Αποφάσισες να κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου; Μην βιάζεσαι και τόσο, γιατί πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά κάποια πράγματα πριν πάρεις την οριστική απόφαση.

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις να κάνεις ένα διάλειμμα στη σχέση σου και φυσικά δεν είναι κι εύκολο για τον σύντροφό σου να το αποδεχθεί. Για την ακρίβεια, δεν πρέπει καν να έχεις την απαίτηση αυτή, εφόσον τόσο καιρό έχετε θέσει τα όριά σας και δεν είστε σε μια ελεύθερη σχέση. Τα πράγματα, λοιπόν, δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται και αν θες να κάνεις αυτό το διάλειμμα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά όχι απλά πριν το κάνεις, αλλά και πριν το συζητήσεις με τον σύντροφό σου.

Όσα πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου

Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά και το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς είναι και το πιο σημαντικό. Είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για διάλειμμα κι όχι για χωρισμό; Είσαι σίγουρη πως αν ζητήσεις κάτι τέτοιο ο σύντροφός σου θα το δεχτεί και δε θα προτιμήσει να χωρίσετε;

Σου έπεσαν κάπως βαριά όλα αυτά έτσι; Όμως είναι η αλήθεια και δεν μπορούμε να σου την κρύψουμε. Καλώς ή κακώς αυτό που σκέφτεσαι έχει και τις συνέπειές του και θα πρέπει να ξέρεις πως ο σύντροφός σου ίσως να μην το πάρει τόσο καλά όσο θα ‘θελες. Ειδικά αν επιλέγεις να το κάνεις γιατί είσαι ερωτευμένη με άλλον ή σκέφτεσαι κάποιον άλλον ερωτικά, τότε μάλλον δε θα σου βγει σε καλό.

διάλειμμα στη σχέση
Freepik

Αφού, λοιπόν, σκεφτείς πολύ καλά τις συνέπειες αυτές και συνεχίζεις να θες να πάρεις αυτή την απόφαση, τήρησε τους παρακάτω κανόνες:

  • Θέστε όρια με τον σύντροφό σου για το πόσο και αν θα βρισκόσαστε υπό αυτές τις συνθήκες.
  • Ξεκαθαρίστε τους λόγους για τους οποίους κάνετε διάλειμμα, με ειλικρίνεια.
  • Βάλτε ένα χρονικό όριο.
  • Μόνο φίλοι και τέλος το σεξ!
  • Ξεκαθαρίστε αν είστε ανοιχτοί απέναντι στην… απιστία, γιατί δεν είναι απίθανο να προκύψει.

Και τελικά πότε το διάλειμμα ενώ είσαι σε σχέση μπορεί να σου βγει σε καλό;

Κι όμως υπάρχει μια περίπτωση που μπορεί να σου κάνει καλό. Η απάντηση, λοιπόν, είναι όταν η σχέση έχει βαλτώσει, όμως δεν έχετε βαρεθεί ο ένας τον άλλον και συνεχίζετε να είστε ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Στην περίπτωση αυτή που θέλετε να κάνετε ένα restart στη σχέση σας χωρίς όμως να χωρίσετε, ίσως το διάλειμμα για πολύ λίγο να σας κάνει καλό. Για την ακρίβεια μπορεί να μην είναι ακριβώς διάλειμμα, αλλά απόσταση, ώστε όταν ξαναβρεθείτε και κάνετε το restart να είστε γεμάτοι πάθος και όρεξη για να ξαναζωντανεύσετε τη σχέση σας!

Η τελική απόφαση είναι δική σου, διότι εσύ ξέρεις καλύτερα τη σχέση σου, όμως σε κάθε περίπτωση έπρεπε να σε προειδοποιήσουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News