Η ευτυχία μάλλον δεν μπορεί να προσδιοριστεί και να δοθεί ένας συγκεκριμένος ορισμός, καθώς για τον καθένα είναι κάτι μοναδικό. Και σε αυτό συμφωνούν και οι ψυχολόγοι. Τι κάνεις, όμως, εσύ γι’ αυτό; Συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις για να γίνει και η Δευτέρα σου λίγο καλύτερη.

Γιατί σημασία δεν έχει φίλε μου αν είναι Δευτέρα ή Παρασκευή, σημασία έχει να ζεις καθημερινά όπως επιθυμείς, να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί. Και υπάρχουν συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις αν θέλεις η ζωή σου να γίνει καλύτερη κι επομένως πιο ευχάριστη.

Τι πρέπει ν’αποφεύγεις και τι πρέπει να κάνεις; Σου έχουμε μια λίστα και οι τελικές αποφάσεις είναι δικές σου!

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή είναι στην καθημερινότητά μας. Τα απογεύματα πηγαίνουμε σπίτι με το αυτοκίνητο ή τα Μέσα και τρέχουμε για να έχουμε μια θέση. Στο σπίτι πιάνουμε την αγαπημένη μας θέση στον καναπέ και δεν σηκωνόμαστε αν δεν επείγει!

Αν δεν κινείσαι, τότε τα επίπεδα των ενδορφινών και άλλων ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ευτυχία μας, μειώνονται. Κάθε μέρα πρέπει να περπατάς για μισή ώρα ή να κάνεις δύο ασκήσεις, για να έχεις περισσότερη ενέργεια και να είσαι πιο ικανοποιημένος.

Εσωτερικοί χώροι

Το να δουλεύεις απ’ το σπίτι μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστο τελικά. Παράλληλα, όμως, εσωτερικοί χώροι όπως σινεμά, εστιατόρια και άλλα μέρη, τα οποία μας αρέσει να επισκεπτόμαστε δεν είναι πάντα διασκεδαστικά.

Γιατί, όπως λένε και οι ψυχολόγοι όταν περνάς χρόνο σε έναν εξωτερικό χώρο, τότε είσαι και πιο χαρούμενος και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ανακαλύπτεις καινούργια μέρη, καινούργιους ανθρώπους, καινούργιες ομορφιές!

Τα μικρά κι ασήμαντα

Όλα αυτά δηλαδή, που δεν δίνεις σημασία. Δεν δίνεις σημασία στο τι κάνεις και πώς το κάνεις. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Σκέψου δύο κοπέλες. Η μια από αυτές είναι θυμωμένη και καθαρίζει το σπίτι, αλλά θα προτιμούσε να είναι σε ένα ραντεβού που δεν την κάλεσαν.

Το άλλο κορίτσι πλένει τα πιάτα και χαίρεται που έχει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό της και το σπίτι της.

Στην πρώτη περίπτωση, το κορίτσι νιώθει εξαντλημένο, ενώ στην δεύτερη νιώθει πιο χαλαρή. Όταν ζεις στο εδώ και το τώρα, τότε δεν αφήνεις τους φόβους, τις αναμνήσεις να σε καταβάλλουν, τότε όλα θα είναι καλύτερα.

Κατανάλωση, κατανάλωση, κατανάλωση

Για να δώσεις νόημα στη ζωή σου, δεν πρέπει μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε. Όταν δίνεις γεμίζεις με ικανοποίηση και νιώθεις ευχαριστημένος.

Κάνε ένα δώρο, γράψει ένα γράμμα ή ακόμη ζωγράφισε κάτι! Πρέπει να πιστεύουμε πως έχουμε έναν σκοπό στη ζωή και κάποιος μας έχει ανάγκη.

Απομόνωση

Ο κάθε άνθρωπος θέλει να ανήκει κάπου. Και δεν αφορά μόνο τους στενούς φίλους και τα μέλη της οικογένειας. Αλλά για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος, πρέπει να συνδέεσαι με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με έρευνες, μια τέτοια ποιότητα ζωής μας βοηθά να νικήσουμε τις ασθένειες, μειώνει τα επίπεδα του άγχους μας και μας κάνει να νιώθουμε πιο σίγουροι. Και δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα ανήκεις: μπορεί να είναι μια ομάδα χορού, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος ή οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης:

Βασικά συστατικά για να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος