Πώς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί δεν είναι όλες οι μέρες το ίδιο και γιατί πού και πού ξεχνάμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και πού βαδίζουμε.

Θέλεις μια καλύτερη δουλειά; Να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου, να είσαι απλά πιο ευτυχισμένη, να αδυνατίσεις ή να παχύνεις, να φτιάξεις τις σχέσεις με τους γύρω σου; Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλεις, να ξέρεις ότι στο χέρι σου είναι να το αποκτήσεις.

Ποια είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Είναι αυτή που δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν και που μια αίσθηση ελευθερίας πηγάζει από μέσα σου. Είναι αυτή που σε κάνει να νιώθεις πολύ βαθιά τι είναι αυτό που θέλεις απ’ τη ζωή, τη στιγμή που είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το καταφέρεις.

Unsplash/Constantinos Panagopoulos

Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου δεν είναι λιγότερα κιλά, πιο όμορφα μαλλιά, πιο ωραία ρούχα. Είναι η εκδοχή που αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, τον γνωρίζεις καλά και πλέον αισθάνεσαι μια ηρεμία και σιγουριά που δεν την αλλάζεις με τίποτα. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και τους φόβους σου και μπορείς να ελέγχεις και να συγχωρείς τα λάθη σου. Ακούγεται ωραία, έτσι δεν είναι;

Κι αν αυτή την περίοδο νιώθεις λίγο ότι έχεις χαθεί, υπάρχουν τρόποι για να επιστρέψεις σ’ αυτή την εκδοχή του εαυτού σου, με μερικές ερωτήσεις που μπορείς να σου κάνεις:

  • Τι θέλω να επιτύχω;
  • Ποιος είναι ο στόχος μου;
  • Με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά καλύτερα;
  • Ποιες είναι οι αδυναμίες μου;
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μου;

Ο πιο απλός όμως, τρόπος για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είναι να θυμάσαι ότι αυτή η στιγμή που ζούμε είναι μόνο μία και δεν αλλάζει. Απόλαυσε την τώρα, μη σκέφτεσαι πολύ και μην αφήνεις τις ενοχές να σε κατακλύζουν επειδή θα γίνεις αύριο, μεθαύριο, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο κάτι άλλο. Γίνε σήμερα. Είσαι ήδη η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου, απλά κάνε μια παύση κι ανακάλυψε την ξανά.

Διάβασε επίσης:

Όσα οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά!

Photo: Unsplash/rawpixel