Η πρώτη εντύπωση είναι σίγουρα και η πιο σημαντική. Είτε πρόκειται για επαγγελματική σχέση είτε για φιλική ή ερωτική σχέσηΚαι επειδή όλοι θέλουμε να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να εντυπωσιάζουμε, εμείς σας δείχνουμε μερικούς τρόπους για σίγουρη επιτυχία!

Η τέχνη του να κάνεις πάντα καλή πρώτη εντύπωση δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, τον οποίο σου δείχνουν εμείς! Διάβασε παρακάτω τις μεθόδους- εγγύηση για να εντυπωσιάζεις σε κάθε πρώτη γνωριμία.

Δώσε προσοχή!

Κανόνας νούμερο 1

Να είσαι θετικός

be positive

Μη ξεκινήσεις να μιζεριάζεις, να λες τα προβλήματα σου και τις ανησυχίες σου. Κανένας δεν νοιάζεται. Εστίασε στα θετικά και δώσε το πιο φωτεινό χαμόγελό σου.

Κανόνας νούμερο 2

Ανάπτυξε τη γλώσσα του σώματος

develop an open body language
Η γλώσσα του σώματος είναι το Α και το Ω. Γύρε το σώμα σου προς τον συνομιλητή (ε δεν θα του γυρίσεις και την πλάτη). Κράτα μια απόσταση φυσιολογική, όχι πολύ κοντά, όχι πολύ μακριά.

Κανόνας νούμερο 3

Οπτική επαφή

make eye contact
Με κοιτάς που σε κοιτώ; Καλό είναι να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια. Μην κοιτάς τον ουρανό ή τα νύχια σου. Αλλά μην τον “καρφώσεις” κιόλας.

Κανόνας νούμερο 4

Δώσε προσοχή

pay attention
Άκου πάντα προσεκτικά τι σου λέει αυτός που έχεις απέναντί σου. Δείξε ενδιαφέρον και θα δεις που η συζήτηση θα κυλήσει πιο ομαλά.

Κανόνας νούμερο 5

Κάνε ερωτήσεις

ask questions
Έτσι θα δείξεις και το ενδιαφέρον σου. Κάνε τη σωστή ερώτηση τη σωστή στιγμή. Έτσι σπας και τον πάγο και συνεχίζεται η κουβέντα.

Κανόνας νούμερο 6

Βρες κοινά ενδιαφέροντα

find common ground
Όταν επικοινωνείς με κάποιον προσπάθησε να βρεις τα κοινά σας σημεία. Ένα κοινό χόμπι θα είναι σίγουρα ευχάριστο θέμα για συζήτηση.

Κανόνας νούμερο 7

Να είσαι μοναδικός

be unique
Η αυθεντικότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την αρχή μιας σχέσης. Να είσαι ο εαυτός σου και να δείξεις όλες εκείνες τις ιδιαίτερες δεξιότητες που έχεις.

Κανόνας νούμερο 8

Να έχεις χιούμορ

show your sense of humor
Την κατάλληλη στιγμή να πετάξεις την κατάλληλη ατάκα. Φυσικά τίποτα χυδαίο ή προσβλητικό. Είπαμε μόλις τον γνώρισες!

Κανόνας νούμερο 9

Κάνε την έρευνα σου από πριν

gatherinf information
Καλύτερα να έχεις συλλέξει τις πληροφορίες σου από πριν. Να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Έτσι θα σου είναι και πιο εύκολο να βρεις ενδιαφέροντα θέματα για συζήτηση.

Κανόνας νούμερο 10

Χαλαρά

take it easy
Να είσαι χαλαρός. Η υπερβολική προσπάθεια και σκέψη θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Να είσαι ο εαυτός σου, είναι ό,τι καλύτερο έχεις!

Κάνε κι αυτό το τεστάκι εάν θέλεις:

Ποια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις στον άλλον;