Η γνωριμία με έναν καινούργιο άνθρωπο, είτε στο ερωτικό, είτε στο επαγγελματικό, είτε στο φιλικό κομμάτι πρέπει λιγάκι να σε θορυβήσει. Ποια είναι η μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου;

Μια γνωριμία με έναν καινούργιο άνθρωπο στη ζωή σου μπορεί να σημαίνει πολλά κι αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον ή μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα. Όπως κι αν έχει για κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε για πρώτη φορά, κάνουμε συγκεκριμένες σκέψεις.

Ποια είναι η μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου;

“Όταν γνωρίζω έναν άνθρωπο, ποια είναι η πρώτη μου παρόρμηση;”. 

Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε σένα, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Adam Grant. Και μέσα από αυτήν την ερώτηση θα ανακαλύψεις τι είναι αυτό που ζητάς απ’ τον άλλον. Ποια είναι η πραγματική σου πρόθεση.

Είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν, να πάρουν ή να βρουν μια… μέση λύση; Γιατί ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις τι είδους άνθρωπος είσαι είναι να αναλύσεις την αντίδρασή σου σε μια νέα γνωριμία.

γνωριμία με έναν καινούργιο άνθρωπο

Photo: unsplash/Giulia Bertelli

Όταν, λοιπόν, συναντάς έναν νέο άνθρωπο, ποια είναι η πρώτη σου παρόρμηση. Ψάχνεις να βρεις τρόπους που μπορεί να τον βοηθήσουν; Ψάχνεις να πάρεις κάτι από εκείνον και τι θα μπορούσε να κάνει για σένα; Ή βλέπεις κάποια συμφωνία που θα μπορούσατε να κάνετε;

Κι αν απαντήσεις ειλικρινά σε αυτήν την ερώτηση, τότε θα δεις ποια είναι η πρόθεσή σου και τι ακριβώς σκέφτεσαι όταν γνωρίζεις ένα νέο άτομο. Φυσικά, η δική σου αντίληψη για το ποιος είσαι δεν μπορεί να καθορίσει ακριβώς και το ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

Καθώς οι άνθρωποι στη ζωή σου, όπως επισημαίνει και ο ψυχολόγος μπορεί να σε βλέπουν ως έναν πιο ευγενικό άνθρωπο ή πιο σκληρό από ότι βλέπεις και αξιολογείς εσύ τον εαυτό σου.

Έτσι, εάν είσαι περίεργος θα μπορούσες να ζητήσεις από το άλλο σου μισό ή τον κολλητό σου να σου πουν ποια είναι η δική τους αντίληψη για σένα και το πώς αντιδράς όταν γνωρίζεις ένα καινούργιο άτομο. Καθώς σε γνωρίζουν (μάλλον) πολύ καλά.

Σημείωση: Μην τους κατηγορήσεις αν δεν συνάδουν με αυτά που πιστεύεις εσύ για σένα!

Διαβάστε επίσης:

5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε για τον εαυτό μας!

Photo: unsplash/Allef Vinicius