Είναι σίγουρο ότι μετά από έναν χωρισμό, θα έρθει μια στιγμή που θα αναρωτηθείς αν η σχέση σας τελείωσε οριστικά ή αν υπάρχει περίπτωση ο πρώην σου να προσποιείται ότι σε ξεπερνάει. Όλα είναι μπερδεμένα στο μυαλό σου και απλά ελπίζεις σε ένα σημάδι που θα δείξει ότι στο μέλλον θα είστε ξανά μαζί.

Πώς ξέρεις αν ο χωρισμός σου είναι οριστικός; Δεν μπορείς να το ξέρεις. Το καλύτερο, όμως, που έχεις να κάνεις στην προκειμένη περίπτωση είναι να προσπαθήσεις να τον ξεπεράσεις και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Γιατί μετά από μία μεγάλη και δύσκολη σχέση, σίγουρα χρειάζεται να τα βρεις ξανά με τον εαυτό σου και να περάσεις χρόνο μαζί του.

Επειδή, όμως, καμία μας δεν το κάνει αυτό και όλα αυτά απλά στα λέω γιατί πρέπει να στα πω, έχω μαζέψει ορισμένα στοιχεία που μπορούν να σου αποκαλύψουν αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο πρώην σου. Είναι στοιχεία που προκύπτουν από προσωπική εμπειρία, οπότε να είσαι σίγουρη πως ισχύουν 100%. Και να ξέρεις, θα επιστρέψει όταν εσύ βρίσκεσαι στα καλύτερά σου και θα διαταράξει όλες τις ισορροπίες σου. Μην του το επιτρέψεις.

Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω;

5 σημάδια ότι θα επιστρέψει ο πρώην σου:

Είναι ήδη σε μια νέα σχέση

Έχεις μάθει ότι ο πρώην σου δεν πρόλαβε καλά καλά να σε χωρίσει αλλά ήδη έχει μπει σε μία καινούρια σχέση; Πώς είναι αυτό δυνατόν; Θα μπορούσε πραγματικά να προχωρήσει τόσο γρήγορα;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι σχέσεις ανάκαμψης είναι συχνές μετά από χωρισμούς. Το όλο νόημα μιας σχέσης ανάκαμψης είναι να γεμίσει το κενό που μένει μετά από έναν επώδυνο χωρισμό.

Μια σχέση έρχεται με συναισθήματα οικειότητας και ασφάλειας. Πολλοί άνθρωποι θρηνούν για την απώλεια αυτών των συναισθημάτων μετά από έναν χωρισμό και τα αναπληρώνουν πηδώντας σε μια σχέση με άλλο άτομο. Μια σχέση ανάκαμψης είναι ένα συναισθηματικό «band-aid».

Ως εκ τούτου, ο πρώην σου μπορεί να μπει σε μια σχέση ανάκαμψης ακόμα και αν είναι ερωτευμένος μαζί σου.

Βγαίνει με κάποια που είναι το άκρως αντίθετο από εσένα

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μερικές φορές, οι πρώην προσπαθούν να αντισταθμίσουν υπερβολικά τον πόνο ενός χωρισμού βρίσκοντας κάποιον που δεν μοιάζει σε τίποτα με τις πρώην τους.

Εάν η νέα κυρία του πρώην φίλου σου δεν μοιάζει καθόλου με εσένα, το πιθανότερο είναι ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι εξακολουθεί να σε αγαπά, αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το νέο του κορίτσι για να σε ξεπεράσει.

Πώς και γιατί να ανακοινώσω στο περιβάλλον μου τον χωρισμό μου

σημάδια ότι θα επιστρέψει ο πρώην
Pexels

Η δραστηριότητά του στα social media είναι έντονη

Παρακολουθεί τα social media σου ακόμα κι όταν δε δίνει κανένα δείγμα; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχει ακόμα έντονα συναισθήματα για εσένα. Να θυμάσαι πως οι άντρες δεν επενδύουν τον χρόνο και την ενέργειά τους σε πράγματα που δεν σημαίνουν πολλά για αυτούς.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αν σε παρακολουθεί ή όχι, αν εκείνος δημοσιεύει συνέχεια φωτογραφίες του ή story του, τότε είναι μία ένδειξη ότι όλα αυτά τα κάνει για να τα δεις και να ζηλέψεις. Να είσαι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα γυρίσει.

Δεν έχει επιστρέψει τα πράγματά σου

Ανάμεσα στα σημάδια ότι θα επιστρέψει ο πρώην ανήκει βέβαια και αυτό το πολύ σημαντικό! Πολλά δώρα και αντικείμενα μάλλον θα τα έχετε ανταλλάξει κατά τη διάρκεια της σχέσης σας. Είμαι σίγουρη πως ακόμα έχεις το αγαπημένο του φούτερ και δεν του το επέστρεψες ποτέ. Το ίδιο κι εκείνος.

Εάν ο πρώην σου δεν σε έχει ξεπεράσει εντελώς, θα επιλέξει να μην επιστρέψει τα πράγματά του για να έχει μια δικαιολογία για να σε πλησιάσει κάποια άλλη στιγμή. Όσο υπάρχουν αντικείμενα που του ανήκουν στο σπίτι σου, αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι οι δυο σας θα συναντηθείτε ξανά κάποια στιγμή.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις τόσο πληγωμένη όταν τελειώνει ακόμα και μια πολύ σύντομη σχέση;

Μένει ο ίδιος

Αν προσέξεις και καταλάβεις ότι ο πρώην σου δοκιμάζει νέα πράγματα και έχει νέες εμπειρίες, πρέπει να αποδεχτείς ότι προχωρά στη ζωή του.

Μαθαίνει μια νέα γλώσσα; Ταξιδεύει περισσότερο; Πηγαίνει εκδρομές; Σημαίνει ότι εξελίσσεται και προχωρά μπροστά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News