Το άγχος είναι τόσο ευχάριστο όσο το να δουλεύεις υπερωρίες την Παρασκευή ή να είσαι κολλημένος στην κίνηση «χωρίς ελπίδα». Όλοι ξέρουμε πως το λίγο άγχος μπορεί να αποδειχτεί δημιουργικό, όμως δεν αρέσει σε κανέναν να αισθάνεται πιεσμένος και στρεσαρισμένος. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι που σε χαλαρώνουν κάθε μέρα και δεν τους αντιλαμβάνεσαι.

Σύμφωνα με τον Δρ John C. Reed, MD, διευθυντή του πανεπιστημίου Maryland School of Medicine, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που σε χαλαρώνουν τους οποίους χρησιμοποιούμε μέσα στην ημέρα χωρίς να το καταλάβουμε. «Υπάρχουν μηχανισμοί στον οργανισμό μας, τους οποίους χρησιμοποιούμε πολλές φορές υποσυνείδητα. Όλα εξαρτώνται για το αν θα μπορούμε να χαλαρώνουμε κάποιες φορές μέσα στην ημέρα, από το αν μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτούς τους μηχανισμούς».

τρόποι που σε χαλαρώνουν

Freepik

Είτε βιώνεις λοιπόν πολύ άγχος είτε λίγο στην καθημερινότητά σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνος σου με 3 απλούς τρόπους. Δες αυτούς τους τρόπους και μάθε πώς να μεγιστοποιείς το όφελος αυτών, ώστε να χαλαρώνεις όταν το χρειάζεσαι.

Οι τρόποι που σε χαλαρώνουν

Δώσε προσοχή στην αναπνοή σου:

Τα πάντα είναι θέμα αναπνοής. Όταν αγχωνόμαστε δεν αναπνέουμε σωστά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορούμε να διώξουμε την πίεση που αισθανόμαστε. Πάρε βαθιές ανάσες και βάλε το χέρι σου επάνω στην κοιλιά σου δίνοντας προσοχή στο πως αυξομειώνεται ο όγκος αυτής μαζί με την αναπνοή.

Επικοινώνησε με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο:

Φυσικά δεν εννοούμε την περίπτωση που έχεις σχέση με ένα άτομο το ίδιο εκρηκτικό με σένα στο χαρακτήρα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να προσθέσεις τα τεντωμένα σου νεύρα στο άγχος που αισθάνεσαι. Μίλα με κάποιον από τους αγαπημένους σου που σε ηρεμεί και θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα.

τρόποι που σε χαλαρώνουν

Pexels
Μετακινήσου:

Πόσες φορές όταν έχεις νιώσει ιδιαίτερα πιεσμένος δεν θα ήθελες απλά να φύγεις από το μέρος που βρίσκεσαι. Φυσικά τις περισσότερες φορές δεν θα μπορείς γιατί λογικά θα βρίσκεσαι στο χώρο εργασίας σου, όμως το να σηκωθείς έστω και λίγο από τη θέση σου, θα καθαρίσει προς στιγμήν το μυαλό σου και θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή επιλογή.

Δοκίμασε λοιπόν να διαχειριστείς καλύτερα τις παραπάνω δεξιότητές σου και δες πως αυτοί οι τρεις τρόποι σε χαλαρώνουν χωρίς να το καταλάβεις.

Δοκίμασε και αυτό:

Ο διαλογισμός που θα σε χαλαρώσει και θα αδειάσει το μυαλό σου

Photo: Unsplash/ Brooke Cagle