Ο αυνανισμός ίσως αποτελεί το πιο υγιές και το πιο φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας ειδικότερα, αλλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ο αυνανισμός θεωρείται ταμπού, ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες τις περισσότερες φορές ντρέπονται να παραδεχτούν ότι «δίνουν στον εαυτό τους ένα χεράκι» κι ότι τους αρέσει αυτό. Το Queensland Health έρχεται για να βάλει τέλος σε όλη αυτή την ιστορία!

Σε μία κοινωνία που θεωρεί ότι είναι κακό ή ντροπή να εξερευνήσεις και να πειραματιστείς με τον εαυτό σου Queensland Health ανοίγει το δημόσιο διάλογο για τον αυνανισμό και τονίζει τα οφέλη του στην υγεία! Σκέφτηκε, λοιπόν, να ενημερώσει τον κόσμο γύρω από αυτό με τον πιο έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο!

Ο αυνανισμός δεν είναι ντροπή, είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει. Μάθε τα οφέλη του αυνανισμού:

Τα ζωηρά infographics είναι κατάλληλα για την περίπτωση και σίγουρα σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. «Δώσε στον εαυτό σου ένα χεράκι» λέει ο τίτλος της ανάρτησης με emojis που κλείνουν το μάτι κι ένα χέρι. Το Queensland Health εξηγεί με αυτόν τον τρόπο ότι «ο αυνανισμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας ενός ατόμου και ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψεις με τι νιώθεις άνετα».

«Είναι σημαντικό για όλους μας να εργαστούμε για την εξομάλυνση των θετικών μηνυμάτων σχετικά με τον αυνανισμό για να μειώσουμε τα συναφή αισθήματα ντροπής και φόβου και να βελτιώσουμε τη συνολική σεξουαλική υγεία».

Η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο προς ένα πιο λεπτομερές άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για γονείς που θα τους βοηθήσουν να μιλήσουν στα παιδιά τους για τον αυνανισμό. Συνεχίζει αναφέροντας όλα τα οφέλη του αυνανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ότι απελευθερώνει ενδορφίνες που επηρεάζουν την ψυχική ευεξία, ότι ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πόνων της περιόδου και στην επιτάχυνση του τοκετού. Μπορεί, επίσης, να συμβάλει στην προώθηση της θετικής εικόνας του σώματος και επιτρέπει έναν καλύτερο ύπνο.

Γι αυτό πρέπει να αυνανιστείς σήμερα το βράδυ!

Σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης σύμφωνα με εκπρόσωπο του Queensland Health ήταν να βοηθήσει στη μείωση του στίγματος που ακολουθεί τον αυνανισμό, γνωστοποιώντας τα ευεργετικά του οφέλη και δίνοντας παράλληλα συμβουλές στους γονείς για το πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους για το θέμα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι ο αυνανισμός είναι συχνά θέμα ταμπού και αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα μας ήταν προετοιμασμένη για τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και για τον κόσμο να σοκαριστεί».

Όπως προσθέτει: «Η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των νέων παίρνουν πληροφορίες για τη σεξουαλική τους υγεία από διαδικτυακές πηγές και νιώθουν ντροπή και αμηχανία όταν μιλούν για αυνανισμό και σεξ με τους φίλους και την οικογένεια τους. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις διαδικτυακές πηγές είναι αναξιόπιστες και δεν ελέγχονται».

Η απενοχοποίηση των sex toys: Όσα έχεις στο μυαλό σου είναι τελείως λάθος!

Η ανάρτηση πυροδότησε ένα ξέσπασμα ενδιαφέροντος και προσέλκυσε χιλιάδες σχόλια, likes και κοινοποιήσεις. Το θετικό, όμως, είναι ότι γίνεται προσπάθεια να μιλήσουμε ανοιχτά για τον αυνανισμό και να αρχίσουμε να τον θεωρούμε ως κάτι φυσιολογικό. Δεν χωράει ντροπή σε τέτοια θέματα που έχουν ως στόχο το καλό της υγείας μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News