Υπάρχει αυτό που λέμε καλοκαιρινός έρωτας που διαρκεί; Έχω πεντέξι γνωστούς που μπήκαν σε ένα καράβι ένα καλοκαίρι και γύρισαν σε έναν εντελώς νέο κόσμο. Πήγαν σε ένα νησί, στην Ικαρία, στην Νάξο, στην Πάρο, δεν παίζει ρόλο το πού. Μπήκαν μια μέρα σε ένα καράβι και όταν γύρισαν στις αποσκευές τους έφεραν μπερδεμένα ρούχα και φιλιά και αναμνήσεις από τη νέα τους ζωή. Γιατί αλλάζει ο έρωτας τη ζωή σου όπως και να έχει. Σε κάνει να ανθίζεις, να σκέφτεσαι μόνο εκείνον που θες. Δεν υπάρχει φραγμός, δεν υπάρχει εμπόδιο, είναι σαν να είσαι εθισμένος στον νέο άνθρωπο που μπήκε στη ζωή σου. Στη μυρωδιά του, στη γεύση του, στην αφή του δέρματός του…

Ο καλοκαιρινός έρωτας

Ικαρία, καλοκαίρι 2014

Γέμισε τις βαλίτσες της και πήρε τον ηλεκτρικό να πάει στον Πειραιά να πάρει το καράβι για την Ικαρία. 4 κορίτσια στα 30 τους, σαν τα κρύα τα νερά. Με ελάχιστες έγνοιες να απασχολούν το μυαλό τους, ίσως μόνο το πού θα φάνε στο νησί, που θα κολυμπήσουν, που θα βγουν, αυτά που απασχολούν συνήθως όλους τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν σε έναν προορισμό.

Μετά από ένα ταξίδι που έμοιαζε να μην έχει τελειωμό, έφτασαν στην Ικαρία! Με πρόγραμμα νησιού, από την παραλία στην ταβέρνα, ετοιμασία για το βράδυ και ξανά το ίδιο για 5 μέρες χωρίς σταματημό. Έτυχε όμως, στο καράβι να πετύχουν μια παρέα αγοριών. Τους συναντούσαν από τη θάλασσα και το φαγητό μέχρι το βράδυ στο ποτό.

Ο ψηλός μελαχρινός με το καλοσυνάτο χαμόγελο, πήγε να της μιλήσει την προτελευταία μέρα. Βγήκαν στο νησί, πήγαν για μπάνιο, για φαγητό, για ποτό έμειναν μια ολόκληρη μέρα μαζί και ούτε η κούραση ούτε η νύστα κατάφερε να τους χωρίσει.

Χωρίστηκαν την επόμενη στο λιμάνι με δυσκολία. Φοβήθηκαν μήπως χάσουν την Ικαρία και όλο αυτό που είχαν ξεκινήσει. Υποσχέθηκε να την πάρει τηλέφωνο και μάντεψε, όντως την πήρε και από εκείνη τη μέρα δεν χωρίσανε ούτε λεπτό. Σήμερα είναι παντρεμένοι, έχουν ένα παιδάκι και ζουν ευτυχισμένοι κάπου στην Αθήνα.

Την Ικαρία την κρατούν ακόμα ζωντανή μέσα τους αλλά και στη φωτογραφία που έχουν με τους δύο τους αγκαλιά μπροστά στο κύμα κολλημένη στο ψυγείο να μην τους αφήσει να ξεχάσουν ποτέ το καλοκαίρι του 2014.

διακοπές με τη σχέση

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: Το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που δε χορταίνουμε να διαβάζουμε

Και κάπως έτσι ένας ξένος γίνεται η οικογένειά σου

Δεν ξέρω πώς γίνεται να βάλεις στην ζωή σου έναν άνθρωπο που μέχρι χθες δεν ήξερες ούτε το όνομά του και να σου βγει και σε καλό. Πώς γίνεται δύο ξένοι να μοιραστούν τη ζωή τους; Φαντάζομαι με εμπιστοσύνη και σεβασμό όπως όλες οι σχέσεις. Βάζοντας κάτω το ένστικτο να σε οδηγήσει και να σου δείξει το δρόμο.

Άνθρωποι που γνωρίστηκαν σε ένα καράβι 45 χρόνια πριν και είναι ακόμα μαζί, άνθρωποι που η θάλασσα και τα κύματα τους έκαναν ένα, άνθρωποι που δεν φοβήθηκαν το συναίσθημα και είπαν ότι θα το ζήσουν. Άνθρωποι που ήταν αποφασισμένοι ότι φέτος θα πάω στο νησί και θα το ζήσω με όλες μου τις αισθήσεις, με όλα μου τα κύτταρα και δίχως φραγμό.

Όταν ξεκινάς κάτι δεν ξέρεις ότι θα έχει happy end όπως του Ικαριώτικου ζευγαριού που σου περιέγραψα παραπάνω. Μπορεί να είναι απλώς η εξαίρεση στον κανόνα, ειδικά αν σκεφτείς ότι από όλους τους γνωστούς που γνωρίζουμε μόνο πεντέξι κατάφεραν να κρατήσουν αυτό που λέμε: καλοκαιρινός έρωτας και να τον κάνουν «Για πάντα μαζί».

Η απόφαση

Είμαι αποφασισμένη! Αυτή είναι η μόνη λέξη που χρειάζεται να έχεις όταν ξεκινάς το όποιο ταξίδι στη ζωή. Τόσο αποφασισμένη όσο είσαι για όλες τις άλλες ανάγκες σου. Είσαι αποφασισμένη ότι θα πιεις σκέτο τον καφέ σου ή μέτριο, ότι θα φας όταν πεινάσεις, ότι θα πιεις νερό όταν διψάσεις. Την ανάγκη της επαφής, της σύνδεσης, της συντροφικότητας γιατί την αφήνεις ακάλυπτη;

Και εκείνος σύνδεση γυρεύει και επικοινωνία. Όλοι αυτό λαχταράμε, να ανήκουμε κάπου που μας αποδέχονται. Να είμαστε κάπου που μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να φοράμε μάσκες. Να κοιτάς εκεί που θες να πας όχι εκεί που δεν θες. Να κοιτάς που θες να πας και να μη σε νοιάζει το πώς. Το πώς να μην σε απασχολεί, θα γίνει!

*Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ταινία…

Ξημερώνοντας στη μέρα που θα είστε επιτέλους μαζί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News