναγνώστη άντρα, ζητώ συγνώμη για τον χαρακτηρισμό που σου φόρεσα παραπάνω. Γνωρίζω ότι δε θες να το πληγώσεις το κορίτσι. Το ξέρω ότι αν ήξερες ότι το κορίτσι που βγήκατε χθες ξημεροβραδιάζεται πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας αν θα στείλεις, θα της έστελνες χωρίς να περιμένεις να περάσουν τα 24 ώρα τα «κρίσιμα», θα της έστελνες: Καλημέρα, πέρασα υπέροχα μαζί σου χθες, θα ήθελα να σε ξαναδώ! Και ξέρεις δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Δεν θα ξεγυμνωθείς στέλνοντας ένα μήνυμα δείχνοντας ενδιαφέρον.

Όσο εσύ δεν στέλνεις, μπορεί το κορίτσι αυτό να ψάχνει να βρει μέσα του αποθέματα αυτοπεποίθησης να προχωρήσει. Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο τραύμα που θα τρέχει να επουλώσει στους ψυχολόγους. Γιατί δεν είναι καθόλου σπάνιο στις μέρες μας αυτό και το ξέρεις. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μη στέλνεις το μήνυμα ότι δε θες αν το θες! Ή το αντίθετο. Ξεκαθάρισε και θα είσαι ήσυχος και εσύ και εκείνη. Όποια και αν είναι η έκβαση της σχέσης αυτής. Το ξέρω ότι δυσκολεύεσαι, γιατί δεν έχεις μάθει έτσι. Ίσως τώρα είναι η ώρα να κάνεις την υπέρβαση και να κάνεις περήφανο και τον εαυτό σου και εκείνη, γιατί σε όλους αξίζει ο σεβασμός και η ειλικρίνεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News