Κάνεις σχέσεις που πολλές φορές δεν οδηγούν πουθενά και είναι ατελέσφορες. Όμως, έχεις σκεφτεί πότε βρίσκεις την αληθινή αγάπη; Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανό να βρεις το άλλο σου μισό; Η επιστήμη έχει την απάντηση.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια υγιή και ισορροπημένη σχέση, πόσο μάλλον να βρεις και αυτό που λέμε αληθινή αγάπη. Για την επιστήμη, όμως, η αγάπη είναι μεταξύ άλλων κι ένα παιχνίδι αριθμών και οι μαθηματικοί διαπίστωσαν την ηλικία κατά την οποία πιθανότατα θα συναντήσεις τον τέλειο σύντροφο για σένα, το άλλο σου μισό.

Κόμικς για την αγάπη βγαλμένα από την καθημερινή ζωή!

Πότε βρίσκεις την αληθινή αγάπη και το άλλο σου μισό;

Η μαθηματικός Dr. Hannah Fry διεξήγαγε μια μελέτη, αποκαλύπτοντας την ηλικία κατά την οποία είναι πιο πιθανό να βρει κάποιος τον αληθινό έρωτα. Στην έρευνά της, βασίστηκε σε μαθηματικά πρότυπα, στατιστικά στοιχεία και αλγόριθμους. Εν ολίγοις, υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που μπορούμε δυνητικά να συναντήσουμε στη ζωής μας και να κάνουμε σχέση μαζί τους μέχρι να βρούμε τον ιδανικό. Όμως, πότε αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεις αυτόν τον έναν;

πότε βρίσκεις την αληθινή αγάπη
Pexels

Η ίδια αναφέρει ότι οι πιθανότητες εύρεσης της αληθινής αγάπης με τους ανθρώπους που γνωρίζουμε κατά το πρώτο 37% της ερωτικής μας ζωής είναι πολύ χαμηλές. Ας υποθέσουμε ότι θες να παντρευτείς πριν από την ηλικία των 40 ετών και αρχίζεις να γνωρίζεις συντρόφους για πρώτη φορά στην ηλικία των 15 ετών, ξέρεις αυτά τα φλερτ του σχολείου στην αρχή. Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να βρεις το άλλο σου μισό στους συντρόφους με τους οποίους συνάπτεις σχέσεις από 15 έως 27 ετών, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα.

Μεταξύ 27 και 35 υπάρχει ένα παράθυρο που σου επιτρέπει να διαλέξεις κάποιον που είναι καλύτερος για εσένα από όλους όσους έχεις γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει επειδή τώρα μπορείς να κοιτάξεις πίσω στο 37% και να συγκρίνεις πιο ώριμα και συνειδητοποιημένα από ποτέ.

Ωστόσο, είναι απαραίτητες αυτές οι αποτυχημένες σχέσεις;

Ο καθένας που συναντάς πριν τα 27 σου είναι μέρος της διαδικασίας που θα σε οδηγήσει στο να βρεις την αληθινή αγάπη. Οι προηγούμενες σχέσεις σου σού μαθαίνουν πολλά και σε κάνουν να γνωρίζεις καλύτερα ακόμα και τον εαυτό σου, μαθαίνοντας τι τελικά περιμένεις από τον “τέλειο” για σένα σύντροφο. Αυτές οι πρώτες σχέσεις βοηθούν την ικανότητά σου να παρατηρείς και σε βοηθούν να αναγνωρίζεις πιο εύκολα αν κάποιος σου ταιριάζει ή όχι. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’20 της ζωής σου και καθώς μπαίνεις στα 30, είσαι πιο ώριμος και έμπειρος και έχεις πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για αυτό που ψάχνεις σε μια σχέση.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αν βρεις κάποιον πριν την ηλικία των 27 ετών δεν είναι και ο άνθρωπός σου και αυτό που ζητάς από μια σχέση. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα, η αληθινή αγάπη για τους περισσότερους ανθρώπους βρίσκεται μεταξύ 27 και 35 ετών, όμως η αγάπη ξεπερνά πάντα τους αριθμούς και η καρδιά ξέρει την δική σου αλήθεια!

Μήπως έχεις βρει το άλλο σου μισό και δεν το ξέρεις; Αυτές είναι οι ενδείξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News