Το να τσακώνεσαι με την σύντροφό σου δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Μόνο και μόνο στην ιδέα της κρεβατομουρμούρας μας πιάνει μια αναφυλαξία και γιατρικό δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, πολλές φορές ο τσακωμός με σύντροφο είναι ένας τρόπος να ανοίγει ο καθένας τα χαρτιά του, με σκοπό να λύνονται τυχόν προβλήματα από την αρχή και να μην μένουν οι παρεξηγήσεις για το μέλλον. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 περιπτώσεις τσακωμών που θα ξεδιαλύνουν το τοπίο σε μια σχέση.

Σχέση με ημερομηνία λήξης

Προφανώς όταν είσαι στην διαδικασία να συνάψεις μια σχέση με έναν άλλον άνθρωπο, δεν μπορείς να βάζεις ημερομηνία λήξης σε όλο αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι σε θέση τόσο εσύ όσο και η σύντροφός σου να ξεκαθαρίζετε από την αρχή τα πράγματα. Στην αρχή μπορεί να διαπιστώσεις ότι βρίσκεστε σε διαφορετική φάση ο καθένας και τα θέλω σας δεν συμβαδίζουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τα χαρτιά σου από την αρχή, να είσαι ξεκάθαρος και να προσπαθήσεις να δεις αν υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης. Το να ξεκινήσετε κάτι και στην πορεία να δείτε ότι απέχουν τα θέλω σας δεν είναι απαγορευτικό, αλλά σίγουρα αν τα ξεκαθαρίστε από την αρχή θα γλιτώσετε τις παρεξηγήσεις.

Τα 5 πιο συχνά λάθη μιας γυναίκας στη σχέση που μπορεί να αποβούν μοιραία

Ζήλια

Προφανώς δεν ανακάλυψα την Αμερική με αυτό που θα πω, αλλά πραγματικά τι πιο σύνηθες που λέει και μια ψυχή εκεί έξω. Όταν έχουμε το θέμα τσακωμός με σύντροφο, δεν γίνεται να λείπει ο παράγοντας ζήλια. Εξάλλου λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Το να υπάρχει ζήλια σε μια σχέση δεν είναι και ό,τι το καλύτερο και σίγουρα δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα μακροημερεύσει η σχέση σου. Ωστόσο, είναι καλό να προσεγγίζεις το θέμα της ζήλιας με την σύντροφό σου και να υπάρχει μια αμοιβαία κατανόηση και από τις 2 πλευρές. Από την μια εκείνος που ζηλεύει πρέπει να αφεθεί στα συναισθήματα του και να μην βάζει υποψίες και από την άλλη εκείνος που την δέχεται, να είναι πιο προσεκτικός και να μην δίνει λαβές για σχόλια.

Οικονομικά

Μια πολύ συχνή αιτία τσακωμού που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει και σε χωρισμό, είναι οι διαφωνίες για τα χρήματα. Τα ζευγάρια πρέπει να συζητούν από την αρχή μιας σχέσης, για το κομμάτι της διαχείρισης των χρημάτων και των εξόδων. Η διασφάλιση ότι ο καθένας σας έχει μια ξεκάθαρη ιδέα για τις δαπάνες του άλλου ατόμου και τις εύλογες προσδοκίες από αυτούς μπορεί να αποτρέψει μεγαλύτερες και επιθετικές συγκρούσεις στο μέλλον.

Πώς να κάνεις μια σχέση να κρατήσει περισσότερο

Δουλειές του σπιτιού

Ένας ακόμα τσακωμός με σύντροφο, μπορεί να συμβεί για τον μη σωστό καταμερισμό των υποχρεώσεων στο σπίτι. Όταν υπάρχουν παράπονα για μια κατάσταση, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συζήτηση. Το να έχει ο καθένας τον ρόλο του όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού είναι απαραίτητο για να μην υπάρχουν διαπληκτισμοί. Όταν και οι 2 συμμετέχουν στις υποχρεώσεις που έχει ένα σπίτι τότε σίγουρα θα αισθανθείς μεγαλύτερη ευχαρίστηση και περισσότερη ισορροπία.

τσακωμός με σύντροφο
Pexels

Γονείς και πεθερικά

Τελευταίος και ίσως πιο σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση. Αν σε μια σχέση εμπλέκονται παραπάνω από 2 άτομα, τότε δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει και το καράβι έχει σαλπάρει προς άλλη κατεύθυνση. Γονείς και πεθερικά είναι καλό να είναι μακριά από την σχέση και να είναι απλοί παρατηρητές. Οπότε είναι πολύ σημαντικό από νωρίς να καθορίσετε τα όρια όσον αφορά τους γονείς σας και το πόσο επιδραστικοί θα είναι στη σχέση σας. Είμαι σίγουρος ότι το να τσακώνεσαι με την πεθερά δεν είναι και το πιο ευχάριστο. Αν παρόλα αυτά επιλέξετε να βάλετε και άλλους μέσα στην σχέση σας έχει καλώς, διαφορετικά με τις υγείες σας.

Τέλος, το να έχεις μια αρμονική σχέση από την αρχή με το τέλος δεν είναι ούτε απίθανο αλλά ούτε και το πιο συνηθισμένο. Σίγουρα, θα τύχουν φορές που θα έρθεις σε συγκρούσεις, αλλά το θέμα είναι να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι σωστά αυτές τις καταστάσεις και να λύνεις τις διαφορές σου. Αν δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που προκύπτει, απλά προσπέρνα το όσο είναι καιρός και προχώρα παρακάτω. Διότι δεν γίνεται να μένεις σε μια σχέση και να έχεις παράπονα από τον σύντροφό σου. Κάνει κακό και στους δύο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News