Πώς να καταπολεμήσεις τον ψυχαναγκασμό σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Είσαι κι εσύ ψυχαναγκαστικός; Θες κι εσύ να είναι όλα στην εντέλεια; Δεν είσαι ο μόνος!

Ξέρω πώς νιώθεις. Είναι πολύ εκνευριστικό να μην βρίσκεις τα πράγματά σου εκεί που τα άφησες ή να βγαίνεις εκτός προγράμματος. όμως, ήρθε η ώρα να το ξεπεράσεις! Υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού σου που παιδεύει όχι μόνο εσένα, αλλά και τους γύρω σου.

Αν, λοιπόν, είσαι ψυχαναγκαστικός ή και πολύ οργανωτικός, σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σε ξεμπλοκάρουν και θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τον ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα σου.

Μην βάλεις ξυπνητήρι

αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού

Ναι, ξέρω, δουλεύεις και δεν γίνεται να ξυπνήσεις αλλιώς. Εγώ, όμως, μιλάω για τις άλλες μέρες που ακόμα κι αν δεν δουλεύεις, βάζεις ξυπνητήρι μόνο και μόνο για να μην ξυπνήσεις πολύ αργά. Λάθος! Μην βάλεις ξυπνητήρι, αν δεν βιάζεσαι να κάνεις κάτι το πρωί. Κοιμήσου με την ησυχία σου, ξεκουράσου και ξύπνα την ώρα που θα σου πει ο οργανισμός σου.

Άκου μουσική

αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού

 

Όταν είσαι σπίτι ή και στο δρόμο, αν μπορείς, άκου μουσική. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το στρες της ημέρας. Βάλε, λοιπόν, το αγαπημένο σου τραγούδι και μην σκέφτεσαι συνεχώς τις ανησυχίες σου.

Γυμνάσου

αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού

Μην ξεχνάς ότι η σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το άγχος σου και να αποφορτιστείς από την βαριά σε υποχρεώσεις μέρα σου. Τόσο ο χορός, όσο και το περπάτημα, θα σε κάνουν να ξεχαστείς και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου.

Κάνε…κοπάνα

αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού
Photo: Stocksy/Jojo Jovanovic

Ακριβώς αυτό που άκουσες. Και μη μου πεις δε γίνεται να λείψω μια μέρα από τη δουλειά ή τη σχολή. Πάρε μια μέρα άδεια από τη δουλειά ή μην πας μια μέρα στη σχολή και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου και πήγαινε για καφέ με την παρέα σου. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και μην ασχοληθείς με τα “πρέπει” της καθημερινότητάς σου.

Σταμάτα να μιλάς για τη δουλειά

αντιμετώπιση του ψυχαναγκασμού

ISTOCK/GETTY IMAGES

Πώς να μην είσαι ψυχαναγκαστικός, αν κάθε φορά που βγαίνεις με τους φίλους σου ή βλέπεις τους γονείς σου τους μιλάς για τη δουλειά ή τη σχολή συνέχεια; Σταμάτα να το κάνεις. Μίλα για πιο χαλαρά θέματα και βγάλε το μπλοκάκι που έχεις στο μυαλό σου και σημειώνεις συνεχώς τι έχεις να κάνεις.

Η ζωή είναι μπροστά σου. Μην κλείνεσαι στις υποχρεώσεις και στα “πρέπει” σου. Απόλαυσε κάθε στιγμή με περισσότερο χιούμορ και ξέχνα και για λίγο τα σοβαρά θέματα της ζωής. Χαμογέλα!

Διάβασε ακόμα:

Αυτές είναι οι χώρες που πρέπει να πας αν είσαι ψυχαναγκαστικός!

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved