Επιστήμονες και ψυχολόγοι προσπαθούν διαρκώς να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πώς αυτές οι σκέψεις μας επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Και τα καταφέρνουν πολύ καλά!

Υπάρχουν ορισμένα ψυχολογικά facts που σίγουρα θα κάνουν στη ζωή σου πιο εύκολη, καθώς θα καταλάβεις πολλές από τις πράξεις σου, θα αντιληφθείς τον τρόπο που δρας και θα σου είναι πιο εύκολο να πάρεις αποφάσεις.

Ο εγκέφαλος είναι περίπλοκος, οι άνθρωποι είναι περίεργα όντα και αυτά τα ψυχολογικά facts θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Τα ψυχολογικά facts που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη

Η αυτοπεποίθηση είναι η πιο σημαντική

Η αυτοπεποίθηση είναι πιο σημαντική από την εμφάνιση. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνδρες που έχουν αυτοπεποίθηση έχουν και περισσότερες επιτυχίες από κάποιον που είναι όμορφος ή γοητευτικός. Μάλιστα, ακόμα ένα fact είναι ότι στις σχέσεις τις οποίες η γυναίκα είναι πιο όμορφη από τον άνδρα, το ζευγάρι είναι πιο θετικό και ευχάριστο!

Οι άνδρες ακούν τις γυναίκες μόνο για 6 λεπτά

ψυχολογικά facts

Οι άνδρες έχουν επιλεκτική ακοή. Ακούν τις γυναίκες μόνο για 6 λεπτά, αριθμός που διπλασιάζεται όταν μιλάνε με τους φίλους τους. Γι΄αυτό ότι έχεις να του πεις πρέπει να το κάνεις μέσα σε 6 λεπτά!

Τραγούδα το τέλος ενός τραγουδιού αν θες να σου φύγει από το κεφάλι!

Πολλές φορές μας “κολλάει” ένα τραγούδι και δεν λέει να φύγει από το μυαλό μας. Υπάρχει όμως ένα trick που πρέπει να ξέρεις! Άκου το τραγούδι και τραγούδα το τελευταίο κομμάτι του. Βοηθάει!

Τα videogames σε βοηθούν με τα όνειρα

ψυχολογικά facts

Αν θες να ελέγχεις τα όνειρά σου, πιάσε το τηλεχειριστήριο! Τα videogames σε βοηθούν να γίνεις ο master των ονείρων σου. Γιατί; Γιατί τόσο τα βιντεοπαιχνίδια όσο και τα όνειρα αντιπροσωπεύουν εναλλακτικές πραγματικότητες. Κι έχεις δικαιολογία για να “λιώσεις” λίγο ακόμα!

Το eye contact βοηθά σε μια συζήτηση

Κοίτα με να σε κοιτώ…Αν θέλεις μια συζήτηση να τραβήξει κι άλλο αλλά δεν έχεις τι άλλο να πεις, κάνε μια ερώτηση σε αυτόν που έχεις απέναντί σου. Αφού ακούσεις την απάντηση, κοίτα τον στα μάτια χωρίς να πεις λέξη. Ο συνομιλητής σου θα συνεχίσει να μιλά για να μην επικρατήσει σιωπή!

Το χρώμα μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα

ψυχολογικά facts

jcomp / Freepik

Κι όμως το χρώμα στους τοίχους του γραφείου επηρεάζει την παραγωγικότητά σου. Αν θέλεις κάτι που να ενεργοποιήσει το μυαλό σου, το μπλε χρώμα είναι το καλύτερο για σένα. Μάλιστα, το μπλε μαζί με το πορτοκαλί κρατά σε ισορροπία τόσο τις σκέψεις όσο και τα συναισθήματα.  Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξεις ένα βαψιματάκι;

Μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι κοιμήθηκες καλά

Μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, έδειξε πως αν πείσεις τον εαυτό σου ότι κοιμήθηκες καλά και ξεκουράστηκες, τότε η γνωστική απόδοση θα αυξηθεί ακόμα και αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά στην πραγματικότητα. Η γκρίνια θα μειώσει την απόδοσή σου.

Όταν έχουμε αμφιβολίες επιλέγουν πάντα το πρώτο που είναι στη λίστα

ψυχολογικά facts

Έχεις μια λίστα με προϊόντα με τρόφιμα, με ονόματα…Και δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις. Πάντα θα επιλέξεις αυτό που είναι πρώτο στη λίστα! Λένε πως το πρώτο όνομα σε μια ψηφοφορία θα κερδίσει μια στις δέκα εκλογές. Το ίδιο ισχύει όταν έχεις μια λίστα με προϊόντα online. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται είναι πιο σημαντική από την ποιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ψυχολογικά facts που θα σε κάνουν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου

Photo: unsplash/Aziz Acharki