Το να είσαι μόνη σου είναι ένα απ’ τα πράγματα που πρέπει να κάνεις και να είσαι καλός. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν φυσικά να απολαύσουν περισσότερο τη μοναξιά και ορισμένες φορές χρειάζεται. Για μερικούς ανθρώπους είναι άβολο αλλά είναι σίγουρα απαραίτητο. Πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου!

Το να μάθεις να είσαι και μόνη σου και να κάνεις πράγματα μόνη σου θα σε κάνει πιο ανεξάρτητη ενώ θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα όριά σου, την ασφάλειά σου. Το τι λένε οι άλλοι είναι λιγότερο σημαντικό όταν είσαι άνετη με το να κάνεις πράγματα μόνη σου.

Χρειάζεται απλά εξάσκηση για να τα καταφέρεις και να εξοικειωθείς με αυτήν την κατάσταση.

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου

Πήγαινε σινεμά

Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να απολαμβάνουν μια ταινία μόνη τους στο σπίτι. Κι αντί για την οθόνη της τηλεόρασης ή του laptop σου, θα τη δεις σε μια μεγαλύτερη οθόνη με κόσμο μέσα στην αίθουσα.

Πάρε τα ποπ κορν σου, κάθισε αναπαυτικά στη θέση σου και απόλαυσε την ταινία σου.

Πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου

Photo: unsplash/Kilyan Sockalingum

Βγες για φαγητό

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: ένα λαχταριστό brunch, ένα γευστικό lunch ή ένα δείπνο. Μπορεί οι άνθρωποι τριγύρω σου να σε κοιτάξουν αλλά και τι πειράζει; Θα απολαύσεις το φαγητό σου ακόμη περισσότερο. Τίποτα δεν θα σου αποσπάσει την προσοχή και δεν θα χρειαστεί να μοιραστείς το φαγητό σου με κανέναν.

Κάνε αυτό που σε ενδιαφέρει

Αν αγαπάς τα μουσεία, τότε μπορείς να πας σε μια έκθεση μόνη σου, χωρίς να εξαρτάσαι από κανέναν. Θα καταφέρεις να εκτιμήσει τη δραστηριότητα στο έπακρο και θα το απολαύσεις τόσο πολύ που θα θέλεις να το ξανακάνεις.

Ή πήγαινε στη συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος που κανένας από την παρέα σου δεν ακούει… μόνη σου!

πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου

Photo: Unsplash/Radu Marcusu

Μείνε μόνη με τις σκέψεις σου

Αυτό μπορεί να σε τρομάζει αλλά θα σε βελτιώσει σαν άνθρωπο. Είναι σημαντικό να συνδεθείς με τον εαυτό σου,τις ανησυχίες και τις ανάγκες που μπορεί να έχεις.

Ως αποτέλεσμα, θα νιώσεις πιο άνετος με τον εαυτό σου και θα έχεις μια ζωή πιο γεμάτη. Δεν το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να δουν τα προβλήματά τους. Κάθισε στο δωμάτιό σου, χωρίς μουσική ή κάτι που να σου αποσπά την προσοχή και απλά σκέψου. Κι αυτό εξάσκηση χρειάζεται.

Ταξίδεψε μόνη σου

πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου

unsplash/Morre Christophe

Κι αυτός είναι ο τελικός σου στόχος. Αν έχεις εξοικειωθεί με τα παραπάνω τέσσερα, τότε το να εξερευνήσεις μια νέα πόλη ή χώρα θα σε ανανεώσει.

Μέχρι τώρα, θα έχεις αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία για να αισθανθείς άνετα με τον εαυτό σου. Το να ταξιδέψεις μόνη σου είναι μια απίστευτη εμπειρία που θα σε κάνει να επιστρέψεις με άλλη προοπτική και σίγουρα πιο ελεύθερη και ήρεμη από ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Nunchi ή αλλιώς το κορεάτικο μυστικό για τη συναισθηματική νοημοσύνη