Το τρομακτικό πράγμα που συμβαίνει στους μοναχικούς ανθρώπους και δεν σου περνά απ’ το μυαλό!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι μοναχικοί άνθρωποι είτε είναι από επιλογή μόνοι τους, είτε κάτι συνέβη στη ζωή της, περνούν μια δύσκολη καθημερινότητα και έρχονται αντιμέτωποι με αρκετές φοβίες. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα. Τι συμβαίνει στο μυαλό των μοναχικών ανθρώπων;

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επικοινωνία, αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη και όταν είναι με κόσμο, νιώθουν μόνοι τους. Τι συμβαίνει στο μυαλό των μοναχικών ανθρώπων;

Ο Ερυθρός Σταυρός στη Βρετανία αναφέρει πως περισσότεροι από τους μισούς μοναχικούς ενήλικες φοβούνται πως κάτι τρομακτικό θα τους συμβεί και δεν θα το παρατηρήσει κανείς.

Η έρευνα έγινε στους ανθρώπους που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου 9 εκ. άνθρωποι που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο περιγράφουν τον εαυτό τους ως μοναχικούς τύπους και αγωνίζονται σκληρά να κάνουν ουσιαστικές επικοινωνίες με άλλους ανθρώπους.

Η έρευνα εξέτασε 4.000 ανθρώπους και τους ρώτησε για τα επίπεδα της μοναξιάς τους και τις ανησυχίες τους. Το 53% απάντησε πως φοβάται ότι κάτι κακό θα τους συμβεί και κανείς δεν θα το παρατηρήσει.

Ο ένας στους 9 συμμετέχοντες ανέφερε πως δεν ένιωθε ότι είχαν κάποιον στη ζωή τους στον οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν σε μια περίοδο κρίσης.

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων δήλωσαν πως ένιωθαν μόνοι ακόμη και όταν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι τριγύρω τους ενώ το ένα τρίτο ανέφερε πως δεν γνωρίζει πως μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι είναι μόνοι.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε στενές σχέσεις με άλλους ανθρώπους και να μην μένουμε μόνοι. Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση δεν κάνουν διακρίσεις και μπορεί να συμβούν στον καθένα. Οι συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρο. Όταν κάτι σημαντικό συμβαίνει στη ζωή μας, όλοι έχουμε ανάγκη από έναν άνθρωπο για να στραφούμε και όχι να κλειστούμε στον εαυτό μας.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν πως δεν μπορούν και δεν έχουν αναπτύξει ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Κι αν ανήκεις σε αυτούς τους ανθρώπους, αυτοί είναι οι τρόποι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου:

Πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου όταν η μοναξιά σου χτυπά την πόρτα

Photo: Bruno van der Kraan
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved