Είναι οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας που συχνά φτάνει βράδυ και δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε σαν ζευγάρι για τα δικά μας θέματα. Πολλά ζευγάρια εκεί έξω αγωνίζονται να βρουν την ισορροπία μεταξύ του χρόνου ζευγαριού και του οικογενειακού χρόνου. Μερικοί γονείς επικεντρώνονται τόσο πολύ στα παιδιά τους που παραμελούν τον γάμο τους στην πορεία.Είμαστε γονείς και ζευγάρι. Πριν από γονείς ήμασταν ζευγάρι και η ισορροπία στο χρόνο είναι σίγουρα το ζητούμενο για υγιείς σχέσεις.

Όταν χάνεται η μπάλα

Ενώ τα παιδιά ευδοκιμούν όταν λαμβάνουν πολλή αγάπη από τους σημαντικούς άλλους της ζωής τους, οι γονείς χρειάζονται μόνο τους χρόνο και το να δείχνουμε το πραγματικό μας ενδιαφέρον για να επαναφορτιστεί η ρομαντική σχέση τους που τους έφερε κοντά στην αρχή.

«Κάθε μέρα, οι γονείς βιώνουν τη χαρά να κάνουν τη ζωή ενός παιδιού καλύτερη, πιο παραγωγική και πολύ πιο ουσιαστική -ενώ κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους».

Pat Love

Γονείς και ζευγάρι και οι δύο ρόλοι είναι σημαντικοί στη ζωή μας. Η ποσότητα διασκέδασης που έχουν οι σύντροφοι μαζί είναι ένας βασικός παράγοντας για την πρόβλεψη της συνολικής συζυγικής τους ευτυχίας και τη διάρκεια της σχέσης.

Πολύ συχνά αν δεις ζευγάρια πριν παντρευτούν διασκεδάζουν πολύ στη σχέση. Αλλά για πάρα πολλούς, η διασκέδαση ξεθωριάζει όσο περνάει ο καιρός.

Όταν είσαι γύρω στα τριάντα και έχεις δύο παιδιά και μια full time δουλειά βλέπεις κατάματα την ενηλικίωση να σου χτυπά την πλάτη. Κάποιοι φτάνουν στα πρόθυρα του διαζυγίου γιατί είχαν απομακρυνθεί σαν ζευγάρι. Η εξάντηληση από τις απαιτήσεις της γονικής μέριμνας και της εργασίας μπορεί να τους έχει ρίξει στην παγίδα της παραμέλησης της σχέσης τους.

Οι περισσότεροι καθώς γυρνάμε από τη δουλειά θέλουμε να προλάβουμε να χαρούμε τα παιδιά όσο είναι ακόμα ξύπνια, αλλά στη συνέχεια είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι για ποιοτικό χρόνο με τον άνθρωπό μας, ειδικά τις καθημερινές.

Οι μαμάδες φτάνουν συχνά στην φάση να γίνουν χίλια κομμάτια καθώς έχουν να υπηρετήσουν με σεβασμό και καλά όλους τους ρόλους της ζωής τους, που τις περισσότερες φορές είναι κάτι που αγαπούν εξίσου, ακόμα και αν είναι δύσκολο.

Μπορεί να μην υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

Όταν αποφασίζεις να δράσεις

Όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν σε καλύπτουν έτσι όπως πηγαίνουν, δεν αισθάνεσαι πλήρης γιατί σου λείπει ο άνθρωπός σου πραγματικά, τότε τη βρίσκεις την άκρη. Ξαναορίζεις τις προτεραιότητες και το να περάσουν χρόνο μόνοι τους είναι πολύ σημαντικό, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του γάμο τους.

Το αποφασιστικό σχέδιο δράσεις ώστε να βρεθεί η λύση στο θέμα «γονείς και ζευγάρι» μπορεί να περιλαμβάνει μια έξοδο αποκλειστικά για γονείς μια φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα.

Η έρευνα του Δρ John Gottman δείχνει ότι η αποδοχή της επιρροής του συντρόφου σημαίνει ότι εξετάζετε τις ανάγκες τους χωρίς να κατηγορείτε ή να κάνετε κρίσεις. Ζευγάρια που δοκίμασαν την τεχνική αυτή συνειδητοποίησαν ότι ο χρόνος σαν ζευγάρι μια στο τόσο, ωφελήσε όλη την οικογένεια. Τα ζευγάρια κατά γενική ομολογία δήλωσαν ότι ένιωθαν πιο κοντά στον σύντροφό τους και ότι τα παιδιά που έμειναν πίσω πέρασαν εξίσου καλά με τη γιαγιά ή την νταντά.

Πώς αυτές οι 3 μέρες διακοπών μόνοι μας με τον άνθρωπό μας είναι επένδυση για τη σχέση

Τρόποι για να φέρετε την ισορροπία στη γονεϊκή και την σχέση του ζευγαριού

  1. Προγραμματίστε αποκλειστικό χρόνο με τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που προγραμματίζουν χρόνο μεταξύ τους μπορούν να στραφούν το ένα στο άλλο πιο συχνά επειδή υπάρχουν λιγότερες περισπασμοί.
  1. Δημιουργήστε τη σύνδεσή σας σε μικρές στιγμές
    Η έκφραση περισσότερο ενδιαφέροντος ο ένας για τον άλλον είναι πολύ βασική. Κάποιοι θεραπευτές προτείνουν στα ζευγάρια να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή τους ζωή για να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο του άλλου ή και πιο απλά, όπως το πώς πέρασαν τη μέρα τους.

Με τον καιρό, αυτό οδήγησε σε βαθύτερα επίπεδα συναισθηματικής και σεξουαλικής σχέσης μεταξύ των ζευγαριών και ενίσχυσε το γάμο τους.

  1. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί ως οικογένεια
    Φροντίστε να σχεδιάζετε εξορμήσεις και λίγο χρόνο διακοπών με όλα τα μέλη της οικογένειας, όταν είναι δυνατόν, σε τακτική βάση, ώστε όλοι να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Ρωτήστε τα παιδιά σας τι σημαίνει για αυτούς ποιοτικός χρόνος ως οικογένεια. Μπορεί να εκπλαγείτε από τις απαντήσεις τους.

  1. Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι εκτιμάτε τον ρόλο σας ως συντρόφου αλλά και ως γονέα
    Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμεύετε ως θετικό πρότυπο για υγιείς οικογενειακές σχέσεις και δείχνετε στα παιδιά σας ότι η συνεργασία σας είναι ιερή.

Αυτά είναι μικρά τιπς που μπορούν να σώσουν την σχέση και τον γάμο, και στο να μην ξεχάσετε πόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπός σας για εσάς και ότι είναι προτεραιότητα στη ζωή σας. Αν ισχύει αυτό καλό είναι να είναι αρκετά ξεκάθαρο γιατί τίποτα δεν εννοείται.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα στο να είστε καλός γονέας και καλός σύντροφος. Η συνεργασία μαζί για να βρείτε τη σωστή ισορροπία θα αποδώσει μακροπρόθεσμα για εσάς, τον γάμο σας και την οικογένειά σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News