Το να βαριέσαι το σεξ δεν είναι τόσο περίεργο και απίθανο κι αν σου συμβαίνει δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, ούτε σημαίνει ότι καταστρέφεται η σχέση σου.

Δεν αρέσει σε όλους βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε;! Σε άλλους αρέσει πάρα πολύ, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους όχι και τόσο. Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι κι αν είσαι μεταξύ αυτών που δεν τους αρέσει και τόσο, δεν έχεις να αγχώνεσαι για το παραμικρό.

Φυσικά και παίζει ρόλο και ο παρτενέρ! Και δεν εννοούμε βέβαια αν ο σύντροφός σου είναι καλός ή όχι στο σεξ, αλλά αν κι εκείνου του αρέσει κι αν υπάρχει και το κατάλληλο δέσιμο μεταξύ σας. Σε κάθε περίπτωση, αν δεις ότι βαριέσαι στο σεξ, έχεις κάποια πράγματα να σκεφτείς πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Τι να κάνεις αν έχεις αρχίσει να βαριέσαι το σεξ;

Σκέψου αν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση με τον σύντροφό σου. Μπορεί να έχετε απομακρυνθεί, να είναι σε μια περίεργη φάση η σχέση σας κι έτσι να επηρεάζεται και το σεξ. Σκέψου, επίσης, αν βαριέσαι γενικά το σεξ ή το σεξ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

5 + 1 απροσδόκητοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ!

Μην του πεις κάτι, αν δεν είσαι σίγουρη. Μπορεί να περνάς μια φάση και να νιώθεις πως βαριέσαι, ενώ απλά το μυαλό σου είναι αλλού λόγω άλλων υποχρεώσεων. Μην πεις κάτι στον σύντροφό σου και τον στεναχωρήσεις, αν δεν είσαι σίγουρη πως δεν σου αρέσει και τόσο το σεξ και βαριέσαι.

βαριέσαι το σεξ
Unsplash/Annie Spratt

Μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Φυσικά και είναι πιθανό με τον σύντροφό σου να έχετε ρουτινιάσει στο σεξ και γι’ αυτό να μην περνάτε και τόσο καλά. Ωστόσο, μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια και πρότεινε στον σύντροφό σου να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο στο κρεβάτι, για παράδειγμα μια καινούργια στάση μέχρι και διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ σας.

Ρουτίνα στο σεξ; Ήρθε η ώρα να βάλεις και πάλι “φωτιά” στο κρεβάτι σου!

Προσπάθησε κι αν δεν σου βγει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Κάνε την προσπάθειά σου με τον σύντροφό σου, έκφρασέ του τις νέες σου επιθυμίες στο σεξ κι αν ακόμα συνεχίσεις να βαριέσαι και αν μην σου αρέσει και τόσο το σεξ, τότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία που βαριέται στο σεξ και δεν της αρέσει και τόσο, δε θα τα βάψεις και μαύρα. Ίσως και μια μικρή αποχή να σε κάνει να θες αργότερα να κάνεις περισσότερο σεξ.

Γενικά είναι δύσκολο να ταιριάζεις σε όλα με τον σύντροφό σου, όπως είναι και δύσκολο να αρέσει σε όλους μας το σεξ. Ωστόσο, δώσε χρόνο στον εαυτό σου, γιατί ίσως το αυξημένο στρες, η έλλειψη ύπνου και άλλα θέματα που σε ταλανίζουν να ευθύνονται για όλο αυτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News