Αλλαγές στη ζωή μας όλοι χρειαζόμαστε άλλοι μεγαλύτερες κι άλλοι μικρότερες. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διώξουμε την αρνητικότητα που μας ρίχνει διαρκώς;

Μπορεί να μη νιώσεις τη μεγάλη διαφορά απ’ τη μια μέρα στην άλλη, αλλά οι μικρές αλλαγές στη ζωή, μια συγκεκριμένη στρατηγική και μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Απλά πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο υπέροχος είναι και πόσο ικανός είναι για να πετύχει ό,τι επιθυμεί.

Ακόμη και τα αρνητικά πράγματα που σου συμβαίνουν, έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να το δεις αλλά πρώτα πρέπει να επικεντρωθείς στα θετικά. Και υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις.

Αλλαγές στη ζωή μας που όλοι πρέπει να κάνουμε ASAP!

Άλλαξε το “μια μέρα” σε… “μέρα πρώτη”

αλλαγές στη ζωή

unsplash/Ava Sol

Κι αυτό πρέπει να είναι νόμος στην καθημερινότητά σου. Ό,τι έχεις αναβάλλει με την υπόσχεση ότι μια μέρα θα το κάνεις, μπορείς να ξεκινήσεις να το κάνεις τώρα. Όλοι χρειαζόμαστε ένα χέρι βοηθείας και ένα πάτημα προς τη σωστή κατεύθυνση για να σταματήσουμε την αναβολή.

Μπορεί να είναι πιο άνετο και βολικό να αναβάλλεις διαρκώς πράγματα, αλλά όταν πιέζεις λίγο τον εαυτό σου έξω απ’ το comfort zone αυτό σε βοηθά να είσαι πιο θετικός και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να δίνεις καθημερινά κίνητρα στον εαυτό σου και μην το αφήνεις για εκείνη την ημέρα που δεν θα έρθει ποτέ…

Σχεδίασε το μέλλον σου

Το να εργάζεσαι χωρίς σκοπό και χωρίς να έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον δεν σε βοηθά. Ενώ μπορεί να νιώθεις παραγωγικός, αν δεν έχεις τίποτα να περιμένεις και καμία ιδέα για το πώς θέλεις το μέλλον σου να μοιάζει, τότε χάνεις κάθε κίνητρο.

Κάθισε και γράψε. Ξεκίνα να οργανώνεις τη ζωή σου. Πού θέλεις να βρίσκεσαι σε πέντε χρόνια; Σε δέκα χρόνια; Και τι βήματα πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις; Θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι; Να ιδρύσεις μια εταιρία; Ποιοι είναι οι στόχοι για την υγεία σου; Ξεκίνα να δουλεύεις για αυτούς.

Αν δεν θέλεις τίποτα και κανείς να μη σου χαλάσει τη μέρα, αυτός είναι ο τρόπος!

Κάνε τη ζωή σου πιο… chill

Ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη θετικότητα είναι η έλλειψη οργάνωσης. Ίσως να μην είσαι ο άνθρωπος που αγαπά την οργάνωση αλλά όταν την έχεις η ζωή θα κυλάει πιο ομαλά. Θα νιώσεις ότι ξέρεις πού πατάς και πού πηγαίνεις, θα κάνεις πιο σταθερά βήματα, θα είσαι πιο αυθόρμητος και δεν θα νιώσεις ότι χάνεσαι!

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πλάνο. Από τα πιο απλά, το πότε θα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, το γεύμα της επόμενης ημέρας μέχρι και τα λίγο πιο σοβαρά, τα ραντεβού που πρέπει να κλείσεις. Κράτα ημερολόγιο, θα σε βοηθήσει σημαντικά και δεν θα ξεχνάς πράγματα. Και κάπως έτσι η ζωή θα κυλά πιο ομαλά.

Γέμισε με θετικότητα τους γύρω σου

αλλαγές στη ζωή

unsplash/Matheus Ferrero

Ένας τρόπος για να φέρεις περισσότερη θετικότητα στη ζωή σου είναι να την εκπέμπεις κι εσύ στους άλλους. Προσπάθησε να φτιάχνεις τη διάθεση των άλλων, να κάνεις χάρες όπου μπορείς χωρίς να περιμένεις κάτι ως αντάλλαγμα. Αυτό θα φτιάξει και τη δική σου διάθεση.

Στη αρχή μπορεί λιγάκι να σε ζορίζει αλά αργότερα θα γίνει μέρος του εαυτού σου.

Διαβάστε επίσης:

Εκπαίδευσε το μυαλό σου να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά, γιατί γίνεται!

Photo: unsplash/Aziz Acharki