Πήγατε τις πρώτες ή τις δεύτερες σας διακοπές και δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο. Η συγκατοίκηση μετά τις διακοπές μοιάζει σαν το καλύτερο σενάριο και αυτή τη στιγμή, αν έβρισκες ένα σπίτι, θα πηγαίνατε να μείνετε μαζί δίχως δεύτερη σκέψη. Ναι υπάρχουν σχέσεις που στις διακοπές και στο 24/7 περνούν τέλεια που ανυπομονούν να το κάνουν ξανά και ξανά. Δεν θέλουν να χάνουν χρόνο από το μαζί. Και αυτό είναι τέλειο όταν το βρεις. Σε αυτό το κείμενο δε θα στο χαλάσω, δεν θα σου πω για τα κατά της συγκατοίκησης, που οκ το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν, αλλά για το υπέροχο συναίσθημα του να γυρίσεις από τις διακοπές και να μην αντέχεις να ζεις χωρίς τον άνθρωπό σου.

Κεφάλαιο: Συγκατοίκηση μετά τις διακοπές

Οι διακοπές είναι ένα πρώτο δείγμα για το πώς θα πάει η σχέση. Ίσως οι πρώτες να μην είναι τόσο αντιπροσωπευτικές καθώς ακόμα γνωρίζεσαι με τον άλλο, υπάρχει στον αέρα το σχετικό ξεμυάλισμα αλλά οι επόμενες είναι καθοριστικές για την πορεία της σχέσης. Είσαι ακόμα στα μέλια και στα ζουμιά, είσαι λίγο πιο χαλαρός σε σχέση με την πρώτη φορά έχετε γνωριστεί, έχετε απομυθοποιηθεί και πραγματικά απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου.

Φτάνει η ώρα της επιστροφής και νιώθεις μια μελαγχολία που θα αφήσετε πίσω σας όλα αυτά που έγιναν στο νησί. Νέες εμπειρίες, θάλασσες, γεύσεις, αγκαλιές, αγάπες, ηλιοβασιλέματα. Θα κρατάτε πάντα στην καρδιά σας το νησί…

Με το που φτάνεις στο λιμάνι και τραβάει ο καθένας για το σπίτι του, ήδη νιώθεις την απουσία του ανθρώπου σου να σε πονά σε κάθε μυ του σώματός σου. Γιατί γι’ αυτό είμαστε πλασμένοι οι άνθρωποι, για το μαζί. Και τότε αρχίζει και βιδώνεται μέσα σου η ιδέα της συγκατοίκησης. Οι καλές διακοπές αυτά κάνουν.

τι δεν πρέπει να φοράει μια μαμά
Pexels

Δεν είναι όλα όπως στις διακοπές, αλλά αν το βρήκες αξίζει

Δεν θα στα πω ονειρεμένα τα πράγματα, γιατί όντως δεν είναι στην αληθινή ζωή. Ακόμα και αν είσαι με εκείνον ή εκείνη που είναι η συνειδητή επιλογή σου, που γουστάρεις να είσαι μαζί του, που είσαι περήφανη που είναι «δικός σου» και είσαι «δική του», προφανώς αυτό το αίσθημα μετά την συγκατοίκηση δεν το νιώθεις όλο το 24ωρο γιατί έχεις και άλλα πράγματα στο μυαλό σου, όπως το να πληρώσεις λογαριασμούς, να μαγειρέψεις για να φάτε, να γεμίσετε το ψυγείο και άλλα αδιάφορα πλην χρήσιμα πράγματα που όταν είσαι στο πατρικό σου φροντίζει άλλος.

Θα πω ότι ζείτε στο ιδανικό σενάριο όπου κάποιος άλλος φροντίζει για όλα αυτά τα βαρετά! Είσαι λοιπόν σε ένα σπίτι με τον αγαπημένο σου, ξυπνάτε και κοιμάστε μαζί, γυρνάτε μαζί στο ίδιο σπίτι, κάνετε τα πάντα μαζί και όντως αυτή η πρώτη περίοδος που το ζεις αυτό μοιάζει με πραγματικό μήνα του μέλιτος.

Δεν είναι σαν τις διακοπές, ποτέ δεν θα είναι σαν τις διακοπές γιατί εκεί δεν σε απασχολεί καμία έννοια, εκτός του πού θα κολυμπήσεις και πού θα φας. Είναι όμως η αίσθηση του μαζί σχεδόν συνέχεια που το κάνει τέλειο. Το γεγονός ότι πας στη δουλειά και ανυπομονείς να γυρίσεις πίσω γιατί θα σε περιμένει εκείνος…

Το θέλουν και οι δύο;

Το να νιώθει το ίδιο και ο σύντροφός σου μετά τις διακοπές είναι το ιδανικό. Το να είστε δηλαδή στο ίδιο μομέντουμ και να μην χρειάζεται να καλουπώνεστε σύμφωνα με το τι ορίζει ο κόσμος και τι είναι σωστό και μήπως είναι νωρίς κλπ. Αν το αισθάνεστε και οι δύο είναι σωστό και καλό είναι να μην το πνίξετε. Αν κάποιος από τους δύο δεν είναι έτοιμος, συζητήστε και βρείτε τι είναι καλύτερο για εσάς, χωρίς να πιέζεται κανείς από τους δύο.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος άλλωστε. Δοκιμάζουμε, ζούμε και ανάλογα με το τι θα φέρει σε εμάς αυτή η εμπειρία, συνεχίζουμε.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την συγκατοίκηση. Πότε είμαστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο βήμα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News