Ακυρώθηκε. Μια λέξη που ακούμε και διαβάζουμε πολύ αυτές τις μέρες. Ως λογικοί άνθρωποι που εκτιμάμε την υγεία μας, σεβόμαστε όλες τις οδηγίες των ειδικών και φυσικά μένουμε σπίτι, αλλάζοντας το πλάνο και τις προτεραιότητές μας. Μερικές φορές, όμως, ειδικά εάν ανήκουμε στην κατηγορία των επιχειρηματιών, η απογοήτευση και ο φόβος για τις χαμένες ευκαιρίες, μας κατακλύζουν. Πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Θα δούμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ως δώρο!

Μπορεί να έχεις παλέψει για πράγματα εδώ και χρόνια και τώρα να τα βλέπεις ένα- ένα να ακυρώνονται ή να μετατίθενται για κάποια άλλη, άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία, χωρίς να γνωρίζεις εάν σ’ εκείνη τη φάση θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Ξέρεις ποια είναι η αλήθεια; Ότι ακυρώθηκε και ούτε τώρα μπορείς να ξέρεις εάν θα μπορούσες στα αλήθεια ανταπεξέλθεις. Απλά είχες προετοιμαστεί και σε τρομάζει το άγνωστο.

Pixabay

Ξαφνικά το πρόγραμμά σου αδειάζει, δεν μπορείς να κλείσεις εκκρεμότητες που μένουν ανοιχτές για το μέλλον κι αυτό σε φοβίζει. Και τι θα γίνει σε 2 μήνες; Και τι θα κάνω τώρα; Κι αν δεν καταφέρω να ανταπεξέλθω σ’ αυτή την κατάσταση;

Αναπνοές. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Εισέπνευσε κι εξέπνευσε αργά και σταθερά. Όταν νιώσεις τους χτύπους της καρδιάς σου να επανέρχονται στο φυσιολογικό τους, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Τα βλέπεις όλα μαζί σαν ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα δεν μπορείς να λύσεις γιατί αυτό που μας συμβαίνει δυστυχώς δεν μπορείς να το επηρεάσεις. Είναι έξω από σένα και γι’ αυτό σου φαίνεται τόσο μεγάλο. Δεν μπορείς να πεις ότι “εγώ θα κάνω το συνέδριο για το οποίο προετοιμαζόμουν” ή “εγώ θα πάω κόντρα στην αγορά και τώρα θα λανσάρω την υπηρεσία που ήθελα” κι αυτό σε εκνευρίζει και σε αγχώνει. Το ότι συμβαίνει κάτι που δεν εξαρτάται από εσένα.

ελεύθερο χρόνο

Pexels

Και ξαφνικά έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο…

Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι ξαφνικά έχεις ελεύθερο χρόνο; Πολύ περισσότερο απ’ ό,τι είχες πριν τουλάχιστον. Αν δουλεύεις απ’ το σπίτι, ήδη έχεις γλιτώσει περί τις 2 ώρες κάθε μέρα στις μετακινήσεις. Βάλε και την ώρα που ετοιμαζόσουν, έχεις σίγουρα 3 ώρες επιπλέον κάθε μέρα ελεύθερο χρόνο. Αυτό είναι ένα δώρο, που αν το αξιοποιήσεις σωστά, θα δεις ότι στο μέλλον θα είσαι καλύτερα.

Free apps που μπορείς να κατεβάσεις τώρα για να περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος στο σπίτι.

Αντί να αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις, μείνε σπίτι, όπως σε συμβουλεύουν οι ειδικοί, ώστε να περάσει όλο αυτό πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα για όλους, κάνε όση δουλειά μπορείς απ’ το σπίτι και πάρε τον ελεύθερο χρόνο που σου ήρθε ως δώρο για να τον εκμεταλλευτείς. Έχεις σκεφτεί πόσες δουλειές και πόσα projects θα πήγαιναν καλύτερα εάν είχες περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου; Έχεις σκεφτεί πόσο πιο παραγωγικός θα ήσουν εάν περνούσες όσο χρόνο ήθελες με τα παιδιά σου; Η παραγωγικότητά μας και η δημιουργικότητά μας σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία είμαστε. Όσο πιο χαρούμενος είσαι, τόσο πιο καλά και σωστή θα βγαίνει και η δουλειά σου. Αντί, λοιπόν, να αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις, μήπως να το δεις αλλιώς και να αφιερώσεις χρόνο σε πράγματα που δεν μπορούσες να κάνεις πριν έρθει όλο αυτό από πάνω μας;

Ακόμα και στην επιχείρησή σου, σίγουρα έχεις αφήσει πράγματα που έλεγες ότι θα κάνεις κάποια στιγμή. Μήπως ήρθε η ώρα να τα κάνεις;

ελεύθερο χρόνο

Pixabay

Δοκίμασέ το και θα δεις ότι και οι σχέσεις σου με τους γύρω σου θα βελτιωθούν, και εσύ θα αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και η δουλειά σου θα γίνει πιο παραγωγική! Γιατί ο χρόνος είναι ένα δώρο κι όταν τον έχεις, θα πρέπει να τον εκτιμάς. Δεν είναι δεδομένο!

Δες ακόμα:

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για την καριέρα σου όσο μένεις στο σπίτι

Photo: Pixabay