Νόμιζες πως μόνο εσύ προσποιείσαι στο σεξ; Κι όμως όχι! Έρευνα έχει δείξει ότι ελάχιστες γυναίκες καταφέρνουν να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Ποιος ο λόγος, όμως, που προτιμούν το ψεύτικο; Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

Πολλές γυναίκες- μην πούμε οι περισσότερες- έχουν προσποιηθεί οργασμό έστω και μια φορά στη ζωή τους, γι’ αυτό μην σε παίρνει από κάτω. Ωστόσο, οι ερευνητές κάθισαν και το έψαξαν και βρήκαν όλους τους πιθανούς λόγους που μία γυναίκα μπορεί να προσποιείται οργασμό. Θες να τους μάθεις;

Αμερικανική μελέτη που είχε δημοσιευθεί παλιότερα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine τεκμηρίωσε ότι μόνο το 28% των γυναικών παραδέχεται ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό απλά μέσω του σεξ, ενώ και σε πιο πρόσφατες μελέτες έχει διαπιστωθεί το ίδιο.

Όλα είναι ένα ψέμα! Οι άνδρες ή οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα το σεξ σε μια σχέση;

γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό
Unsplash/We-Vibe WOW Tech

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

  • Για να μην πληγώσουν τον εγωισμό του συντρόφου τους.
  • Για να μη φανούν μη φυσιολογικές και ανοργασμικές.
  • Για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του παρτενέρ τους.
  • Για να ενισχύσουν τον ερωτικό ενθουσιασμό και τις επιδόσεις του παρτενέρ τους.
  • Για να τελειώσει το σεξ.
  • Για να αποφύγουν τον καβγά που ενδεχομένως να προκαλούσε η άρνησή τους να κάνουν σεξ.
  • Επειδή πιστεύουν ότι ο οργασμός ενισχύει το «δέσιμο» ανάμεσα στο ζευγάρι.
  • Για να μην τις απατήσει ο σύντροφός τους με άλλη.

Και μπορεί να σε απογοητεύσαμε ίσως λίγο, όμως ο ψεύτικος οργασμός υπάρχει και οι γυναίκες τον προτιμούν πολλές φορές. Αν είσαι γυναίκα θα σου πούμε να μην αγχώνεσαι πρώτα απ’ όλα και να φροντίσεις να απολαμβάνεις τη σεξουαλική πράξη στο έπακρο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ίσως να μην έρχεσαι σε οργασμό, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει σίγουρα να θυμάσαι να αισθάνεσαι άνετα με τον σύντροφό σου, το σώμα σου και να το απολαμβάνεις.

Βελτίωσε τη σεξουαλική σου ζωή, απογειώνοντας τον οργασμό σου με 8 απλά tips!

Αν είσαι άντρας και διαβάζεις αυτό το άρθρο κι έχεις πέσει από τα σύννεφα, τότε το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να δίνεις σημασία στη σύντροφό σου κατά τη διάρκεια του σεξ και να μην ξεχνάς την ύπαρξη της κλειτορίδας. Έχει διαπιστωθεί πως οι γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση για να φτάσουν σε οργασμό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News