Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη για όλους. Ωστόσο, πάντα υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων κι αυτή πρέπει να κοιτάς πάντα. Σ’ αυτή την περίπτωση ποια είναι; Ότι εκτιμάς περισσότερο κάποια πράγματα που ξεχνάς κι έχεις δεδομένα. 

Η πολλή δουλειά, οι υποχρεώσεις και το άγχος σε κάνουν να ξεχνάς πολλές φορές ποια πράγματα έχουν πραγματική αξία στη ζωή. Έχεις ανθρώπους και καταστάσεις δεδομένες στη ζωή σου και τώρα, σε μια δύσκολη στιγμή συνειδητοποιείς και εκτιμάς περισσότερο όσα έχεις. Ο κορονοϊός επηρεάζει και την ψυχική σου υγεία κι ίσως να μην είναι και τόσο αργά για να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου για αυτά τα 5 πράγματα, που δεν τα έχουν όλοι κι εσύ που τα έχεις όλα ή τα περισσότερα τα αμελείς και δεν τα εκτιμάς αρκετά καθημερινά.

Υγεία

Μερικές φορές δεν την εκτιμάς αρκετά κι όσο θα ‘πρεπε. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις στη ζωή σου και θα έπρεπε να ευγνωμονείς γι’ αυτό. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να φροντίζεις τον εαυτό σου και την υγεία σου. Είναι τόσο πολύτιμη.

εκτιμάς περισσότερο

Μικρά, καθημερινά πράγματα

Εκτιμάς λίγο παραπάνω, λοιπόν, και τα μικρά, καθημερινά πράγματα, τις αξίες της ζωής, αυτό σε γεμίζουν χαρά και δύναμη για το αύριο. Μια βόλτα για περπάτημα, μια ταινία στο σινεμά, ένα μάθημα χορού, μια συναυλία, κόσμος συγκεντρωμένος στην πλατεία, το ηλιοβασίλεμα με θέα την πόλη σου, ένα χάδι κι ένα φιλί είναι μικρές, όμορφες, καθημερινές στιγμές που εκτιμάς λίγο περισσότερο τώρα που δεν τις έχεις.

Οικογένεια

Πολλές φορές την αμελείς. Έχεις δεδομένους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Τρέχεις όλη μέρα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου και δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις και να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου. Μένοντας στο σπίτι όλη μέρα, έρχεσαι πιο κοντά με αυτούς τους ανθρώπους που τόσο αγαπάς και περνάς λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

εκτιμάς περισσότερο

Μου λείπεις – Σ’ αγαπώ

Όταν πρέπει να κρατάς αποστάσεις από ανθρώπους που αγαπάς και εκτιμάς, συνειδητοποιείς πόσο σημαντικοί είναι για σένα κι έτσι λες και μια κουβέντα παραπάνω που ξεχνάς να λες άλλες φορές. Καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντα εκεί για σένα, ό,τι κι αν χρειαστείς κι επιτέλους αντιλαμβάνεσαι τα πραγματικά σου συναισθήματα. Ίσως στις δύσκολες στιγμές να είναι πιο εύκολο να πεις ένα “Μου λείπεις” κι ένα “Σ’ αγαπάω” και να τα εννοείς!

Ανθρώπους της πρώτης γραμμής

Κι αν μερικές φορές έχεις αμφισβητήσει τη δουλειά τους, τώρα σίγουρα καταλαβαίνεις την αξία όλων αυτών των ανθρώπων που παλεύουν για να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι, αλλά και για να μην κολλήσεις κι εσύ. Οι ειδικοί για τον κορονοϊό και οι γιατροί δίνουν κάθε μέρα μάχη κόντρα στον ιό και τώρα που είσαι σπίτι το καταλαβαίνεις πιο πολύ από ποτέ. Εκεί που κάθε μέρα χάζευες τι κάνει κάθε celebrity του Hollywood, τώρα εκτιμάς τους πραγματικά σημαντικούς ανθρώπους, όπως τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα και περιμένεις κάθε μέρα την ανακοίνωσή σου.

Όλα αυτά, όμως, μην τα ξεχάσεις όταν βγεις απ’ το σπίτι και συνεχίσεις την καθημερινότητά σου! 

Διάβασε ακόμα:

5 λόγοι για να εκτιμήσεις το #μένουμε_σπίτι!

Photos: Pexels