Η μεταξύ σας σχέση είναι ονειρεμένη, ωστόσο, το θέμα για το οποίο έχετε καυγάδες είναι για το ότι «δεν συμπαθώ τους φίλους του». Οι φίλοι μας είναι άνθρωποι που μας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή, όπως συνέβη και στη δική σου ζωή με τις δικές σου φίλες, κάπως έτσι έγινε και με τη σχέση σου. Είναι διαφορετικό το να μην θες να περνάς τον ελεύθερο χρόνο μαζί με τους φίλους του και διαφορετικό το να καυγαδίζετε για αυτούς, για τον χρόνο που διαθέτει με εκείνους.

Δεν συμπαθώ τους φίλους του!

Είναι πολύ οκ η παραπάνω πρόταση και φυσικά δεν μπορούμε να συμπαθούμε όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει με χημεία, με γούστα, με κοινά ενδιαφέροντα. Δεν είναι κακό να μην συμπαθείς τους φίλους ή το περιβάλλον του συντρόφου σου. Το κακό είναι να δημιουργούνται θέματα και καυγάδες στο ζευγάρι για αυτά τα ασήμαντα θέματα.

Ο σύντροφός μας είναι ένας άνθρωπος που ήρθε ξαφνικά μια μέρα στη ζωή μας. Πριν από αυτή τη μέρα, είχαμε και οι δύο ζωή. Δεν φυτρώσαμε ξαφνικά. Και σίγουρα θα ήταν τέλειο να ταιριάζουμε και με τους φίλους του και να περνάμε όλοι μαζί ωραία, αλλά όταν δεν συμβαίνει αυτό μπορούμε απλώς να το προσπεράσουμε ή να το αντιμετωπίσουμε.

Συζήτηση και επικοινωνία

Ο θεμέλιος λίθος των σχέσεων θεωρώ ότι είναι η επικοινωνία. Από τη στιγμή που τα έβαλες κάτω και διαπίστωσες ότι για τους πολύ συγκεκριμένους λόγους και με επιχειρήματα λογικά, δεν ταιριάζεις με τους φίλους του, μπορείς να κάνεις μια συζήτηση με τον άνθρωπό σου. Συζητάμε και λέμε τους προβληματισμούς μας.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο; Είναι μήπως το γεγονός ότι δε σου φτάνει ο χρόνος που βλεπεις τον σύντροφό σου; Είναι το ότι τον ελεύθερό χρόνο σου δεν θες να διαθέτεις χρόνο με τους φίλους σου και προτιμάς να κάνετε κάτι οι δυό σας; Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και να το επικοινωνήσεις σωστά.

σημάδια ότι είσαι σε έναν τοξικό γάμο
Unsplash/Priscilla Du Preez

Καταλαβαίνω ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος, ειδικά αν έχεις μια δουλειά, ή κάποια σχολή, διάβασμα, δραστηριότητες και το ίδιο και ο φίλος σου. Προφανώς οι ώρες που θα μείνουν για το ζευγάρι θα είναι περιορισμένες. Και τον πρώτο καιρό το ξέρουμε όλοι ότι το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε μαζί όλη μέρα.

5 Πράγματα που η σχέση σας θα πρέπει να μπορεί να αντέξει

Ποιος ήταν πρώτος στη ζωή του;

Καθόλου δεν θα μου άρεσε να είχα ένα σύντροφο που έκανε τους πάντες πέρα επειδή με γνώρισε. Μπορεί να κολακευόμουν σε έναν βαθμό, από την άλλη όμως οι άνθρωποι της ζωής του εύλογα θα ένιωθαν πληγωμένοι και μπορεί και προδομένοι. Δεν έρχεται μια σχέση στη ζωή μας και τραβάμε κόκκινη γραμμή στο παρελθόν μας.

Πάντα να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου. Θα ήθελες να σε ξεγράψουν οι φίλες σου στο όνομα του νέου αγοριού τους; Ξέρουμε πολύ καλά την απάντηση!

Γνώρισέ τους

Πριν γράψεις την καταδικαστική απόφαση γνώρισέ τους καλύτερα και με διάθεση για συμφιλίωση και όχι για διαμάχη ή ότι έχετε κάτι να χωρίσετε. Αφού οι φίλοι του είναι τόσο σημαντικοί για τη ζωή του συντρόφου σου, θα ήταν πολύ ωραίο να τους γνωρίσεις και εσύ καλύτερα απαλλαγμένη από προκαταλήψεις που δε βοηθούν καθόλου σε αυτήν τη φάση.

