Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ακούμε από τον περίγυρό μας εκατοντάδες συμβουλές. Για το πώς να φερόμαστε, πώς να καθόμαστε, για τις σπουδές, για την καριέρα, για τις σχέσεις και τον έρωτα. Και ειλικρινά, πολλές από αυτές δεν λειτουργούν καν! Όσον αφορά τον τομέα των σχέσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις όταν απαγορεύουμε στον εαυτό μας να κάνει πράγματα που νιώθει σωστά ακολουθώντας κοινωνικές νόρμες και συμβουλές τρίτων, καταλήγουμε μόνο να νιώθουμε κενοί και γεμάτοι απωθημένα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές, ακόμα και τα πιο ειλικρινή λόγια μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε μία σχέση.

8 πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζω πριν κάνω την πρώτη μου σχέση

Αυτές είναι οι χειρότερες συμβουλές για μία σχέση:

«Το τέλειο ταίρι σου είναι εκεί έξω»

Δεν υπάρχει το τέλειο άτομο ή τέλειος σύντροφος. Κάθε άτομο που θα συναντήσεις θα έχει ελαττώματα. Αν αποδεχτείς αυτό το γεγονός, μπορεί να ανακαλύψεις ότι ένας από τους ανθρώπους που νόμιζες ότι δεν είναι τόσο τέλειος, να είναι στην πραγματικότητα πολύ καλός για σένα.

«Παίξ΄το δύσκολη»

Τις περισσότερες φορές, το να δείχνει κανείς ένα σκληρό πρόσωπο προς τον άλλον, απλώς εγγυάται ότι και οι δύο θα μείνουν μόνοι. Ο κόσμος των γνωριμιών είναι ανταγωνιστικός και λίγοι άνθρωποι έχουν το χρόνο να κυνηγούν συνεχώς κάποιον που δεν δείχνει να νοιάζεται. Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσεις να παίζεις αυτά τα παιχνίδια και δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσεις στον εαυτό σου πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε άτομα που διαφορετικά δεν θα γνώριζες ποτέ.

«Άφησέ τον να κάνει την πρώτη κίνηση»

Το να περιμένεις κάποιος άλλος να κάνει την πρώτη κίνηση θα σε αφήσει στις περισσότερες περιπτώσεις στην αναμονή. Είναι απίστευτο πόσες φορές δύο άνθρωποι περιμένουν από τον άλλον να δείξει ενδιαφέρον! Μπορεί να χρειαστεί λίγο θάρρος για να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, αλλά θα εκπλαγείς από το πώς αυτό θα βελτιώσει τη ζωή σου γενικότερα, μαθαίνοντας τη διαδικασία του να διεκδικείς αυτά που σε ενδιαφέρουν πραγματικά. Η τύχη άλλωστε ευνοεί τους τολμηρούς!

Οι σύμβουλοι σχέσεων μίλησαν! 10+1 καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν τη σχέση με τον σύντροφό σου πιο ισχυρή από ποτέ

«Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι»

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να χαλαρώσεις πριν συζητήσεις κάτι που νιώθεις πως σε απασχολεί, καθώς πολλές φορές πάνω στα νεύρα μας, τείνουμε να λέμε πράγματα που δεν εννοούμε. Ο ύπνος λοιπόν, θα σου προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο για να σκεφτείς καλύτερα κάποια πράγματα, που ίσως το πρωί συνειδητοποιήσεις πως δεν ήταν και τόσο σημαντικά όσο πίστευες.

«Είναι καλό σημάδι αν δεν μαλώνετε»

Μπορεί να πιστεύεις ότι η έλλειψη διαφωνιών ανάμεσα σε ένα ζευγάρι σημαίνει αυτόματα πως όλα κυλούν υπέροχα, αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να μην ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι αν τα ζευγάρια δεν έχουν διαφωνίες, είναι πιθανό να μην εκφράζουν σημαντικές ιδέες τους ή βαθύτερες ανάγκες. Είναι απαραίτητο λοιπόν σε μία σχέση να εκφράζεις τις ανάγκες και τις ανησυχίες σου. Δύο άνθρωποι σπάνια έχουν τις ίδιες απόψεις και στόχους, επομένως είναι φυσιολογικό να προκύπτουν προστριβές. Όταν λοιπόν ένας από τους δύο, ή και οι δύο μένουν σιωπηλοί για ζητήματα που τους απασχολούν, μπορεί εύκολα να φτάσουν στο σημείο να δυσανασχετήσουν και να νιώσουν την ανάγκη φυγής από μια τέτοια κατάσταση. Το κλειδί σε μια υγιή σχέση, είναι να μην αποφεύγεις μονίμως τις διαφωνίες. Είναι απαραίτητο να νιώθεις ασφαλής να εκφράσεις όσα σε ενοχλούν χωρίς να φοβάσαι πιθανά αντίποινα, και να μπορείτε να επιλύσετε τις διαφωνίες σας χωρίς κριτική και προσβολές.

Ελεύθεροι μετά τα 40; Οι καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς για να βρεις τον άνθρωπό σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News