Όσα μπορεί να καταλάβει μόνο όποιος σκέφτεται υπερβολικά για τα πάντα!

LIKE US ON FACEBOOK

Όσα μπορεί να καταλάβει μόνο όποιος σκέφτεται υπερβολικά για τα πάντα. Αυτό είναι το περιεχόμενο αυτού του άρθρου και μπορούν να το κατανοήσουν μόνο όσοι πραγματικά σκέφτονται και σκέφτονται και σκέφτονται…

«Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που να μπορεί να μας ενοχλεί όσο οι σκέψεις μας», είπε κάποτε κάποιος μάλλον σοφός κι είχε απόλυτο δίκιο.

Η υπερβολική σκέψη κι ανάλυση για τα πάντα μπορεί να καταστρέψει τη ζωή μας, αλλά και τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να μην το κάνεις επίτηδες, αλλά εάν γνωρίζεις ότι το κάνεις ήρθε η ώρα να σταματήσεις.

Τι κάνει όποιος σκέφτεται υπερβολικά για τα πάντα;

Μένουμε περισσότερο στα σχέδια παρά στη δράση

Έχουμε την τάση να σχεδιάζουμε πολλά πράγματα μέσα στο κεφάλι μας, αλλά τελικά να εκτελούμε ελάχιστα απ’ αυτά. Καλό θα ήταν αντί να ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στον προγραμματισμό, να κάνουμε και κάτι στην πράξη.

Δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε ανασφαλείς

Από τη στιγμή που έχουμε δεύτερες σκέψεις σχεδόν για τα πάντα χρειαζόμαστε μονίμως και τη διαβεβαίωση κάποιου. Αυτό μας καθιστά στα μάτια πολλών ως ανασφαλείς, ενώ μπορεί και να μην είμαστε.

Ο ύπνος δεν είναι εύκολη υπόθεση

Η ώρα του ύπνου είναι μια δύσκολη ώρα, ειδικά όταν το μυαλό μας εργάζεται υπερωρίες. Εκείνη είναι η κατάλληλη ώρα που θα αναλύσουμε όλα κι εννοούμε ΌΛΑ τα προβλήματά μας.

Χάνουμε την αίσθηση του τώρα

Κυρίως επειδή είμαστε μονίμως απασχολημένοι με όσα συνέβησαν στο παρελθόν κι όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Ποτέ δεν ζούμε σ’ αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, γιατί το μυαλό μας τρέχει συνεχώς αλλού.

Δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για τίποτα

Ένας άνθρωπος που σκέφτεται υπερβολικά για τα πάντα, δεν είναι ποτέ σίγουρος για τίποτα. Ακόμη και για εκείνα τα πράγματα που δε χωρούν αμφιβολία, μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι κάτι μας λείπει.

Επαναλαμβάνουμε περιστατικά στο κεφάλι μας

Εδώ παίζουμε λίγο με τα όρια της τρέλας. Μ’ έναν μοναδικό τρόπο αναπαράγουμε ξανά και ξανά περιστατικά στο μυαλό μας. Γιατί το κάνουμε; Για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι εξαντλήσαμε το θέμα. Ίσως υπάρχουν λεπτομέρειες που μας έχουν ξεφύγει και άμα τις θυμηθούμε ίσως νιώσουμε καλύτερα. Λάθος! Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να θυμόμαστε αμήχανες στιγμές που ανήκουν στο παρελθόν για κάποιο λόγο.

Ανησυχούμε υπερβολικά πολύ

Για εμάς που δε σταματάμε να σκεφτόμαστε υπερβολικά, η ανησυχία είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος μας φίλος, αλλά κι εχθρός. Μας κρατάει σε εγρήγορση κι έχει τη σταθερή της θέση στη συνείδηση μας. Είναι όμως κι ο λόγος που ανησυχούμε για προβλήματα που μπορεί να μην εμφανιστούν και ποτέ.

Photo: MILLES STUDIO, Unsplash/
Nikita Kachanovsky
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved