Μερικές φορές τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά σε μια σχέση, από το «καλημέρα» και το «καληνύχτα» μέχρι τα δώρα και τις απρόσμενες εκπλήξεις. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που βλάπτουν τη σχέση χωρίς καν να το καταλάβεις κι ήρθε η ώρα να τα μάθεις.

Μήπως κάνεις κι εσύ τα παρακάτω λάθη στη σχέση με τον σύντροφό σου; Αν όχι όλα, σίγουρα μερικά απ’ αυτά. Μάθε ποια είναι και βελτίωσε τη σχέση μαζί του, έχοντας έτσι μια πιο ευτυχισμένη σχέση και ερωτική ζωή.

5 πράγματα που βλάπτουν τη σχέση χωρίς να το καταλάβεις

Παραμελείς τους φίλους σου

Όταν ξεκινάς μια σχέση έχεις πολλούς φίλους, αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτοί όλο και λιγοστεύουν; Είναι πολύ σύνηθες, όμως όταν είσαι μέλος μια σχέσης δεν πρέπει να ξεχνάς πως έχεις ανάγκη κι από μερικούς, καλούς φίλους. Μην διστάζεις να βγαίνεις μαζί τους και μην νιώθεις ενοχές απέναντι στον σύντροφό σου, δεν κάνεις κάτι κακό. Όπως δεν πρέπει να αφήνεις τα ενδιαφέροντά σου, έτσι δεν πρέπει και να ξεχνάς ή να παραμελείς τους φίλους σου.

Τα 5 πιο συχνά λάθη μιας γυναίκας στη σχέση που μπορεί να αποβούν μοιραία

Χρησιμοποιείς αυτές τις 4 λέξεις

Ήξερες ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν λέξεις που δεν πρέπει να ειπωθούν στον σύντροφό σου; Ποιες είναι αυτές;

  • «Πρέπει»: Αφενός είναι σα να τον προστάζεις για κάτι κι αφετέρου δημιουργεί μια αίσθηση λάθος προσδοκιών για τις πράξεις του συντρόφου σου.
  • «Πάντα»: Πολλές φορές όταν χρησιμοποιείς τη λέξη αυτή και αναφέρεσαι σε πράγματα που κάνει, τον κάνεις να αισθάνεται λες και κάτι πάει λάθος ή είναι σα να μην του επιτρέπεις να κάνει ποτέ λάθος.
  • «Ποτέ»: Μία ακόμα λέξη που κάνει τον σύντροφό σου να κρατά αμυντική στάση απέναντί σου.
  • «Αλλά»: Όπως όταν τη χρησιμοποιείς στη φράση «Ναι, αυτό ήταν λάθος για μένα, αλλά…». Μερικές φορές είναι σαν απλά να καταστρέφεις αυτό που θέλει να πει ή έχει ήδη πει.
βλάπτουν τη σχέση
Pexels

Εστιάζεις κάπου λάθος…

Ας υποθέσουμε ότι ο σύντροφός σου σού φέρνει λουλούδια ξαφνικά ή σου κάνει το τραπέζι. Τι του απαντάς; «Ευχαριστώ, δεν έπρεπε» ή «Ευχαριστώ, δεν χρειαζόταν να μπεις σε τόσο κόπο»; Είναι αυτή η ιδανική απάντηση;

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν ευχαριστείς τους άλλους για κάτι που σου πήραν ή έκαναν για σένα, θα πρέπει να το εκφράζεις με θετικά συναισθήματα και ευγνωμοσύνη προς αυτούς κι όχι να εστιάζεις στο πόσο μπορεί να τους κόστισε, να κουράστηκαν για να το κάνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να ευχαριστήσεις τον σύντροφό σου για τα τριαντάφυλλα είναι «Ευχαριστώ, είναι πανέμορφα! Με κάνεις να νιώθω υπέροχα!». Δεν έχει διαφορά;

Πάτε στο κρεβάτι διαφορετική ώρα

Οι ειδικοί λένε πως ένα από τα μυστικά μιας επιτυχημένης σχέσης είναι ο ύπνος. Πηγαίνετε για ύπνο μαζί, την ίδια ώρα, ξαπλώστε μαζί στο κρεβάτι, πάρτε αγκαλιά ο ένας τον άλλο και πείτε καληνύχτα πριν κοιμηθείτε. Εκτός από τον ύπνο την ίδια στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται καλά είναι πιο ευτυχισμένα μαζί.

βλάπτουν τη σχέση
Becca Tapert/ Unsplash

Ξεχνάτε να πείτε «καληνύχτα»

Δεν είναι μόνο η λέξη, αλλά και ο τρόπος που γίνεται. Μπορεί η ρουτίνα και η καθημερινότητα να σας έχουν καταπιεί, όμως όταν πηγαίνετε μαζί το βράδυ για ύπνο, αγκαλιαστείτε, φιληθείτε και πείτε «καληνύχτα» ο ένας στον άλλο, αντί να γυρίσετε πλευρό και να κοιμηθείτε.

Οι σύμβουλοι σχέσεων μίλησαν! 10+1 καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν τη σχέση με τον σύντροφό σου πιο ισχυρή από ποτέ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News