Κάθε φορά που υπάρχει κάποια αλλαγή, οι περισσότεροι παγώνουν. Γίνεται να αλλάξει αυτό; Το γνωστό, όσο άσχημο και να ‘ναι το διαχειρίζεσαι, ενώ το άγνωστο…; Οι αλλαγές είναι κάτι τρομακτικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως, η Πόπη Τσαπανίδου μαζί με τη Μάρεα Λαουτάρη είναι εδώ για να σε κάνουν να τις βλέπεις ως λιγότερο τρομακτικές και τελικά να σε μάθουν πώς να μη φοβάσαι τις αλλαγές!

Η Πόπη Τσαπανίδου συνάντησε την Μάρεα Λαουτάρη, ιδρύτρια του 1+1=2 Life & Business Coaching, και οι δυο τους συζήτησαν για το τι μπορούμε να κάνουμε για να αγαπήσουμε τις αλλαγές και να τις επιζητάμε!

Πώς να μη φοβάσαι τις αλλαγές

  • Δεν φοβάσαι την αλλαγή, φοβάσαι την ιδέα της αλλαγής. Εξοικειώσου μ’ αυτό το οποίο φοβάσαι. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδιά φοβούνται τον μπαμπούλα στην ντουλάπα. Εάν ανοίξεις την ντουλάπα και δουν ότι δεν υπάρχει μέσα μπαμπούλας, δεν θα φοβούνται!
  • Η ζωή αλλάζει διαρκώς. Τα μαλλιά αλλάζουν συνεχώς, είναι ζωντανός οργανισμός. Τα νύχια μεγαλώνουν. Το μωρό γεννιέται και μεγαλώνει. Όλα αυτά είναι αλλαγές. Γιατί οι αλλαγές είναι εξέλιξη! Δες τες μ’ αυτό τον τρόπο!
  • Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε όσα θέλεις να κρατήσεις κι όλα όσα θέλεις να αλλάξεις. Έτσι, ο εγκέφαλός σου θα αρχίσει σιγά σιγά να συνηθίζει ότι οι αλλαγές είναι κάτι καλό!

Κι αν ακόμα δεν πείστηκες για τις αλλαγές, διάβασε όσα έχει να σου πει η Πόπη για τις αλλαγές στη δική της ζωή και μετά πήγαινε παρακάτω για να δεις το video!

Ήταν 1996. Ζούσα στη Θεσσαλονίκη, οι κοριτσάρες μου ήταν μωράκια, ήμουν ρεπόρτερ στο δελτίου ειδήσεων του ANT1, έγραφα χιλιόμετρα στα Βαλκάνια που τότε δεν ήταν και σε ηρεμία, ήμουν ονοματάκι “που τα λεγε καλα” και είχα μάλιστα πρόσφατα αναλάβει την διευθυνση του γραφείου! Ήμουν 29 χρόνων και είχα πια τον έλεγχο των πραγμάτων στη ζωή μου. Και τότε έρχεται το Mega και μου προτείνει να παρουσιάσω μαζί με τον Θοδωρή Βαμβακάρη την πρωινή ζώνη η οποια δεν σταύρωνε νουμερο αν και την παρουσίαζαν τερατα της δημοσιογραφίας, ιερά φυσικά! Spoiler 😂 ούτε εμείς -φυσικά- καταφεραμε να τα αναστήσουμε, αλλά πού θέλω να καταλήξω και γιατί άνοιξα το χρονοντούλαπο της ιστορίας… Τότε, λοιπόν, εγώ πέταξα τη σκούφια μου, μάζεψα 3 παιδιά που δεν ήταν και το καλύτερό τους να αλλάξουν πόλη αφήνοντας πίσω παππούδες και φίλους, έπνιξα όλες τις εσωτερικές φωνές που μου έλεγαν πού αφήνεις τα σίγουρα και πας να αλλάξεις ζωή που θα φας τα μούτρα σου και μετά τι θα κάνεις που δεν θα σε προσλάβει κανένας γιατί θα ‘σαι αποτυχημένη, πώς τολμάς να πιστέψεις πως θα γυρίσει άνθρωπος κανάλι να δει εσένα, τι θες και αλλάζεις τώρα τα πάντα… Έκλεισα τ’ αυτιά σ’ όσους φίλους και γνωστούς μου έλεγαν τα ίδια και έκανα την αλλαγή! Η οποία φυσικά ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Αλλά μετά σηκώθηκα πάλι το έστρωσα και εκεί που ήμουν βολεμένη και καβάλα στ’ άλογο… μαντέψτε! Έκανα κι άλλη μια αλλαγή στη ζωή μου. Που μου βγήκε. Και συνέχισα να κάνω το ίδιο σαν παιχνίδι. Κάθε φορά που ένοιωθα ότι ήμουν αρχηγόπουλο… έφευγα! Πήγαινα παρακάτω. Σε όλους τους τομείς της ζωής που ήθελα να εξελίξω. Γιατί τις αλλαγές τις αγαπάω. Με έκαναν αυτή που είμαι και δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αρέσω. Και αν πάψω να μου αρέσω θα με αλλάξω πάλι μέχρι να μου αρέσω ξανά. Γι’ αυτό με την Μάρεα Λαουτάρη σ’ αυτό το επεισόδιο σου λέμε πως να μάθεις και εσύ να μην φοβάσαι τις αλλαγές. Γιατί ρε παιδιά αλλάζω, σημαίνει ζω!

Τα #mindTALKS ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα στο IGTV και το YouTube κανάλι της Πόπης. Ακολούθησε την Πόπη Τσαπανίδου και την Μάρεα Λαουτάρη στο Instagram.

Δες ακόμα:

Οι πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να πάει καλά η χρονιά