Θες να θέσεις έναν στόχο με τον σύντροφό σου, αλλά δεν ξέρεις αν θα γίνει πραγματικότητα τελικά; Κι όμως λύσεις υπάρχουν, ώστε να καταφέρετε μαζί αυτό που θέλετε.

Είναι υπέροχο τα ζευγάρια να βάζουν μαζί στόχους και ακόμα καλύτερο φυσικά είναι και να τους πετυχαίνουν. Άσχετα, όμως, με το πόσο πετυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα, η προσπάθεια είναι αυτή που θα φέρει πιο κοντά τους δύο συντρόφους.

Γιατί να θέσεις έναν στόχο με τον σύντροφό σου;

Αν είστε μαζί αρκετό καιρό, τότε σίγουρα θα ξέρεις πως το να κάνετε πράγματα μαζί ακόμα κι όταν δεν έχετε και πολύ χρόνο είναι υπέροχο. Σας φέρνει πιο κοντά, ζωντανεύει τη σχέση σας κι έχετε να προσμένετε κι οι δύο για κάτι. Μάλιστα, ο στόχος που θα επιλέξετε να θέσετε θα είναι κοινή σας απόφαση, δεν θα το κάνει δηλαδή ο ένας πιεστικά και θα ‘ναι μια ευκαιρία να δείτε κατά πόσο μπορείτε να συνεργαστείτε ομαλά.

στόχο με τον σύντροφό σου
Unsplash/ Carly Rae Hobbins

Πώς να πετύχετε τον στόχο που θέτετε;

Όποιος κι αν είναι ο στόχος, από δίαιτα και απώλεια βάρους μέχρι υγιεινός τρόπος ζωής και οικονομία για να πάτε ένα ταξίδι, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Γενικά θα ξέρεις πως για να πετύχεις στόχους στη ζωή σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, πάρα πολύ και να το θες και πραγματικά.

Όταν θέτεις έναν στόχο μαζί με κάποιον άλλο, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Όμως, υπάρχουν κάποια tips που ίσως να κάνουν την προσπάθεια με τον σύντροφό σου λίγο πιο εύκολη.

  • Αποφασίστε μαζί τον στόχο, επειδή τον θέλετε και οι δύο κι όχι μόνο ο ένας και καθορίστε τον με σαφήνεια.
  • Βάλτε χρονικό όριο, στο οποίο πιστεύετε ότι και οι δύο θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε.
  • Δημιουργήστε ένα πλάνο.
  • Παροτρύνετε ο ένας τον άλλο με αισιόδοξα λόγια και μην επικρίνετε ο ένας τον άλλο.
  • Να έχετε επιμονή και να πιστεύετε πως θα τα καταφέρετε.
  • Φροντίστε να συζητάτε πού και πού τον στόχο, υπενθυμίζοντάς τον ο ένας στον άλλο, και βλέποντας αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει.
στόχο με τον σύντροφό σου
Artem Beliaikin/ Pexels

Το να θέτεις στόχο με τον σύντροφό σου είναι υπέροχο, γιατί σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που σε ξέρει καλά και γνωρίζει πώς να σε παροτρύνει, ώστε να συνεχίσεις κι εσύ την προσπάθειά σου. Γενικά όταν θέτεις στόχο με άλλους είναι πιο πιθανό και να τον πετύχεις, γιατί ποτέ δεν επαναπαύεσαι. Στην περίπτωση που στοχεύεις σε κάτι μαζί με τον αγαπημένο σου, έχεις ένα πλεονέκτημα παραπάνω, γιατί το κάνεις μ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς, πράγμα που σημαίνει ότι η πορεία μέχρι την επίτευξη του στόχου θα γίνει πιο ευχάριστη!

Μην ξεχνάς πως αν για κάποιον λόγο ο ένας από τους δυο σας δεν καταφέρει να φτάσει στο στόχο, δεν χρειάζεται να προσάψετε κατηγορίες, συζητήστε το και κάντε και πάλι μια προσπάθεια απ’ την αρχή, αν αυτό είναι εφικτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News