Η αρχή της σχέσης είναι ένα τόσο μοναδικό σημείο για τη ζωή μας. Ειδικά αν αυτή η σχέση σημαίνει κάτι για εμάς και έχουμε βρει τον άνθρωπό μας χωρίς ενδοιασμούς. Η αρχή της σχέσης είναι η βάση, τα θεμέλια, πάνω στα οποία χτίζεται κάτι νέο από την αρχή. Ξαφνικά οι δύο γίνονται ένα. Που ξυπνάς και κοιμάσαι με τη σκέψη του άλλου να τριγυρίζει στο μυαλό σου. Είναι μια πολύ ωραία φάση αυτή που οι πεταλούδες κάνουν πάρτι όλη μέρα στο στομάχι σου. Γνωρίζεσαι λοιπόν με τον άλλον άνθρωπο και αρχίζετε να βγαίνετε. Ποιες είναι οι κατάλληλες ερωτήσεις να κάνεις στον σύντροφο; Οι ερωτήσεις που κάνουμε δείχνουν περισσότερα για τον ερωτώμενο παρά για εκείνον που απαντά. Καμιά φορά το να σπάσει ο πάγος και να γίνει η αρχή είναι το πιο δύσκολο σημείο σε αυτό το κομμάτι. Αν ξεκινήσεις όμως μια κουβέντα με μια έξυπνη ερώτηση, ο άλλος άνθρωπος νιώθει αμέσως σημαντικός και επιπλέον απολαμβάνει το ότι δέχεται το ενδιαφέρον από έναν άλλο άνθρωπο.

μηνύματα που στέλνει ένας άνδρας

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Μήπως τελικά είναι δική μας επιλογή

Το (ερωτικό) παρελθόν του άλλου ανήκει στο παρελθόν

Είναι φυσιολογικό να σε ενδιαφέρει τι έκανε ο άνθρωπος αυτός και τι επιλογές είχε στο παρελθόν του. Ακόμα και αν το κουβαδάκι της αυτοεκτίμησής σου είναι γεμάτο μέχρι πάνω, μην μπεις σε αυτόν τον πειρασμό να ρωτήσεις για άλλες. Είναι αρκετά μεγάλη η πρόκληση του να μην πέσεις η ίδια σε συγκρίσεις και να θρέφεις έτσι το πράσινο τερατάκι της ζήλιας. Επιπλέον αυτές οι ερωτήσεις φυσικά είναι αμφθίδρομες και αν ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα ας είσαι προετοιμασμένη για αντίστοιχη ερώτηση.

To know each other

Πόσο τέλειο είναι να γνωρίζεις ανθρώπους; Ειδικά όταν μιλάμε για τον άνθρωπό μας ή τον προσεχώς άνθρωπό μας. Όλοι οι άνθρωποι κουβαλούν ιστορίες που έχουν να σου πουν κάτι! Πώς λοιπόν θα γνωριστείτε καλύτερα; Θυμάμαι όταν ήμουν στις αρχές της σχέσης, ήθελα να μάθω τα πάντα για τον άνθρωπό μου. Πώς ήταν σαν παιδί, ποιο είναι το αγαπημένο του γλυκό, ποιο ήταν το πιο ωραίο μέρος που επισκέφθηκε, πώς τον βλέπει στο μέλλον και ό,τι με απασχολούσε τότε. Στην αρχή της σχέσης γίνονται οι συστάσεις, γνωρίζεστε μεταξύ σας, αλλά αν οι ερωτήσεις είναι ενδιαφέρουσες, γνωρίζεις και τον εαυτό σου εκ νέου.

 1. Πώς ήταν μια μέρα από τα παιδικά σου χρόνια;
 2. Ποιος ήταν ο ήρωας που θαύμαζες όταν ήσουν παιδί και γιατί;
 3. Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου;
 4. Πες μου κάτι που πίστευες όταν ήσουν παιδί και το πιστεύεις ακόμα.
 5. Μίλησέ μου για τον καλύτερο φίλο που είχες στο σχολείο, είναι ακόμα στη ζωή σου;
 6. Ποιο είναι το πιο σπουδαίο μάθημα που πήρες μέχρι τώρα.
 7. Σε μια δύσκολη μέρα γυρνάς από τη δουλειά, τι φαγητό θες να σε περιμένει;
 8. Αγαπημένο γλυκό!
 9. Όταν θες να σε καλοπιάσεις και να σε κακομάθεις τι κάνεις;
 10. Ποιο ήταν το βιβλίο που άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα;
 11. Ποια ταινία σου άρεσε τόσο πολύ που εύχεσαι να μην την είχες δει έτσι ώστε να την ξαναδείς σαν να είναι η πρώτη φορά;
 12. Ποια ήταν η καλύτερη συναυλία που πήγες;
 13. Ποιο τραγούδι ήταν κολλημένο στο repeat στο cd του αυτοκινήτου σου;
 14. Ποιο μέρος που ταξίδευσες σε ενθουσίασε τόσο που μπορεί να σκέφτηκες: «Τα παρατάω όλα και έρχομαι εδώ να ζήσω»;
 15. Ποιος άνθρωπος είχε τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω σου και σε βοήθησε να γίνεις αυτός που έγινες σήμερα;
 16. Πώς πίστευες ότι θα γινόσουν όταν μεγαλώσεις, όταν ήσουν μικρός; Έπεσες κοντά στην εκτίμησή σου;
 17. Ποια συμβουλή θα έδινες σε έναν φίλο που χρειάζονταν τη βοήθειά σου και ποια στον νεότερο εαυτό σου;
 18. Τι είναι αυτό που ξέρεις σίγουρα;
 19. Πώς φανταζόσουν ότι θα ήταν ο σύντροφος της ζωής σου όταν ήσουν παιδί;
 20. Ποια ερώτηση δυσκολεύεσαι να κάνεις στον σύντροφό σου;
 21. Ποια συμπεριφορά σε εκνευρίζει περισσότερο στους άλλους;
 22. Ποιος είναι ο ορισμός της ιδανικής σχέσης για εσένα;
 23. Ξύπνησες στην ιδανική σου μέρα, πώς είναι;
 24. Στο τέλος της ζωής σου τι θα ήθελες να έχεις καταφέρει;

Μάθε πως να «σπάσεις τον πάγο» σε μία γνωριμία!

Δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις

Μέσα στη λίστα μου, που έχει ακόμα περισσότερες ερωτήσεις, η ζωή μας δίνει άλλωστε τόσα ερεθίσματα, στη φάση της γνωριμίας δεν θα ρωτούσα για τους φόβους, για δύσκολες καταστάσεις, για απογοητεύεις. Όχι γιατί δεν είναι θέμα προς συζήτηση ή γιατί δεν με ενδιαφέρει και αυτό το κομμάτι, αλλά γιατί κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά και δεν θα ήθελα να γίνει βαριά η ατμόσφαιρα.

Αν μια ερώτηση μας δυσκολεύει και δεν μπορούμε να απαντήσουμε συνήθως, υπάρχει κάποιο πλήκτρο μέσα μας που αγγίχτηκε, δεν φταίει ο ερωτών γι’ αυτό φταίει. Είναι περισσότερο μια ευκαιρία για τροφή για σκέψη και αναστοχασμό του γιατί αυτή η ερώτηση δεν μου αρέσει, ή με φέρνει σε δύσκολη θέση.

Αυτές ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον σύντροφο στην αρχή της σχέσης σας και να τις απαντήσεις και εσύ φυσικά αν ενδιαφέρεται και εκείνος για την απάντηση. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα της ζωής του άλλου ανθρώπου, αξίες, αναμνήσεις, προτιμήσεις, παιδικά χρόνια! Οι ερωτήσεις αυτές είναι εξαιρετικές για οποιονδήποτε νέο άνθρωπο μπει στη ζωή μας σε οποιοδήποτε επίπεδο ώστε να γνωριστούμε καλύτερα.

Πολύ μεγάλη προσοχή στα θέματα επικοινωνίας δίνουμε συνολικά στην εικόνα του συνομιλητή μας. Στη γλώσσα του σώματος, στα πράγματα που λέει με το στόμα που μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που δείχνουν οι αντιδράσεις. Η αγάπη όπως και η επικοινωνία χρειάζεται δύο, σαν το ταγκό. Δεν μπορείς να το χορέψεις μόνος σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News