Έχεις ποτέ την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου με την οικογένειά σου και τους φίλους σου, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί; Εμείς εδώ στο iPop.gr αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τη μέθοδο της Marilyn Murray, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ισχυρές και υγιείς σχέσεις με τους γύρω σου.

Το συγκεκριμένο ψυχολογικό τεστ θα σου πει εάν έχεις καλές σχέσεις με τους γύρω σου ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να τις χτίσεις, εάν δεν τις έχεις ήδη δημιουργήσει!

Το ψυχολογικό τεστ:

Ξεκίνα σχεδιάζοντας αυτό το σχέδιο:

Τοποθέτησε όλα τα σημαντικά πράγματα για σένα μέσα στους κύκλους. Πρέπει να κοιτάξεις τη ζωή σου και ν’ αντιστοιχίσεις ένα στοιχείο σε κάθε κύκλο. Ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητας, μπορείς να βάλεις άλλους ανθρώπους, τη δουλειά, χόμπι σου κτλ. Το πιο σημαντικό πράγμα θα πάρει θέση στον πρώτο κύκλο και το λιγότερο σημαντικό στον έβδομο.

Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει το σχέδιό σου:

1ος κύκλος, κεντρικός: Μόνο εσύ πρέπει να είσαι εδώ. Εάν υπάρχει κάποιος άλλος μαζί σου ή αντί για σένα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχεις πάρα πολύ στη ζωή αυτού του ατόμου και αντίστοιχα εκείνος στη δική σου ζωή. Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για την πνευματική και σωματική σου υγεία και ανάπτυξη.

2ος κύκλος: Σ’ αυτή τη θέση πρέπει να είναι ο σύντροφός σου και κανένας άλλος. Εάν είσαι single, αυτός ο κύκλος θα πρέπει να παραμείνει άδειος.

3ος κύκλος: Εδώ πρέπει να τοποθετήσεις τα παιδιά σου ηλικίας κάτω των 18 ετών που ζουν μαζί σου. Αν δεν έχεις παιδιά ή έχουν ενηλικιωθεί, άσε κι αυτόν τον κύκλο κενό.

4ος κύκλος: Αυτό είναι ένα μέρος για τα ενήλικα παιδιά σου. Είναι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, είναι εκείνοι που θα σε κάνουν να αισθανθείς ήρεμος και ασφαλής.

5ος, 6ος και 7ος κύκλος: Αυτοί οι κύκλοι είναι για τους συγγενείς σου, τους φίλους, την εργασία, τα χόμπι, τα κατοικίδια ζώα και πολλά άλλα πράγματα που γεμίζουν τη ζωή σου.

Η παραλλαγή που παρατηρείται συχνά στις γυναίκες:

Τι μας λέει αυτός ο κύκλος;

Πρώτα απ’ όλα δείχνει ότι η γυναίκα αφιερώνει πάρα πολύ από τον χρόνο της στον σύζυγό της και κατά συνέπεια δεν υπάρχει χρόνος για τον εαυτό της.

Αν το παιδί του ζεύγους είναι ήδη ενήλικας και ζει μόνο του, τότε είναι πιθανό να είναι εκεί που ο σύζυγος θα έπρεπε να είναι. Σ’ αυτή την περίπτωση, το παιδί είτε θα ζήσει με τους γονείς για πάντα είτε θα προσπαθήσει να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια όσο πιο γρήγορα γίνεται μόνο και μόνο για να ξεφύγει από το σπίτι.

Η δουλειά είναι επίσης λάθος τοποθετημένη εδώ, καθώς παίρνει τον κύκλο που προορίζεται για το παιδί. Αυτό συνήθως απεικονίζει ένα ζευγάρι που δεν έχει καθόλου παιδιά ή η εργασία στερεί την προσοχή που θα έπρεπε να έχει το παιδί.

Η παραλλαγή που παρατηρείται συχνά στους άντρες:

Ο άντρας είναι πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και συχνά ξεχνάει την οικογένειά του. Αυτή η σχέση δεν μπορεί ν’ αποκαλείται υγιής.

Ο αθλητισμός αντικαθιστά τη σύζυγό του, κάτι το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο και μπορεί να οδηγήσει σε μια ολόκληρη σειρά συναισθηματικών προβλημάτων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διαμάχες και τσακωμούς.

Η σύζυγος αντικαθιστά το παιδί, το οποίο είναι επίσης λάθος. Στη συνέχεια, ο σύζυγος θέλει να έχει τον έλεγχο της γυναίκας του και φυσικά αυτό δεν της αρέσει. Έτσι, καταλήγουν να τσακώνονται.

Κοιτάζοντας το πού βρίσκονται οι φίλοι, φαίνεται ότι είναι πιο σημαντικοί γι’ αυτόν απ’ ό, τι τα παιδιά του, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να αισθάνεται ανεπιθύμητο και απροστάτευτο από τον πατέρα του.

Αυτοί οι κύκλοι οικειότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν έχει ισορροπία και ότι οι σχέσεις σου έχουν προβλήματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του τεστ, μπορείς ν’ αποκτήσεις μια σαφή εικόνα της ζωής σου και να την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις διορθώσεις και να επιτύχεις τελικά την ισορροπία που αναζητάς.

Δες και αυτό:

Σε λιγότερο από ένα λεπτό μπορείς να μάθεις πώς θα κάνεις τη ζωή σου πιο ισορροπημένη