Είναι αλήθεια ότι ζευγάρι και προσωπικός χρόνος στις διακοπές είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί αδύνατο. Την εποχή των διακοπών είσαι 24/7 με τον άνθρωπό σου, για όσο διαρκούν οι διακοπές, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είστε αυτοκόλλητοι. Αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο; Να πας λίγες μέρες κάπου με τον άνθρωπό σου και να τον χορτάσεις, να του αφιερώσεις αποκλειστικό χρόνο και ενέργεια, αφού όλη την υπόλοιπη περίοδο τον μοιράζεσαι ανάμεσα σε δουλειά και άλλες δραστηριότητες. Και αφού περάσει η περίοδος του μέλιτος, γιατί κατά κάποιον τρόπο οι πρώτες μέρες των διακοπών, μοιάζουν λίγο με honeymoon, όσα χρόνια και αν είστε μαζί, ίσως χρειαστείς κάποια στιγμή λίγο χρόνο αποκλειστικό για τον εαυτό σου και αυτό είναι πολύ οκ.

Κεφάλαιο: Ζευγάρι και προσωπικός χρόνος στις διακοπές

Για εκείνους τους ανθρώπους που δεν αντέχουν τη δέσμευση, που έχουν θέμα με το να δεσμευτούν με έναν άνθρωπο, φαντάζομαι ότι οι περίοδος των διακοπών με το ζευγάρι τους είναι το χειρότερό τους.Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το χρόνο τους, θέλουν να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους, να αφιερώνουν χρόνο στις ανάγκες τους και το χαρτάκι με την προτεραιότητα και το Νούμερο ένα το έχει μόνο ο εαυτός τους.

Για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, που είναι σχεσάκιδες, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφιερωθούν σε κάποιον άλλο άνθρωπο, θα γράψω σήμερα και όχι για τις μη λειτουργικές περιπτώσεις σχέσεων.

Ακόμα και αν λατρεύεις τον άνθρωπό σου και θες να του αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια, αν είστε κάθε μέρα στις διακοπές από το πρωί μέχρι το βράδυ για μια εβδομάδα, αναπόφευκτα θα υπάρξουν κάποιες διαφωνίες ή συγκρούσεις, από το πολύ μαζί.

Το πολύ μαζί…

Δίνει αυτό το υπέροχο αίσθημα της ένωσης, της αγάπης, του ολοκληρωτικά και δίχως εκπτώσεις, το truly-madly deeply που πολλές φορές είναι το ζητούμενο σε μια σχέση. Ωστόσο στις διακοπές, είναι περιορισμένες οι επιλογές του χώρου, αφού λογικά μένετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, άρα θα πρέπει να δημιουργήσεις, χρόνο και χώρο και για σένα, όποτε αυτό σου δημιουργηθεί ως ανάγκη.

  • Βγες για ένα μισάωρο περπάτημα στη φύση.
  • Κάνε μια περατζάδα στην χώρα ή στο κέντρο του μέρους που μένεις.
  • Πάρε τηλέφωνο κάποια φίλη ή κάποιον άλλο άνθρωπο. Στις διακοπές οι επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους της ζωής μας, συνήθως μένει πίσω, ίσως ένα βιαστικό μήνυμα με τα βασικά και αυτό είναι όλο. Δεν είμαστε μονοδιάστατοι, θέλουμε να έχουμε επικοινωνία και με άλλους ανθρώπους.
  • Βρες τι θες να δεις στο μέρος που είστε. Ποιες παραλίες, ποιο αξιοθέατο, ποια ταβέρνα, ποιο σημείο για ηλιοβασίλεμα. Κάνε και εσύ την προσωπική σου έρευνα για το τι θα ήθελες να δεις στο μέρος.
  • Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην ετοιμασία που κάνεις στον εαυτό σου για να βγεις έξω. Όταν είσαι στη βάση σου, έχεις το χρόνο για να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να βάψεις το πρόσωπό σου, να δώσεις χρόνο γενικά στην εμφάνισή σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στις διακοπές, με ένα μέτρο φυσικά.
  • Διάβασε το βιβλίο που έχεις πάρει μαζί σου.
σεξ στις διακοπές
Freepik

Άκου τις ανάγκες σου

Αν χρειαστείς λίγο χρόνο για σένα στη φάση των διακοπών, δε σημαίνει ότι δεν αγαπάς τον άνθρωπό σου ή ότι βαρέθηκες. Ίσως απλώς χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνο με σένα. Το πολύ μαζί, φέρνει κάποιες φορές ένταση. Ακόμα και με τον πιο «εύκολο» άνθρωπο του κόσμου να είσαι, λέγοντας εύκολο ξέρεις ποιον εννοώ, εκείνο που δε φέρνει αντιρρήσεις, δεν δημιουργεί φασαρίες, υπάρχει ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας. Ακόμα και με αυτόν κάποια στιγμή από το πολύ μαζί μπορεί να ειπωθεί μια κουβέντα παραπάνω που να ξεκινήσει έναν τσακωμό ή μια διαφωνία.

Όταν πια έχουμε συζητήσει τα πάντα στις διακοπές, κάποια στιγμή κάποια συζήτηση θα γίνει λάστιχο και ίσως τελειώσει όχι όπως θα θέλαμε.

Άκουσε τις ανάγκες σου και με ενσυνειδητότητα δώσε χρόνο στον εαυτό σου, όταν τον χρειάζεσαι σε κάτι που σου αρέσει, σε κάτι που σου λείπει, σε κάτι που θες να κάνεις μόνο με σένα. Ξεκαθάρισε αν θες από την αρχή την ανάγκη σου και ότι αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον άνθρωπό σου. Είναι ένα όριο προσωπικό που θέτεις και φυσικά δεν χρειάζεται να φέρει παρεξηγήσεις.

Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News