Όταν λες ότι θα έκανες τα πάντα για το άλλο σου μισό, αυτό σίγουρα περιλαμβάνει το να βρεις τρόπους για το πώς να είσαι καλύτερος σύντροφος. Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, τότε είναι φυσικό να θέλεις να γίνεις καλύτερος σύντροφος, εξηγεί ο Dr. Gary Brown, διακεκριμένος θεραπευτής ζευγαριών, με έδρα το Λος Άντζελες.

Η ανάπτυξη και των δύο ατόμων μέσα σε μια σχέση πρέπει να είναι ένας στόχος για τον καθένα από εσάς. Μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να επεκτείνετε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν προφανή προβλήματα

Ίσως το πιο εκπληκτικό πράγμα για το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος σύντροφος είναι ότι αφορά τα μικρά πράγματα. Σίγουρα, οι μεγάλες χειρονομίες είναι υπέροχες, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν σε βαρύτητα τις σταθερές, μικρές βελτιώσεις που είναι τελικά και οι πιο αποτελεσματικές στο να κάνουν τον σύντροφό σου να αισθάνεται πολύτιμος.

30 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου εν μέσω καραντίνας και να έρθετε πιο κοντά!

Πώς να είσαι καλύτερος σύντροφος

Μην θεωρείς δεδομένο τον σύντροφό σου

Το πρώτο βήμα για να είσαι καλύτερος σύντροφος είναι να μην παίρνεις την αγάπη του άλλου σου μισού σαν δεδομένη. Όταν θεωρείς κάτι δεδομένο, τότε σταματάς να προσπαθείς. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σχέση σου.

Ο καλύτερος τρόπος να το καταπολεμήσεις αυτό, είναι να λες συχνά τον σύντροφό σου για το πόσο πολύ τον εκτιμάς και τι αγαπάς πάνω του. Η έκφραση ευγνωμοσύνης βοηθάει τον σύντροφό σου να αισθάνεται σημαντικός για σένα.

πώς να είσαι καλύτερος σύντροφος
Freepik

Μάθε να σέβεσαι τα συναισθήματα του συντρόφου σου

Δεν χρειάζεται πάντα να τα καταλαβαίνεις ή να συμφωνείς μ’ αυτά, αλλά είναι πολύ σημαντικό το να σέβεσαι τον τρόπο που αισθάνεται σε οποιαδήποτε στιγμή.

«Τι είναι σημαντικό για σένα;», «τι χρειάζεσαι;», «μπορώ να κάνω κάτι για σένα;», είναι μόνο μερικές απ’ τις ερωτήσεις που μπορείς να του κάνεις για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον τρόπο που αισθάνεται. Και σίγουρα αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να τον κατανοήσεις περισσότερο.

Μάθε να διαφωνείς δίκαια

Παρόλο που έχεις ενσυναίσθηση και δεν απορρίπτεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου, σίγουρα δεν γίνεται να μην τσακώνεστε ποτέ. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό το να μάθεις να διαφωνείς μ’ ένα δίκαιο τρόπο.

Προσπάθησε να μην φτάνεις σ’ ένα σημείο όπου μπορεί να λες πράγματα που δεν εννοείς και εστίασε σ’ αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Όταν τα πράγματα φτάνουν εκτός ελέγχου, ποτέ δεν είναι για καλό.

πώς να είσαι καλύτερος σύντροφος
Freepik

Πάρε την πρωτοβουλία να κάνεις αλλαγές

Αν κάτι δεν λειτουργεί στη σχέση σου ή κάτι λείπει, ανάλαβε πρωτοβουλία να το αλλάξεις. Να είσαι παρούσα στη σχέση και να αποδέχεσαι τις αλλαγές. Κι όταν δεν παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία, να είσαι ανοιχτή σε προτάσεις που σου κάνει ο σύντροφός σου για να βελτιώσετε τη σχέση σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε ζωντανή την αγάπη σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News