Μήπως έχεις κι εσύ κάποιο απωθημένο; Ερωτικό απωθημένο εννοούμε, έτσι… Κι ακόμα κι αν προχωρήσεις στη ζωή σου το σκέφτεσαι ανά τακτά, χρονικά διαστήματα και σκέψεις “κάνουν παρέλαση” στο μυαλό σου. Όμως, πώς να ξεπεράσεις το ερωτικό απωθημένο σου;

Την κατάσταση με τα απωθημένα δεν την λες και εύκολη η αλήθεια είναι. Σε ταλαιπωρούν τα άτιμα ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια, ακόμα κι αν έχεις προχωρήσει στη ζωή σου κι ακόμα κι αν υποτίθεται πως θα ‘πρεπε να τα ‘χες ξεπεράσει. Ναι, θα ‘πρεπε, όμως εύκολο δεν είναι. Γιατί το απωθημένο φυγείν αδύνατον…

Όμως, βρε παιδί μου μήπως ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις αυτό το απωθημένο σου; Να προχωρήσεις κι εσύ στην ερωτική σου ζωή, χωρίς να σε κρατάει κάτι πίσω;

Μπορεί να σου ακούγεται δύσκολο, αλλά αν το βάλεις στόχο θα το πετύχεις και θα τελειώνεις μια καλή με το απωθημένο σου.

Πώς να ξεπεράσεις το ερωτικό απωθημένο σου;

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το πετύχεις, οπότε σου τους προτείνουμε όλους και επιλέγεις αυτόν που σου ταιριάζει περισσότερο.

Μέθοδος #1: Πραγματοποίησέ το! Απωθημένο είναι και αν θες να σταματήσει να είναι μια και καλή, κάντο πράξη. Θα μου πεις, αν μπορούσες θα το είχες κάνει ήδη, όμως μήπως δεν προσπάθησες αρκετά; Και θα σου πούμε και το άλλο… Μήπως δεν το ήθελες πραγματικά; Γιατί αν το ήθελες τόσο πολύ θα είχες προσπαθήσει και πολύ. Και έστω ότι για άλλους λόγους δεν διεκδίκησες το απωθημένο σου, μήπως τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις; Κι αν όχι τώρα -που το σκέφτεσαι και συνέχεια- τότε πότε;

πώς να ξεπεράσεις το ερωτικό απωθημένο
Unsplash/ Toa Heftiba

Μέθοδος #2: Αν δεν θες να το πραγματοποιήσεις τελικά ή δεν μπορείς για δικούς σου λόγους, τότε μήπως να του το εξομολογηθείς; Μπορεί απλά αυτό να χρειάζεσαι και να θες να κάνεις τελικά, για να φύγει ένα βάρος από πάνω σου. Τόλμησέ το κι ίσως έτσι αισθανθείς καλύτερα και σταματήσει πια να είναι απωθημένο.

Μέθοδος #3: Μίλα, μίλα, μίλα. Αν όχι σ’ εκείνον, μίλα σε μια φίλη σου, πες το κάπου, να φύγει από μέσα σου βρε παιδί μου. Και ύστερα ντύσου, στολίσου και βγες έξω. Δεν τελειώνει η ζωή στο απωθημένο.

Δεν θα τα ξανά βρεις με τον πρώην σου γι’αυτό σταμάτα να ελπίζεις!

Μέθοδος #4: Σταμάτα να τον εξιδανικεύεις. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες μας. Και τι νομίζεις; Ότι δεν έχει αρνητικά; Ότι θα πέρναγες τέλεια μαζί του, χωρίς κανένα παράπονο; Φυσικά και δεν ξέρεις πώς θα ήταν η σχέση μαζί του, γι’ αυτό σταμάτα να νομίζεις πως θα ‘ταν όλα ρόδινα κι ωραία.

Μέθοδος #5: Θυμήσου όλα τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα, κι άλλοι άνθρωποι, που θα πρέπει να σκέφτεσαι, να ευγνωμονείς και να θυμάσαι πως έχεις στη ζωή σου.

Φυσικά και το ιδανικό είναι να συνδυάσεις μερικά από τα παραπάνω, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικό, οπότε μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως κάνεις κάτι λάθος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News