Έχει τύχει σ’ όλους μας να βρεθούμε σε στιγμές αμηχανίας και να μην ξέρουμε πώς ν’ αντιδράσουμε! Ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις, πάνω στο άγχος σου, μπορεί να μην σκεφτείς ποια είναι η σωστή αντίδραση!

Το ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν μικρά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις ώστε να βγεις απ’ τη δύσκολη θέση σε κάθε στιγμή της ζωής σου; Αποστηθίζοντας τα παρακάτω ψυχολογικά τρικς θα μπορέσεις να σωθείς την κατάλληλη στιγμή!

  • Μάσησε μια τσίχλα ή φάε κάτι, όταν αισθάνεσαι νευρικός για να σταματήσεις να είσαι τόσο στρεσαρισμένος και να χαλαρώσεις. Μασώντας τσίχλα, απελευθερώνεις όλη σου την ενέργεια και επικεντρώνεσαι σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να ηρεμεί ο οργανισμός σου.
  • Αν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου κι εσύ παραμένεις ήρεμος, κατά πάσα πιθανότητα θα νευριάσει ακόμα περισσότερο, όμως, αργότερα θα νιώσει ντροπιασμένος!
  • Αν ρωτήσεις κάτι κάποιον και δεν σου απαντήσει σ’ ολόκληρη την ερώτηση, διατήρησε την οπτική επαφή και παράμεινε σιωπηλός. Ο συνομιλητής σου αμέσως θα καταλάβει ότι η απάντησή του δεν ήταν αρκετά καλή και θα ξαναπροσπαθήσει!
  • Οι εκφράσεις δείχνουν τα συναισθήματά σου. Εάν νιώθεις ευτυχισμένος, απόδειξέ το μ’ ένα πλατύ χαμόγελο. Μην φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, είναι αυτά που σε φέρνουν πιο κοντά με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου!

χαμόγελο

  • Μην πεις ή γράψεις «νομίζω» ή «πιστεύω». Αυτό εννοείται κάθε φορά, εάν το πεις είναι σαν να μην είσαι σίγουρος για όσα λες. Εσύ, αντιθέτως, θέλεις να δείξεις σιγουριά για τα όσα λες για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση.
  • Αν είσαι σ’ ένα meeting και περιμένεις απ’ το συνάδελφό σου να σου αναθέσει μια εργασία, κάθισε δίπλα του. Θα τον διευκολύνεις να σε προσεγγίσει.

υγιής παρά έξυπνoς

  • Στο πρώτο ραντεβού, διάλεξε ένα εντυπωσιακό μέρος. Ο υποψήφιος σύντροφός σου θα σε συνδέσει μ’ αυτό το υπέροχο μέρος!
  • Για ν’ αυξήσεις την οπτική επαφή μ’ ένα άτομο που μόλις γνώρισες, κοίταξέ τον και προσπάθησε να παρατηρήσεις το χρώμα των ματιών του!

ελιά ανάμεσα στα μάτια

Διάβασε ακόμα:

Τα ψυχολογικά facts που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη!