Οι διακοπές, δυστυχώς τελειώνουν και η επιστροφή στην καθημερινότητα, όλο και πλησιάζει. Για πολλούς η επιστροφή στη δουλειά μετά την άδεια, αποτελεί ένα μικρό Γολγοθά. Ευθύνες, ρουτίνα, πίεση και πολλά άλλα είναι αυτά που σε κάνουν να τρελαίνεσαι μόνο στην ιδέα της επιστροφής. Εμείς θα σου πούμε ποιοι είναι οι ιδανικοί τρόποι που θα κάνουν την επιστροφή σου στον εργασιακό σου χώρο… παιχνιδάκι!

Οι διακοπές είναι μια περίοδος, στην οποία ξεκουράζεσαι, χαλαρώνεις, κάνεις πέρα τις έγνοιες και περνάς περισσότερο και ομορφότερο χρόνο με την οικογένειά σου. Όσο αυτές τελειώνουν, τόσο οι «εφιάλτες» περιτριγυρίζουν στον μυαλό σου. Πρώτα απ’ όλα μην αγχώνεσαι! Και δεύτερον διάβασε τις συμβουλές μας, έτσι ώστε η επιστροφή στη δουλειά μετά την άδεια να γίνει πολύ πιο χαλαρά απ΄ όσο φαντάζεσαι.

Τρόποι για ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Μην γυρίσεις τελευταία στιγμή στη δουλειά!

Προφανώς, όπως οι περισσότεροι, θες να εξαντλήσεις την άδεια σου και η τελευταία μέρα της να σε βρει σε μια παραλία! Κάνεις λάθος! Όσο πιο αργά γυρίσεις στη «βάση» σου, τόσο πιο επώδυνη θα γίνει και η προσαρμογή σου σε αυτή. Ακούγεται άσχημο, αλλά πάρε την απόφαση να γυρίσεις δύο μέρες, πριν το τέλος της άδειας σου. Γύρισε σπίτι σου, κάνε τις δουλειές σου, άδειασε τη βαλίτσα σου με ηρεμία και στο τέλος κάθισε στον καναπέ σου να χαλαρώσεις και να μπεις… σε mood.

Φτιάξε το πρόγραμμά σου!

Ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, σίγουρα έχει βάλει κάποια πράγματα σε προτεραιότητα για μετά τις διακοπές. Δες το πρόγραμμα σου και προσάρμοσε το με τα δικά σου θέλω. Φτιάξ’ το έτσι, ώστε να μην είναι πολύ βαρύ και να μην σε κουράζει. Την πρώτη εβδομάδα, δεν πρέπει να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Μην ξεχνάς πως γύρισες από διακοπές…

επιστροφή στη δουλειά μετά την άδεια

Pexels

Επιστρέφεις στη δουλειά και αυτό το γνωρίζεις εσύ και το αφεντικό σου!

Προφανώς, δεν θα κρατήσεις μυστικό την επιστροφή σου στη δουλειά από τους συνεργάτες σου, αλλά μην το μάθει και όλη η εταιρεία. Ναι μεν γύρισες από διακοπές με ανανεωμένη ψυχολογία, αλλά δεν θα γίνεις και ο σάκος του μποξ επειδή γύρισες από άδεια. Όσο λιγότεροι καταλάβουν ότι γύρισες, τόσο λιγότερες επιπλέον δουλειές για σένα.

Μην ξεχνάς να κάνεις διάλειμμα!

Απαιτητική η δουλειά και οι εκκρεμότητες ακόμα πιο απαιτητικές και δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. ΛΑΘΟΣ! Τι είπαμε; Δεν θα πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Προφανώς δεν θα είσαι με το ρολόι στο χέρι, για το επόμενο διάλειμμα σου, αλλά θα απαιτείς από σένα να κάνεις διάλειμμα!

Διάβασε ακόμα

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές; 3 τρόποι για να οργανωθείς!

Photo: Unsplash/CoWomen