Εάν νιώθεις ότι δεν είσαι ξεχωριστός ή ότι δεν έχεις πολλά ταλέντα και ένα αίσθημα απαισιοδοξίας σε έχει καταβάλει, έχουμε καλά νέα. Πώς θα γίνεις ξεχωριστός; Τα “βήματα” είναι απλά.

Γράφει η Δανάη Πάλμου

Δεν χρειάζεται να συγκρίνεσαι με κανέναν πιο όμορφο, ψηλό, χαρισματικό, με υψηλότερη θέση ή με περισσότερη εξουσία από σένα. Το να έχεις ηγετικό ρόλο δεν ισοδυναμεί με το ότι να είσαι καταπληκτικός , και εξάλλου ο καθένας έχει την δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα. Πώς θα γίνεις ξεχωριστός;

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να βελτιώσεις τη σωματική, ψυχολογική, εργασιακή κατάσταση και τις σχέσεις σου με τους άλλους, θα έχει έρθει το κομβικό σημείο που θα σταματήσεις να φοβάσαι την αποτυχία.

Μερικά κόλπα που θα σε ανυψώσουν από τη ”μέση” κατάσταση σου σε εκείνη του “φοβερού”

Δείξε ανθεκτικότητα

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες και αντιξοότητες και το κλειδί είναι η ανθεκτικότητα, ώστε να μη σε παίρνει από κάτω. Πρέπει πάντα να αποδεχόμαστε με σοβαρότητα τις καταστάσεις και τα συναισθήματα μας, όχι να τα καταπιέζουμε. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε και να τα διορθώσουμε. Ακόμα σκέψου συνειδητά  για το τι σε ενδιαφέρει πραγματικά στη ζωή και τι θέλεις να γίνεις. Στη συνέχεια, οργάνωσε τη συμπεριφορά σου γύρω από τις αξίες που έχεις ορίσει.

πώς θα γίνεις ξεχωριστός

Εκμεταλλεύσου την αποτυχία

Ποιος δεν έμαθε απ’ τα λάθη και τις αποτυχίες του και τα λάθη του. Η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία, αφού πίσω της κρύβεται κάτι καινούριο, που πιθανόν δεν θα πετύχει με την πρώτη προσπάθεια. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να αναπτυχθείς και να προχωρήσεις σε μελλοντικά κατορθώματα.

Κάνε συζητήσεις εις βάθους

Το κουτσομπολιό και οι ανούσιες συζητήσεις δεν βοηθάνε στο να δημιουργηθούν σχέσεις και δεσμοί με τους ανθρώπους γύρω σου. Σύμφωνα με το  Psychological Science, η ευτυχισμένη ζωή απαιτεί κοινωνικότητα και βαθιές συζητήσεις, όχι επιφανειακές.

Κράτα χαρισματικούς ανθρώπους κοντά σου

Η πιο συχνή επαφή με εκείνους που είναι διαφορετικοί από σένα,πιο ”σωστοί” και που τους θαυμάζεις.Θα σε βοηθήσουν και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Επιτυγχάνεται η απορρόφηση των ίδιων ποιοτήτων χαρακτηριστικών των φοβερών και επιτυχημένων ανθρώπων,που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη, εργαζόμενο, γονέα και άνθρωπο.

πώς θα γίνεις ξεχωριστός

Μάθε κάποιο μουσικό όργανο

Βοηθάει μακροπρόθεσμα τη λειτουργία του εγκεφάλου, αφού οι μουσικοί χρησιμοποιούν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου και έτσι τον κάνει να είναι πιο ενεργός. Ακόμα τα τμήματα του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται για την εκμάθηση του, αξιοποιούνται και σε άλλες διαδικασίες, όπως στις ξένες γλώσσες και βοηθούν τη μνήμη.

Διαβάστε επίσης:

“Θετικά” στοιχεία του χαρακτήρα που σε κανένα δεν αρέσουν!

Photo: unplash/Dmitry Ratushny, Unsplash/averie woodard, Unsplash/Ben Duchac