Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας αγχώνονται, τρέχουν με τις υποχρεώσεις τους και δεν ζουν πραγματικά. Ξεχνούν να λένε στον εαυτό τους “ζήσε το τώρα” και κάποια στιγμή συνειδητοποιούν ότι περνάει ο καιρός και δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους. 

Αυτό θες κι εσύ να κάνεις; Να ζεις καθημερινά μες το άγχος και την πίεση και να μην ζεις ουσιαστικά; Το να ζεις την κάθε σου στιγμή είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις.

You only live once λένε οι έφηβοι όταν θέλουν να κάνουν κάτι. Εγώ, όμως, θα σου το πω λίγο διαφορετικά.

Ζήσε το τώρα! Δεν σου είπα να ξεχάσεις το αύριο ή τις συνέπειες των πράξεών σου, αλλά να καταλάβεις πως πρέπει να ζήσεις αυτή τη στιγμή, αυτή που τώρα περνάει χωρίς καν να το καταλάβεις και να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου από την ευτυχία.

ζήσε το τώρα

Pexels

Ακόμα κι αν σε πάρει τηλέφωνο κάποιος και σε συγχύσει, ακόμα κι αν σε νευριάσουν στη δουλειά μην δώσεις πολλή σημασία. Υπάρχει μόνο το σήμερα. Τέλος! Κι όταν το καταλάβεις αυτό θα αρχίσεις να ζεις καλύτερα και να απολαμβάνεις την κάθε σου μέρα. Ναι, να ονειρεύεσαι και να κάνεις σχέδια για το μέλλον, χωρίς, όμως, να ξεχνάς το παρόν.

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να σηκωθείς από τον καναπέ και να πας μια βόλτα, να πάρεις τηλέφωνο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει. Επειδή μέσα από αυτό που θα κάνεις μπορεί να δεις τον κόσμο διαφορετικά και τη μέρα σου να έχει νόημα.

Αν έχεις σκεφτεί να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου, όπως να αλλάξεις δουλειά, και το αμελείς ή βάζεις συνεχώς παράταση, ενώ θες να το κάνεις ξανασκέψου το. Μήπως ήρθε τώρα η ώρα για να βάλεις μία τάξη στη ζωή σου; Να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, γεμίζουν ευχάριστα τη μέρα σου κι όχι με άγχος, πίεση και νεύρα. Όλα ξεκινούν από σένα, από αυτό που βλέπεις εσύ στα πράγματα και στα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου. Κι αν ακόμα δυσκολεύεσαι, τότε ίσως με λίγο διαλογισμό να τα καταφέρεις!

Δεν ξέρεις πώς θα είναι η αυριανή σου μέρα, οπότε φρόντισε τουλάχιστον η σημερινή να είναι ευχάριστη και με νόημα! 

Ξεκίνα από τώρα κι όλας! 

Διάβασε ακόμα:

Κάνε χαρούμενη την καθημερινότητά σου

Photo: unsplash/Masaaki Komori