Το shopping συνδέεται με την ψυχική σου υγεία και τα πράγματα είναι σοβαρά…

LIKE US ON FACEBOOK

Και σε ποιον και κυρίως σε ποια δεν αρέσει το shopping; Μας φτιάχνει τη διάθεση, μας γεμίζει με ενέργεια και μας εξαντλεί ταυτόχρονα και όλες το αποζητάμε. Πώς, όμως, το shopping επηρεάζει την ψυχολογία σου;

Είναι εύκολο να εθιστούμε στο shopping όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο ή αστείο. Πώς το shopping επηρεάζει την ψυχολογία και γιατί μας προειδοποιούν οι ειδικοί;

Τα τακτικά ψώνια σε λογικά πλαίσια όλοι τα κάνουμε, αλλά αν το παρακάνεις τότε χάνεις τον έλεγχο στον εαυτό σου, δεν μπορείς να θέσεις τα όρια σου.

Το shopaholics υπάρχει όπως και το shopping addiction και είναι πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζεις. Πώς το shopping επηρεάζει την ψυχολογία μας; Υπάρχει μια διαταραχή που ονομάζεται «oniomania» ή αλλιώς «compulsive buying disorder» (CBD).

Μια νέα έρευνα από το Hannover Medical School, αποκάλυψε πως το 7% των ενηλίκων έχουν ένα είδος τέτοιας διαταραχής ενώ τα νούμερα διαρκώς αυξάνονται και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Ο κλινικός ψυχολόγος Astrid Mueller, επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πώς το shopping επηρεάζει την ψυχολογία μας και πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Πρέπει να το εντάξουμε στην κατηγορία ψυχική ασθένεια γιατί είναι κάτι που μας επηρεάζει, όπως δήλωσε στην Daily Mail.

Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και πώς το shopping επηρεάζει την ψυχολογία μας;

Σύμφωνα με το PsychGuides, όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή, μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά όπως κλεπτομανία, το αίσθημα να κλέψεις, μια αίσθηση να θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα και ένα άγχος για να τα καταφέρεις.

Παράλληλα, πολλοί χρησιμοποιούν το shopping ως έναν τρόπο να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν αντί να λύσουν τα προβλήματά τους. Έχουν μια τάση να εκτονώνονται στα ψώνια και εστιάζουν όχι τόσο στην ποιότητα αυτών που αγοράζουν αλλά στην ποσότητα. Όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο.

Το θέμα είναι πώς το shopping επηρεάζει την ψυχολογία μας κι αν δεν το αναγνωρίσουμε δεν μπορούμε να βρούμε και τη λύση.

Και τα καταστήματα γνωρίζουν πολύ καλά αυτή μας τη μανία και αυτά είναι τα τρικς που χρησιμοποιούν για να καταναλώνεις περισσότερα!

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 βήματα για να…έχεις πάντα χρήματα στο πορτοφόλι σου!

Photo: unsplash/rawpixel
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved