Κανείς δεν γεννιέται με την ικανότητα να έχει ισορροπία στη ζωή του… Και ειδικά όταν καλείσαι να διαχειριστείς καριέρα, σχέση (ή οικογένεια) μαζί με τον χρόνο για τον εαυτό σου, είναι πολύ εύκολο να χάσεις την μπάλα και την ισορροπία σου!

Η ισορροπία στη ζωή σου θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι υγιής (όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά), ενώ θα μπορείς να θέτεις τις προτεραιότητές σου με μεγαλύτερη ευκολία! Πώς να πετύχεις ισορροπία στη ζωή σου με απλά βήματα, λοιπόν;

Balance GIF by guille  - Find & Share on GIPHY

#1 Λίστα με τις προτεραιότητές σου

Βάλε τις προτεραιότητές σου με βάση τις δικές σου ανάγκες, δεν είναι κακό να βάλεις ως νούμερο ένα αυτή την περίοδο το να βρεις χρόνο για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις.

Απλά πρέπει να θυμάσαι να θέτεις ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους για να μην αναιρείς στη συνέχεια όσα έγραψες.

#2 Δες τι θα κάνεις με τη δουλειά σου

Η δουλειά σου πολλές φορές δεν εξαρτάται 100% από σένα, αλλά απ’ τις συνθήκες ή το αφεντικό σου. Μίλα με τον προϊστάμενό σου, βγάλε ένα πλάνο να ξέρεις τι σου συμβαίνει, ποιοι είναι οι στόχοι στη δουλειά σου για να μπορείς να οργανώσεις κατάλληλα τον χρόνο σου.

#3 Αξιοποίησε σωστά τον ελεύθερο χρόνο σου

Ελεύθερος χρόνος μένει, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Μπορείς να βρεις ελεύθερο χρόνο, όπως θα βρεις τον χρόνο ν’ ασχοληθείς με κάτι έκτακτο που προέκυψε, για παράδειγμα το να φτιάξεις τη βρύση που χάλασε στο σπίτι σου.

Όπως και να φτιάξεις το πρόγραμμά σου, είναι πολύ σημαντικό ο ελεύθερος χρόνος που θ’ αφήσεις να σε ηρεμεί και να γεμίζει.

Nicki Minaj Life GIF - Find & Share on GIPHY

Αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις, στην ξεκούρασή σου, σε πράγματα που θα κάνεις με τον σύντροφο ή την οικογένειά σου.

Δεν είναι εύκολο να βρεις ισορροπία στη ζωή του, αλλά σίγουρα δεν είναι ανέφικτο! Ξεκίνα από τώρα και θέσε το ως στόχο σου για το 2019!

Διάβασε ακόμα:

Θα βελτιωθεί πραγματικά η ζωή σου, εάν κάνεις αυτό για 10 λεπτά κάθε μέρα!

Photo: Pixabay