Μια σκέψη μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα και αν η σκέψη που έχεις για εκείνους επιμένεις να είναι αρνητική θα έχεις αρνητικά συναισθήματα που θα επιμένουν και θα σου δημιουργούν προβλήματα.

Μην τους κακολογείς

Γενικά είναι άσχημο το να κάθεσαι και να κρίνεις και να κουτσομπολεύεις πίσω από την πλάτη τους άλλους ανθρώπους. Κανείς δε θέλει να κάνει παρέα με έναν τέτοιο άνθρωπο γιατί ξέρει ότι όταν γυρίσει την πλάτη του το ίδιο θα κάνεις και για εκείνον! Είναι «γυναικουλίστικη» συμπεριφορά και συγχώρα μου την έκφραση αλλά όλη αυτή η ενέργεια που πάει χαμένη για να σχολιαστεί ο ένας και ο άλλος σου μειώνει το χρόνο που θα μπορούσες να κάνεις πράγματα με τον σύντροφό σου ή με εσένα.

Αν τελικά κακολογίσεις κάποιον δικό του να ξέρεις ότι το πιο εύλογο επακόλουθο αυτής της συμπεριφοράς είναι να τους δικαιολογήσει και να ξεκινήσει ένας νέος καυγάς. Οπότε πάλι εσύ είσαι η χαμένη της υπόθεσης.

10 ερωτήσεις που θα πάνε σε άλλο επίπεδο τη συναισθηματική σύνδεση στη σχέση σου

Έχεις και εσύ φίλες

Μην το ξεχνάς αυτό. Από τη μία πιστεύω ότι δεν θα σου άρεσε να έρθει ο καλός σου και να σου κρίνει τις φίλες σου ή να σε «αναγκάσει» να τις βγάλεις από τη ζωή σου και να μην τις βλέπεις.

Αν ο χρόνος είναι το θέμα σας, γιατί δεν κάνετε από κοινού μια συμφωνία να περνάτε χρόνο με τους φίλους του ο καθένας ξεχωριστά την ίδια μέρα; Έτσι ώστε να περνάτε χρόνο και με τους φίλους σας και να μην χρειάζεται να βγαίνει ο ένας με τον φίλο του άλλου. Ο αποκλειστικός χρόνος με τους φίλους μας και τους δικούς μας ανθρώπους είναι πραγματικά σωτήριος κάποιες φορές και δεν θα ήταν καθόλου σοφό να «κόψει» αυτή η σχέση στο όνομα μιας άλλης.

Βάλτε όρια

Όρια η λέξη κλειδί. Αν νιώθεις ότι το να βλέπει κάθε μέρα ο σύντροφός σου τους φίλους του δεν είναι κάτι που κάνει λειτουργική τη σχέση, συζητήστε, βάλτε όρια και βρείτε τη μαγική συνταγή που ταιριάζει στη δική σας σχέση. Μπορείτε να τα ζυγίσετε και τα δύο όμορφα και να περνάτε καλά και οι δύο και μαζί αλλά και όταν περνάτε χρόνο με άλλους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας.

Ξεκαθάρισε τι θες και τι δε θες και το ίδιο και εκείνος. Το δεν συμπαθώ τους φίλους του είναι η μια εκδοχή, δες πώς μπορείς να το κάνεις λειτουργικό αυτό το δεδομένο που έχεις. Πάρτε αποφάσεις που κάνουν και τους δύο να νιώθουν καλά και ευτυχισμένοι και όχι μόνο τον έναν. Αν είναι να φτάσεις να σιχτιρίζεις που είσαι με τον άλλον και να νιώθεις σαν να είσαι σε φυλακή καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι σχέση και κανείς δε το θέλει αυτό για τη ζωή του. Μη φτάνετε τα πράγματα στα άκρα.

Κάντε ειρήνη με τον εαυτό σας και αφιερώστε χρόνο αποκλειστικό σε εσάς και τους ανθρώπους της ζωής σας, ανεξάρτητα από τη σχέση. Μια σχέση δεν είναι όλη μας η ζωή και καθώς μεγαλώνετε θα το δείτε με τα ίδια σας μάτια.

Όταν το truly-madly-deeply φτάνει στα όρια της εξαρτημένης σχέσης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News